Cryptomarkt

Het Brokoli Network, voor een duurzamere cryptomarkt

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Het Brokoli Network, voor een duurzamere cryptomarkt

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Eén van de vaakst gehoorde punten van kritiek met betrekking tot de cryptomarkt heeft betrekking tot het feit dat ze nu niet bepaald als duurzaam kan worden omschreven. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er vanuit alle hoeken inspanningen worden ondernomen om de cryptomarkt duurzamer te maken.

Zo trachten Bitcoin-miners het minen op een duurzamere manier te laten verlopen. Daarnaast zijn er door de jaren heen ook heel wat projecten op de markt verschenen die hier een niet onbelangrijke bijdrage aan leveren. Eén van deze projecten is het Brokoli Network. Ben jij hier nog niet mee bekend? Dan brengt de informatie in dit artikel daar verandering in.

Wat is het Brokoli Network precies?

Brokoli Network duurzame cryptomarkt

Wat is het Brokoli Network? Wij geven antwoord

Het Brokoli Network kunnen we in de praktijk het best omschrijven als een play-to-earn en play-to-impact protocol dat werd ontwikkeld voor de metaverse. Voor elke transactie die er op de blockchain van Brokoli wordt uitgevoerd wordt er in de praktijk een NFT-boom geplant. Het gaat hierbij om een asset die het mogelijk maakt om onder meer passief inkomen te genereren.

Specifiek wil dit project proberen om door middel van de combinatie van DeFi en GameFi een positieve impact te hebben op ons klimaat. Wat dit project betreft geldt eigenlijk dat we een onderscheid dienen te maken tussen drie verschillende onderdelen. Het gaat hierbij concreet om:

  • Brokoli's Core
  • De API
  • Het digitale bos van Brokoli

Voor Brokoli's Core geldt dat ze kan worden beschouwd als de meest milieuvriendelijke gateway voor de populairste DEX'en evenals dApps. Voor de API van het project geldt dat elk blockchainplatform er gebruik van kan maken. Voor het gebruik van de API worden beperkte klimaat-kosten in rekening gebracht wat als gevolg heeft dat de ecologische voetafdruk kan worden verminderd.

Wat is het Digital Forest van het Brokoli Network?

Zoals eerder op deze pagina reeds aangehaald krijgen gebruikers die gebruikmaken van het Brokoli Network een NFT. Voor deze NFT geldt dat ze wordt afgestemd op het bedrag dat door de gebruiker in kwestie werd geïnvesteerd met als doel om nieuwe bomen te planten.

Voor deze NFT-bossen geldt dat ze ingewisseld kunnen worden als Brokoli Impact Credits. Deze zijn verbonden aan de organisaties die zich inspannen om de fysieke bossen te realiseren.

’s Werelds eerste gedecentraliseerde groene exchange

Voor de gedecentraliseerde exchange van het Brokoli Network geldt dat ze is gebaseerd op het zogenaamde Uniswap V3 model. Het belangrijkste verschil is evenwel dat de zogenaamde slippage fees in de praktijk worden aangewend voor de financiering van projecten die een bepaalde bijdrage leveren aan het produceren van hernieuwbare energie, het planten van bomen of recycling.

Voor de DEX van het Brokoli Network geldt dat ze gebruik maakt van een systeem dat gebruikers de mogelijkheid biedt om een trade uit te laten voeren die zo dicht mogelijk de ingestelde prijs kan benaderen. Voor de gebruikers wordt het op deze manier mogelijk gemaakt om zelf de kosten te bepalen die ze willen betalen. Voor deze kosten geldt dat ze zijn gelegen tussen de 0,05 en 10 procent per transactie. Best een stevig verschil dus.

Hoe worden de betaalde kosten in de praktijk gebruikt?

Het aanzienlijke verschil in mogelijke kosten die betaald kunnen worden door gebruikers zet veel mensen aan het denken. Waarom nu precies zo'n groot verschil? Zeer eenvoudig. De kosten die gebruikers betalen en welke niet zullen worden aangewend voor de slippage zullen worden gebruikt voor het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de transactie in kwestie.

Hierdoor zouden we  eigenlijk kunnen stellen dat elke transactie welke op dit netwerk wordt uitgevoerd een positieve bijdrage levert aan ons klimaat. Dit bovendien zonder dat de kosten voor de gebruiker van het netwerk te hoog zouden uitvallen.

Is de verduurzaming van de cryptomarkt nu een feit?

Het is absoluut een feit dat het voor de toekomst van de cryptomarkt van groot belang kan zijn om te proberen om ze zoveel mogelijk te verduurzamen. Echter spreekt het voor zich dat dit geen last is welke op de schouders van één enkel project kan belanden.

Ondanks het feit dat het Brokoli Network en het achterliggende concept echt zeer interessant is, is het nog maar de vraag of veel crypto enthousiastelingen zich bereid zullen tonen om daarvoor hogere kosten te betalen.

Geldt bovenstaande voor jou wel degelijk? Dan spreekt het voor zich dat de verkregen boom NFT en het door jou gerealiseerde NFT-bus uiteraard een zeer leuke beloning vormt. Wanneer je vervolgens dat NFT-bos gaat verkopen aan één van de aangesloten duurzame organisaties spreekt het voor zich dat, dat een geweldig goed gevoel met zich meebrengt.

Spreekt dit jou ook wel aan? Dan is je even verder verdiepen in de mogelijkheden die het Brokoli Network met zich meebrengt mogelijks in de praktijk zeker en vast de moeite waard.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *