Investeren

3 redenen om vroeg te beginnen met investeren in crypto

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » 3 redenen om vroeg te beginnen met investeren in crypto

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Voor bijzonder veel mensen verspreid over de wereld geldt dat ze interesse hebben om te investeren in crypto. Dat is natuurlijk geweldig, alleen kan er in de praktijk best vaak worden vastgesteld dat er sprake is van uitstelgedrag. Dit geldt niet in het minst voor tijden waarin de cryptomarkt zich in een berenmarkt bevindt. Het sentiment dat heerst op de markt is dan sterk negatief waardoor mensen zich minder geroepen voelen om te gaan investeren.

Dit gezegd hebbende kan het in de praktijk toch zeer belangrijk zijn om je eerste investering(en) in crypto niet langer uit te stellen dan strikt noodzakelijk is. Wil jij ook graag ontdekken wat zo vroeg mogelijk beginnen met investeren in crypto nu precies zo interessant maakt? Wij hebben alvast drie prima redenen hieronder voor je opgesteld.

Reden 1: Tijd in de markt verslaat het proberen timen van de markt

Begin vroeg met investeren in crypto

Voordelen vroeg met crypto investeren beginnen

Het is één van de vaakst gehoorde stellingen onder ervaren investeerders en beleggers, de tijd die je in de markt doorbrengt verslaat doorgaans altijd het proberen timen van de markt. Met andere woorden, hoe vroeger je investeert, hoe langer je hebt om (veel) rendement te realiseren.

Wanneer we deze stelling in ons achterhoofd houden kunnen we inderdaad stellen dat zo vroeg mogelijk investeren in crypto je doorgaans over de lange termijn veruit de beste rendementen oplevert. Het proberen timen van de markt kan ervoor zorgen dat je enkele zeer lucratieve handelsdagen misloopt met alle gevolgen van dien. Het is mede omwille van deze reden dat er aan mensen wordt aangeraden om ook in tijden van een bear market te blijven investeren.

Voor heel wat (potentiële) investeerders in crypto geldt dat ze wachten tot de koersen zich (gedeeltelijk) weten te herstellen van een bear market. Dat omdat op die manier het sentiment natuurlijk een stuk gunstiger is. Op zich is dat begrijpelijk en ook best logisch. Dit gezegd hebbende is het evenwel zo dat je op deze manier net nooit zal kunnen genieten van de laagste koersen om tegen in te stappen.

Je wacht immers met investeren tot het sentiment en dus ook de koers zich reeds gedeeltelijk heeft weten te herstellen. Ook dit benadrukt het belang van zo vroeg mogelijk te investeren, ook wanneer het sentiment in eerste instantie wat tegen blijkt te zitten.

Reden 2: Je hebt meer tijd om een degelijke positie op te bouwen

Er zijn slechts een handvol mensen die er in de praktijk voor kiezen om in één keer in te stappen in crypto met een significant bedrag. Voor het merendeel van de mensen geldt dan ook dat ze er de voorkeur aan geven om stapsgewijs en dus periodiek in te stappen. Wanneer dit ook jouw strategie is spreekt het voor zich dat je wel over voldoende tijd moet beschikken om dat te kunnen doen.

Een zeer kort beleggings- of investeringstraject zal je daar wellicht niet bij helpen, in tegendeel. Ben jij dus met andere woorden van plan om door middel van bijvoorbeeld de dollar-cost-average methode in te stappen in één of meerdere cryptovaluta’s? Ook in dat geval zal je tot de vaststelling komen dat het zeker een aanrader is om jouw initiële investeringen zo vroeg mogelijk te doen.

Reden 3: Hoe vroeger je investeert, hoe meer staking rewards je kan ontvangen

Vroeger bestond er eigenlijk slechts één manier om een bepaald rendement te realiseren op je investeringen in crypto. Dit betekende dat je verplicht was om je holdings op een bepaald moment te verkopen. Het verschil in koers tussen je aan- en verkoop van cryptocurrency was dan het rendement dat kon worden geboekt.

Tegenwoordig is dat uiteraard nog altijd een mogelijkheid. Dit gezegd hebbende hoef je, je als investeerder niet langer blind te staren op enkel en alleen het zogenaamde koersrendement dat je kan behalen. Wat namelijk bovendien ook te denken van de staking rewards die je kan ontvangen?

Vergelijkbaar met bijvoorbeeld dividendaandelen is het zo dat je tegenwoordig kan worden beloond simpelweg om bepaalde tokens vast te houden. In het verleden was dat uitsluitend mogelijk bij zogenaamde Proof of Stake coins. Bovendien was het vaak zo dat je daarvoor een speciale wallet op je computer moest draaien wat voor veel mensen technisch toch een brug te ver was. Tegenwoordig is dat allemaal niet langer noodzakelijk.

Tegenwoordig kan je dan ook bijvoorbeeld zeer eenvoudig staken bij een broker. Met name de cryptobeurs Binance staat erom bekend uitstekende staking mogelijkheden aan te bieden. Dit niet alleen voor wat flexibele, maar ook voor wat fixed staking betreft. In ieder geval, des te vroeger je begint met investeren in crypto, des te vroeger je staking opbrengsten zal ontvangen en des te sneller ook het zogenaamde sneeuwbaleffect in werking kan treden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

245 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *