De DeFi markt heeft zich door de jaren heen enorm ontwikkeld. Ontzettend veel mensen, maar ook bedrijven hebben inmiddels het nut ingezien van deze markt. Dit gezegd hebbende bestaan er nog altijd verschillende uitdagingen met betrekking tot DeFi. In het bijzonder op het gebied van veiligheid zijn er best nog wel wat stappen te zetten. De verschillende hacks die er door de jaren heen zijn geweest waarbij meer dan significante bedragen buit zijn gemaakt hebben ervoor gezorgd dat de DEFI-markt toch ook een beetje een mindere reputatie heeft gekregen.
Voor tal van verschillende partijen is dat een behoorlijke doorn in het oog waardoor men ervoor heeft gekozen om de strijd met de hackers aan te binden. Eén van deze partijen of projecten is het zogenaamde Lossless Protcol (LSS). Zij wil graag een veilige omgeving realiseren voor iedereen wat de adoptie van DeFi niet alleen tegenwoordig, maar ook met het oog op de toekomst ten goede moet komen.
Inhoudsopgave
Hoe werkt het Lossless Protocol?
Voor het Lossless Protocol geldt dat het een project is welke hackers bestrijdt. Dit met als doel om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk verliezen worden geleden. In de praktijk gebeurt dit door middel van een klein stukje code welke door ontwikkelaars wordt toegevoegd aan een token. Door middel van deze code is het mogelijk voor Lossless om frauduleuze transacties op te sporen en vervolgens te laten bevriezen. Voor deze methode geldt dat ze op twee verschillende manieren kan worden toegepast, namelijk:
- Door middel van een dringende bevriezing wanneer er een frauduleuze handeling is gebeurd
- Met standaard bevriezing nadat de hack is bevestigd door Lossless, het bedrijf en de maker
De bovenstaande mogelijkheden zijn voor projecten en hun tokens ontzettend interessant. Lossless brengt op voorhand geen kosten in rekening, maar vraagt een bepaald percentage als vergoeding voor het voorkomen van de hack. Dit betekent in de praktijk dat projecten kunnen rekenen op een permanente bescherming terwijl ze toch alleen maar kosten moeten betalen wanneer de situatie dat vereist. Dit maakt het toepassen van het Lossless Protocol in de praktijk financieel toegankelijk voor nagenoeg alle projecten die deel uitmaken van de cryptomarkt.
LSS, het token van het Lossless Protocol
Het spreekt voor zich dat het Lossless Protocol beschikt over haar eigen LSS-token. Dit token kan in de praktijk voor verschillende doeleinden worden ingezet. In eerste instantie oefent de token bijvoorbeeld een bepaalde invloed uit op het ecosysteem van het project. Hierdoor wordt de gemeenschap betrokken bij het maken van bepaalde beslissingen. Dat is echter niet alles.
De gemeenschap krijgt immers ook exclusieve toegang bij bepaalde tools. Daarnaast kunnen ze ook rekenen op vroegtijdig inzicht in nieuwe ideeën evenals producten. Het spreekt verder voor zich dat de LSS-token eveneens kan worden gebruikt om feedback te leveren of om bepaalde suggesties aan te dragen. Voor dergelijke bestuurlijke taken geldt dat ze mogelijk zijn voor investeerders welke hun tokens gaan staken. Op deze manier kan er (uiteraard) ook passief inkomen worden gecreëerd.
Vereisten voor toetreding tot de Lossless gemeenschap
Om deel uit te kunnen maken van de Lossless gemeenschap dienen zogenaamde ethische hackers LSS te staken voor een waarde van (minstens) 5.000 dollar. Pas op het ogenblik dat, dat is gebeurd is het mogelijk om een hack bevriezing aan te vragen. Wanneer achteraf blijkt dat het vals alarm was kunnen de tokens welke worden gestaked in beslag worden genomen.
Op moment van schrijven is het zo dat er op verschillende manieren financieel voordeel kan worden verkregen door gebruik te maken van de LSS-token. Het gaat hierbij om:
- Het vindersloon
- De beloning voor het staken
Van het team achter het Lossless Protocol is bekend dat ze graag richting de toekomst nog meer mogelijkheden wil gaan aanbieden om geld te kunnen verdienen met hun token. Deze plannen hebben betrekking tot het realiseren van verschillende doelen. Zo zouden ze niet alleen de naamsbekendheid moeten kunnen verbeteren, daarnaast moeten ze ook een belangrijke meerwaarde gaan betekenen voor de liquiditeit. Onder meer de lancering van een eigen affiliatie programma zou op de planning staan voor de toekomst.
Technische kloof om te overbruggen
De gedachte achter het Lossless Protocol is uiteraard ontzettend nobel. Dit gezegd hebbende geldt voor elk project dat er niet alleen maar voor-, maar ook nadelen aan verbonden zijn. Dat is zeker ook het geval bij het Lossless Protocol. Voor elke partij die graag de LSS-token wenst te gaan staken geldt dat dit uitsluitend mogelijk is wanneer hij of zij daarvoor over een significante technische kennis beschikt.
Is deze kennis niet voor handen? Dan is het nagenoeg onmogelijk om dit voor mekaar te krijgen. Hierdoor richt het project zich uiteraard zeer sterk op een niche-markt wat in de praktijk niet altijd gunstig uitpakt. Ondanks dit nadeel spreekt het voor zich dat de cryptomarkt absoluut behoeften heeft aan dergelijke projecten. Het belang ervan kan dan ook zeer aanzienlijk blijken te zijn.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.