Investeren

Stapsgewijs crypto verkopen: Hoe nuttig is dit nu echt?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Stapsgewijs crypto verkopen: Hoe nuttig is dit nu echt?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het wordt aan elke investeerder te allen tijde aangeraden om niet in één keer, maar wel om stapsgewijs uit te stappen uit crypto. Wanneer je ervoor zou kiezen om in één keer volledig uit te stappen heeft dat namelijk in de praktijk als gevolg dat je de gehele positie gaat sluiten. Dat is natuurlijk logisch, maar op deze manier hypothekeer je wel je rendement. Mocht de koers in de toekomst van de crypto-asset waar jij volledig uit bent gestapt explosief stijgen kan jij daar uiteraard niet langer mee van profiteren. Dat zou natuurlijk best zonde zijn.

Stapsgewijs crypto verkopen blijkt in de praktijk veruit het meest interessant te zijn. Dit niet in het minst omdat je op deze manier tussentijds winst kan maken. Wil je hier graag meer over ontdekken? Lees dan zeker verder!

Wat betekent stapsgewijs crypto verkopen?

Crypto stapsgewijs verkopen tips

Tips over het stapsgewijs verkopen van crypto's

Stapsgewijs crypto verkopen betekent in de praktijk precies wat ze laat vermoeden. Het valt voor investeerders in cryptocurrencies uiteraard op voorhand niet vast te stellen op welk moment welke cryptocurrency over welke koers gaat beschikken. Helaas bestaat er nog niet zoiets als een perfect werkende glazen bol.

Tot die tijd moeten we het dus vooral doen met rekenmodellen en onze persoonlijke intuïtie. Dat hoeft evenwel voor het opstellen van een exit-strategie niet meteen een groot probleem te zijn, in tegendeel. Het is namelijk zo dat je gewoon voor jezelf kan bepalen op welke momenten het voor jou interessant kan zijn om uit te stappen.

Het wordt aangeraden om bovenstaande niet te doen voor je crypto portefeuille in haar geheel. Het is dan ook van cruciaal belang om een exit-strategie te bepalen per crypto asset waarin je investeert. Met andere woorden, heb je een portefeuille bestaande uit bijvoorbeeld Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Cardano (ADA)? Dan is het van belang om per coin een bepaalde exit-strategie te bepalen.

Het spreekt namelijk voor zich dat lang niet elke coin op de markt op hetzelfde moment dezelfde groei moet laten optekenen, in tegendeel. Dit is hoe dan ook iets om rekening mee te houden.

Stapsgewijs uitstappen in crypto betekent meerdere verkoopmomenten

In één keer uitstappen kan dus in de praktijk bij geen enkele vorm van investering worden aangeraden, in tegendeel. Dat is het gevolg van het feit dat je op deze manier alle potentiële toekomstige rendementen misloopt. Dit geldt dus ook voor het verkopen van cryptomunten.

Wel is het interessant om ook niet volledig je (aanzienlijke) positie aan te houden tot op het moment dat er een koers is bereikt die jij oorspronkelijk voor ogen had. Wie zegt er namelijk dat de koers net voor het bereiken van jouw doel niet in een rechte lijn naar omlaag kan schieten? Hierdoor zie je mogelijks instant heel wat potentieel rendement verdampen. Het spreekt voor zich dat dit zomaar een domper kan zijn voor je investeringsavontuur.

Om stapsgewijs crypto te verkopen, is het daarom van allereest belang om een aantal verkoopmomenten te bepalen. Lees verder om daar meer over te weten te komen.

Hoeveel verkoopmomenten moet je bepalen?

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat heel wat mensen (met recht en rede) het nut inzien van stapsgewijs uitstappen uit een bepaalde cryptovaluta waarin ze hebben geïnvesteerd. Dit gezegd hebbende bestaat het vermoeden dat er zoiets bestaat als een kant-en-klare strategie die voor iedereen op dezelfde manier kan worden toegepast. Dat is echter niet correct. In de praktijk is het dan ook zo dat je crypto exit-strategie volledig zal worden afgestemd op:

  1. De beleggingshorizon die je voor ogen hebt gesteld
  2. Welke actuele marktomstandigheden er precies spelen
  3. De cryptomunten waarin je hebt geïnvesteerd

Voor het merendeel van de altcoins geldt dat een investering voor de lange termijn bijvoorbeeld sterk wordt afgeraden. Dat simpelweg omdat het merendeel van de altcoins de tand des tijds naar alle waarschijnlijkheid niet zullen weten te doorstaan. Dat is anders bij Bitcoin. De algemene verwachting is dat Bitcoin in de toekomst alleen maar een steeds belangrijker wordende vorm van store of value zal worden.

Het hanteren van een stapsgewijze exit-strategie voor Bitcoin zou dan ook een voor de hand liggende keuze kunnen zijn. Voor menig altcoins geldt echter dat het wellicht het interessantst is om bij een explosieve koersstijging meteen minstens je initiële inleg veilig te stellen.

Is stapsgewijs crypto verkopen een feilloze methode?

Geen enkele exit-strategie is honderd procent feilloos. Dit heeft vanzelfsprekend betrekking op het stapsgewijs verkopen van crypto. De kans bestaat dat je bijvoorbeeld onrealistische verkoopdoelen hebt vooropgesteld die in de praktijk nooit gehaald zullen worden. In dat geval spreekt het natuurlijk voor zich dat deze exit-methode haar doel volledig voorbij zal schieten.

Honderd procent feilloos is deze methode dus nooit, maar ze is wel een flink stuk veiliger in vergelijking met het hanteren van één enkel uitstapmoment. Let wel, wanneer je stapsgewijs uitstappen gaat implementeren in je exit-strategie spreekt het voor zich dat je altijd bijzondere aandacht moet hebben voor jouw persoonlijke situatie.

Ook interessant om te lezen: Tips en weetjes over compound interest in crypto

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

239 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *