Investeren

In vastgoed investeren via crypto – hoe doe je dat?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » In vastgoed investeren via crypto – hoe doe je dat?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Er zijn een heleboel verschillende investeringsmiddelen die je kunt gebruiken om een rendement te behalen op je geld. Zo heb je bijvoorbeeld aandelen en metalen, maar ook crypto en vastgoed. Sommige van deze investeringsmiddelen kun je ook met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan crypto en vastgoed.

Maar hoe werkt dit precies? Hoe kun je vandaag nog in vastgoed investeren met crypto? Voegt dit daadwerkelijk iets toe? En wat moet je er allemaal over weten? Dat, en meer, lees je in dit artikel over het beleggen in vastgoed door middel van cryptocurrency.

In vastgoed investeren door middel van crypto: hoe doe je dat?

Investeren in vastgoed middels crypto kan op een heleboel manieren. Dit wordt namelijk mogelijk gemaakt door verschillende blockchainberdrijven die jou als gebruiker op allerlei manieren de mogelijkheid bieden in vastgoed te investeren door middel van crypto.

Zo heb je bijvoorbeeld cryptobedrijven die simpelweg als een vastgoedfonds dienen. Ze binden dan het investeringsgeld van alle investeerders bij elkaar en doen hier vastgoedinvesteringen mee. Dit geld verzamelen ze bijvoorbeeld door crypto tokens te verkopen, wat in dit geval de binding met crypto is.

Ook heb je blockchainbedrijven die NFT’s op een interessante manier met vastgoed verbinden. Zo kopen ze bijvoorbeeld panden op, waarover ze de eigenaarsrechten in de vorm van NFT’s in delen doorverkopen aan de investeerders. Het pand kan dan bijvoorbeeld ook verhuurd worden en op deze manier kunnen de huurinkomsten uitgekeerd worden aan de NFT holders.

Dit zijn nog maar een aantal van de manieren waarop crypto gebruikt kan worden om als collectief in vastgoed te investeren. Er zijn nog tal van andere opties.

De voor- en nadelen van het beleggen in vastgoed met cryptovaluta

In vastgoed investeren via crypto uitleg

In vastgoed investeren kan nu ook via crypto

Het investeren in vastgoed door middel van crypto heeft uiteraard zowel voordelen als nadelen. Laten we eens kijken naar de verschillende voor- en nadelen die komen kijken bij het beleggen in vastgoed met crypto's.

De voordelen van het investeren in vastgoed door middel van crypto

De voornaamste voordelen die komen kijken bij het investeren in vastgoed door middel van crypto, zijn:

  • Toegankelijker – het investeren in vastgoed door middel van cryptovaluta is vele malen toegankelijker dan het regulier beleggen in vastgoed. Bijvoorbeeld omdat je via crypto al van €1 kunt beginnen met investeren, maar ook omdat al het papierwerk door een externe partij wordt gedaan, en jij enkel je geld hoeft in te leggen.
  • Liquiditeit – wanneer je investeert in vastgoed door middel van crypto, kun je veel meer profiteren van liquiditeit, dan wanneer je op een reguliere manier investeert in crypto. Stel dat je al je geld in vastgoed hebt zitten en je auto dan ineens kapot gaat. Je hebt nu €3.000 nodig om deze te repareren. Je kunt dan niet zomaar ineens een huis verkopen. Wat wel kan, is de crypto verkopen die verbonden zijn aan je crypto vastgoedinvesteringen.

De nadelen van beleggen in vastgoed met cryptocurrency

De voornaamste nadelen die komen kijken bij het investeren in vastgoed door middel van crypto, zijn:

  • Geen echte ownership – een nadeel van het beleggen in vastgoed door middel van cryptocurrency is dat je vaak niet écht de eigenaar van het pand bent. Vaak ben je eigenaar van de tokens die het pand representeren, maar er is in verschil tussen deze tokens en de daadwerkelijke stenen.
  • Meer risico – met een investering komt altijd risico. Dit geldt zowel voor vastgoed als voor crypto. Vastgoed wordt echter gezien als een relatief stabiele investering, waarbij op lange termijn maar weinig echt mis kan gaan. Voor crypto geldt dit niet. Door in vastgoed te investeren door middel van crypto, voeg je eigenlijk de risico’s van crypto toe aan die van vastgoed. In vastgoed investeren door middel van crypto is dus een stik risicovoller dan het regulier investeren in vastgoedobjecten.

In vastgoed investeren door middel van crypto in het kort

Het investeren in vastgoed kun je doen door simpelweg huizen te kopen en deze te verhuren of op welke manier dan ook een inkomen uit deze panden te halen. Echter, dit is logischerwijs niet zomaar voor iedereen toegankelijk. Crypto is dat wel.

Het mooie is: De twee beleggingsvormen kunnen gecombineerd worden. Je kunt namelijk in vastgoed investeren door middel van crypto. Er zijn een heleboel verschillende blockchainbedrijven die zich bezighouden met de vastgoedmarkt en je op allerlei manieren de mogelijkheid bieden te beleggen in vastgoed.

Via elk bedrijf is dit weer op een net andere manier mogelijk en wordt het rendement op een net iets andere manier gecreëerd. Past het investeren in vastgoed door middel van crypto bij jou? Dan is het nu zaak om een blockchainproject uit te kiezen dat goed bij je past en waarbij je het eens bent met de manier van vastgoed investeren.

Hopelijk hebben we je hier vandaag een handje bij kunnen helpen. Veel succes!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *