Investeren

Crypto exit strategie bepalen? Zo pak je dat slim aan

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Crypto exit strategie bepalen? Zo pak je dat slim aan

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor het overgrote merendeel van de mensen die investeren in crypto geldt dat ze dit doen met een lange termijn perspectief. Daar is absoluut zeker ook helemaal niets mis mee. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat je altijd over een bepaalde crypto exit strategie moet beschikken. Hoe lang de beleggingshorizon ook mag zijn waarover je beschikt, weten wanneer de tijd rijp is om uit te stappen is van cruciaal belang.

Dit geldt bovendien niet alleen voor een investering in crypto, maar ook voor het geval je op een andere manier wenst te investeren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk hoe je een dergelijke exit strategie nu precies kan bepalen en zou je er daarom graag in eerste instantie nog wat meer over te weten willen komen? Dan kan het de moeite waard zijn om je even te verdiepen in de informatie die we hieronder op deze pagina voor je hebben verzameld.

Wat is een crypto exit strategie?

Wat is een crypto exit strategie?

Uitleg over hetgeen een crypto exit strategie is

Laat ons in eerste instantie even verduidelijken wat een exit strategie nu precies is. Wanneer je gaat investeren spreekt het voor zich dat je altijd weet op welk punt je bent ingestapt in een bepaalde investering. Wat je echter niet weet is op welk moment je nu precies gaat uitstappen. Dit kan binnen twee jaar zijn, maar ook pas binnen vijf of tien jaar.

Het is altijd een goed idee om hier duidelijkheid in te scheppen. Enkel en alleen op die manier kan je namelijk voorkomen dat jouw investering een eeuwigdurende investering wordt waar je mogelijks op geen enkel moment rendement op zal verzilveren.

Met andere woorden, door middel van de cryptocurrency exit strategie bepaal je altijd op welk moment jij het interessant vindt om tot het verkopen van (een gedeelte van) je investering over te gaan.

Een exit strategie gaat niet persé over één enkel moment

Voor veel mensen die een exit strategie gaan bepalen geldt dat ze vermoeden dat dit betekent dat ze op één bepaald moment in de toekomst hun initiële investering (in één keer) dienen te verkopen. Dat is niet correct. Een exit strategie kan dan ook een stapsgewijze verkoop inhouden.

In dit geval kies je er zoals de naam reeds laat vermoeden voor om op voorhand bepaalde niveaus te bepalen waarop je een gedeelte van je winst wil en kan verzilveren. Door in stappen te verkopen zorg je ervoor dat je tussentijds altijd winst neemt. Wil je dan op een bepaald moment, bijvoorbeeld wanneer de koersen stevig onderuit zijn gegaan, opnieuw investeren? Dan zal dat logischerwijs alleen maar bijdragen aan een nog interessantere gemiddelde aankoopkoers.

Wat betekent bovenstaande nu concreet? Stel bijvoorbeeld dat je voor jezelf een investeringshorizon hebt bepaald van 20 jaar. Dat is al een behoorlijk stevige termijn. Van crypto is tot op moment van schrijven bekend dat ze zich kenmerkt door behoorlijk volatiele koersbewegingen.

Bovendien kan tijdens een langdurige bear market de koers van een cryptomunt behoorlijk explosief terugvallen. Het laatste wat je wil is 20 jaar lang je positie vasthouden om dan net voor de finishlijn geconfronteerd te worden met een aanzienlijke terugval in koers. Gespreid uitstappen kan dat voorkomen. Zo ben je altijd verzekerd van op z’n minst een degelijk stukje rendement.

Een cryptocurrency exit plan is bij voorkeur niet flexibel

Het bepalen van een exit strategie in crypto (en bij eender welke andere lange termijn belegging die je doet) heeft in principe alleen maar nut wanneer je, je ook echt houdt aan hetgeen je hebt vooropgesteld. Wanneer je de voorwaarden van deze strategie continue gaat aanpassen zal je dan ook kunnen vaststellen dat je wellicht niet zal slagen in hetgeen je hebt vooropgesteld.

Op deze manier loop je opnieuw het risico om heel wat rendement te mislopen en dat kan niet de bedoeling zijn. Kleine aanpassingen aan je strategie kunnen in de praktijk in principe wel nog worden gemaakt. Dit op voorwaarde dat het ook daadwerkelijk bij kleine aanpassingen blijft.

Elke exit strategie in crypto is anders

Heel wat mensen die terecht zijn gekomen op deze pagina hadden wellicht in eerste instantie verwacht dat we hier een complete exit strategie uit de doeken zouden doen. De realiteit is echter dat dit helemaal niet mogelijk is. Dit is het gevolg van het feit dat deze strategie voor iedereen anders zal zijn. Dit alleen al omwille van het feit dat het merendeel van de mensen over een sterk afwijkende lange termijnhorizon beschikken.

Voor jou kan die bijvoorbeeld 10 jaar zijn terwijl je buurman graag voor een periode van 20 jaar wil investeren in Bitcoin of een andere cryptomunt. Dit op zich maakt uiteraard reeds een wereld van verschil. In ieder geval, ongeacht de investeringshorizon die je in gedachten hebt, het bepalen van een exit strategie is te allen tijde uitermate belangrijk. Neem dus zeker je tijd om hier even grondig over na te denken.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *