Trading

Wat zijn veelvoorkomende gevaren van crypto trading?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto trading nieuws » Wat zijn veelvoorkomende gevaren van crypto trading?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto trading gevaren, hoe vermijd je ze zoveel mogelijk? Daar lees je in dit artikel meer over. Allereest wat achtergrondinformatie: Er bestaan hoofdzakelijk twee manieren om geld te kunnen verdienen met crypto.

In eerste instantie is het mogelijk om geld te investeren voor de lange(re) termijn. Wanneer je dat doet zal je dus als het ware een investering uitvoeren die je gewoon in de markt zal laten zitten en (hopelijk) haar rendement op termijn oplevert.

Een compleet ander verhaal wordt het wanneer je aan crypto trading gaat doen. In dat geval is de tijd die je in de markt doorbrengt een flink stuk korter. Dat kan interessant zijn, omdat je veel sneller rendement kan realiseren. Het kan echter ook extra risico’s met zich meebrengen, aangezien je minder tijd hebt om een fout gelopen trade recht te trekken.

Wil jij graag ontdekken wat nu precies de belangrijkste gevaren van crypto trading zijn? Dan is het zeker en vast de moeite waard om grondig de onderstaande informatie door te nemen.

Tijd in de markt zorgt niet voor een lager uitvallend risico

Veelvoorkomende gevaren crypto trading

Cryptocurrency trading kent diverse gevaren

Wanneer je vroeg begint met het investeren in crypto voor de lange termijn, dan zal je kunnen vaststellen dat je de tijd in jouw voordeel kan laten werken. Met andere woorden, hoe langer je rustig je positie kan aanhouden, hoe groter de kans wordt dat je niet alleen opgelopen verliezen zal weten te compenseren, maar ook dat je een aardig rendement kunt neerzetten.

Dit is helaas een niet te onderschatten voordeel waar je als trader niet op kan rekenen. Niet zelden is het dan ook zo dat een trade binnen de dag afgerond moet kunnen worden. Bij voorkeur hou je de trade zelfs zo kort mogelijk open.

Om bovenstaande een stukje op te kunnen vangen is het mogelijk om gebruik te maken van bijvoorbeeld een zogenaamde ‘stop loss'. Wanneer je dit type order gaat instellen, dan zal je kunnen vaststellen dat je eventuele verliezen die je lijdt aanzienlijk binnen de perken kan houden.

Dit brengt in de praktijk twee concrete voordelen met zich mee, namelijk:

  1. De verliezen kunnen worden beperkt
  2. Het wordt eenvoudiger om toch nog rendement te maken op je trade(s)

De stop loss is een ontzettend interessant hulpmiddel waar eigenlijk door elke crypto trader gebruik van zou moeten worden gemaakt. In principe zijn er namelijk geen nadelen aan verbonden, terwijl je er toch op kan rekenen dat ze je kan helpen om verliezen te voorkomen of rendement te verzilveren.

Wees realistisch en ambieer geen torenhoge winsten

Heel wat traders die voor het eerst starten met het traden van crypto zijn ongelofelijk enthousiast. Dat enthousiasme kan een troef, maar ook een gevaar zijn.

Tegenwoordig kan er worden vastgesteld dat er heel wat mensen artikelen en video’s over cryptocurrency trading delen. Sommige van deze video's en artikelen geven aan dat er met trading binnen de kortste keren gigantische winsten behaald kunnen worden. Op zich is dat inderdaad best mogelijk, ware het niet dat het ook heel snel de andere richting uit kan gaan.

Om te voorkomen dat je gevangen raakt in een web van enthousiasme, is het altijd raadzaam om jezelf op voorhand bepaalde trading doelen voorop te stellen. Dit betekent dan concreet dat je bijvoorbeeld op basis van een potentieel interessante trade gaat bepalen op welk punt je het oké vindt om de trade te sluiten.

Bovendien is het instellen van bepaalde zekerheden een cruciaal aspect waar je rekening mee zal willen houden. De eerder reeds aangehaalde stop loss is bijvoorbeeld een vorm van zekerheid die je beslist niet over het hoofd mag zien. Ze kan je immers veel mogelijk crypto trading gevaren – zoals een plotselinge koersdaling – besparen.

Naast bovenstaande is het altijd de moeite waard om bij opeenvolgende trades niet continue alle voorheen reeds gerealiseerde rendementen terug op het spel te zetten. Een trade die je doet hoeft dan ook zeker niet perse altijd dezelfde waarde te hebben, integendeel. Zorg ervoor dat je tijdig de nodige winsten opzij zet om het traden leuk en motiverend te houden.

Volatiliteitsrisico als crypto trading gevaar

Voor het laatste cryptocurrency trading gevaar geldt dat deze lang niet door iedereen als dusdanig wordt bestempeld. Daar is een goede reden voor aan te halen. Om te kunnen traden heb je altijd een beetje volatiliteit nodig. Het is namelijk deze volatiliteit die zorgt voor een koersverschil waar jij een bepaald rendement door kan behalen.

Dit gezegd hebbende kan een te intense volatiliteit ook heel wat mensen afschrikken. Is de volatiliteit te groot? Dan zou dat er zomaar voor kunnen zorgen dat het heel snel de verkeerde richting uit gaat met jouw trade.

Hou er immers rekening mee dat volatiliteit zowel in je voor- als in je nadeel kan werken. Mede omwille van deze reden wordt het vaak aan beginnende crypto traders aangeraden om zich te beperken tot het traden en kopen van Bitcoin of BTC. Deze cryptomunt, die al een geruime tijd bestaat, is immers minder volatiel dan nieuwe cryptocurrency's. Daarmee kun je het gevaar van cypto trading enigszins beperken.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Trading

Breakout trading strategie: Uitleg voor beginnende traders

5 minuten leestijd
In dit artikel vertellen wij jou meer over de breakout trading strategie. We bespreken hoe je deze crypto trading strategie in de…
Trading

Trend trading strategie uitleg: Voordelen, handleiding en soorten

5 minuten leestijd
In dit artikel bespreken wij de trend trading strategie voor cryptocurrency traders. We zoomen eerst in op hetgeen een trend trading strategie…
Trading

Arbitrage trading strategie: Betekenis, voordelen, stappenplan

4 minuten leestijd
In dit artikel kom je meer te weten over hetgeen de arbitrage trading strategie is en hoe je ermee van start gaat….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *