Crypto.be » Cryptomunten » Avalanche (AVAX) cryptomunt analyse

Avalanche (AVAX) is als cryptomunt in korte tijd populair geworden onder beleggers. Wij leggen uit wat de voordelen van deze cryptomunt zijn. Daarnaast delen we de Avalanche live koers, geven we 3 tips over veilig Avalanche (AVAX) kopen en beantwoorden we veelgestelde vragen over Avalanche (AVAX).

Wat is Avalanche (AVAX) als cryptomunt?

Wat is Avalanche (AVAX)?

Wat is Avalanche (AVAX) als cryptomunt?

Avalanche (AVAX) biedt een blockchain die is opgebouwd uit 3 andere blockchains. Op deze manier kunnen ontwikkelaars hun apps, smart contracts en DeFi oplossingen bouwen met gecustomizeerde blockchains door deze op te bouwen uit (delen van) de drie onderliggende blockchains.

Daarnaast is het Avalanche netwerk te koppelen met de Ethereum (ETH) blockchain, zodat ontwerpers hun toepassingen ook kunnen lanceren op de ETH blockchain. De cryptomunt die gebruikt wordt om transacties op het Avalanche netwerk te faciliteren is de AVAX. De maximale supply is 720 miljoen tokens, waardoor schaarste geen grote rol speelt bij de waarde creatie van deze munt. De transacties worden gevalideerd op basis van Proof of Stake (PoS). Hierdoor hebben beleggers op langere termijn de mogelijkheid extra rendement te genereren door staking.

Aangezien deze cryptomunt inmiddels een zeer populaire cryptomunt is zijn veel beleggers benieuwd naar de live Avalanche koers.

Live Avalanche (AVAX) koers volgen

Bij Crypto.be willen we beleggers natuurlijk maximaal faciliteren. Daarom kun je bij ons 24 uur per dag de live Avalanche (AVAX) koers volgen.

avalanche-2

Avalanche (AVAX)

EUR
26,75
USD
$ 28.69
GBP
22.65

✅ Direct Avalanche kopen »

Deze kan afwijken van de live koers die je op andere platformen ziet. Dit komt omdat dergelijke platformen vaak cryptobeurzen of brokers zijn. Deze bepalen de live Avalanche (AVAX) koers op basis van vraag en aanbod op hun platform.

Door de vele toepassingen voor ontwikkelaars noemt men AVAX ook wel een Ethereum (ETH) killer omdat deze crypto diverse voordelen biedt ten opzichte van ETH, maar ook te opzichte van andere Ethereum killers zoals Cardano (ADA) en Cosmos (ATOM). Wij zetten een aantal voordelen op een rij.

Voordelen Avalanche / AVAX crypto

Als we een vergelijking maken tussen diverse Ethereum (ETH) killers zien we dat Avalanche / AVAX crypto een aantal voordelen heeft. Wij benoemen de belangrijkste kort:

  • Door gebruik te maken van zogenoemde subnetten kan de blockchain theoretisch een oneindig aantal transacties per seconde verwerken;
  • Daarbij is een transactie binnen 2 seconden verwerkt;
  • Er zijn op de subnets en de hoofdblockchain miljoenen validators actief. Hierdoor is het netwerk bijzonder veilig.
  • Iedere ontwikkelaar kan een eigen blockchain creëren en op subnet-niveau de eigen beveiliging en toestemmingen definiëren. Door de beveiligingsstructuur en koppeling met de primaire blockchain blijft het beveiligingsniveau hoog.

Deze mogelijkheden lokken steeds meer ontwikkelaars om hun project op de AVAX blockchain(s) te ontwikkelingen. Dit wekt interesse van beleggers. Als jij ook in deze crypto wilt beleggen bieden we je graag 3 tips over veilig AVAX kopen.

3 tips over veilig AVAX kopen

Als je in deze innovatieve cryptomunt gaat beleggen wil je dat natuurlijk veilig doen.

AVAX kopen

Veilig AVAX kopen: Hoe doe je dat?

Daarom geven we je 3 tips over veilig Avalanche (AVAX) kopen:

  1. Let op staking scams. Doordat men als validatiemethode Proof of Stake (PoS) gebruikt is er de mogelijkheid om AVAX te blokkeren (staken) en zo extra inkomsten te verdienen. Helaas zijn er scammers die proberen met namen die op Avalanche lijken of andere trucs te doen alsof ze legitiem zijn en zo jouw crypto te stelen.
  2. Pas op onbetrouwbare ontwikkelaars. Het is voor ontwikkelaars mogelijk om eigen projecten te ontwikkelen en eigen cryptomunten uit te geven op de blockchains van dit platform. Helaas zijn ook hier niet alle intenties even zuiver. Zo pleegden de ontwikkelaars Atom Protocol een zogenoemde ‘rug pull' of ‘exit' scam. Dit betekent dat het project plotseling verdwijnt nadat de oprichters beleggingen hebben opgehaald. Zo'n scam kan de betrouwbaarheid van een project maar ook de waarde van de cryptomunt aantasten. Dit kan tot koersdalingen leiden.
  3. Zorg ervoor dat je jouw Avalanche (AVAX) altijd op een betrouwbaar platform koopt.

Dit werpt de vraag op wat een betrouwbaar platform is. Deze vraag beantwoorden kost vaak veel onderzoek. Gelukkig hebben wij dit al voor je gedaan zodat we je een aantal betrouwbare alternatieven kunnen aanbieden.

Waar kun je Avalanche kopen?

Avalanche (AVAX) kopen kan op diverse platformen. Je hebt hierbij de keuze uit brokers en beurzen.

Een broker bepaalt zelf de aan- en verkoopprijs van de crypto en behaalt haar winst uit het verschil tussen die prijzen. In Nederland kun je bij Anycoin Direct Avalanche (AVAX) kopen.

De andere mogelijkheid is Avalanche (AVAX) kopen op een beurs. Hier wordt de prijs direct bepaald door vraag en aanbod. De fee van de exchange wordt apart in rekening gebracht.

Onze suggesties hier zijn óf Bitvavo als grootste cryptobeurs van Nederland of Binance als grootste cryptobeurs ter wereld. Voor een keuze tussen deze alternatieven is het belangrijk om je te realiseren dat Bitvavo een vergunning van De Nederlandsche Bank heeft, terwijl Binance meer mogelijkheden biedt voor geavanceerde beleggingsopties.

Tot slot beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen over deze cryptomunt.

Veelgestelde vragen over AVAX beantwoord

Om je als belegger zo veel mogelijk informatie te bieden voor jouw eigen onderzoek naar beleggen in Avax beantwoorden we graag een aantal veelgestelde vragen.

Wat is de Avalanche verwachting?

De technische Avalanche verwachting is dat het platform graag haar innovativiteit wil vasthouden. Hierdoor verwachten wij dat de ontwikkelaars zich zullen richten op nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld NFT's. Verder tonen incidenten met ontwikkelaars aan dat men waarschijnlijk de toelatingseisen voor ontwikkelaars zal herzien.

De financiële Avalanche (AVAX) verwachting is gunstig. Experts verwachten een snelle groei van het rendement. Zo voorzien zij in 2025 + 323% en in 2030 zelfs +474% rendement.

Hoe kan ik veilig AVAX opslaan?

De veiligste manier om deze cryptomunt te bewaren is het direct na aankoop transfereren van deze cryptomunt naar een wallet. Daarbij biedt een private wallet meer veiligheid dan een beurswallet.

Hoe kan ik deze cryptomunt verkopen?

AVAX verkopen gaat het snelst door deze van jouw wallet te transfereren naar een betrouwbaar platform (bijvoorbeeld zoals hierboven besproken). Je kunt dan direct jouw AVAX verkopen voor fiat geld.

Waarom in AVAX investeren?

Zoals we zagen is deze munt een populaire Ethereum killer met diverse voordelen. Daarbij duiden de financiële analyses op potentieel hoge rendementen.

Het laatste Avalanche nieuws op Crypto.be

Uiteraard houden we je graag op de hoogte. Daarom vind je het laatste AVAX nieuws hier op Crypto.be.

Naast actueel nieuws over AVAX/Avalanche hebben wij eveneens 4 andere interessante cryptomunten beschreven. Klik op één van de onderstaande buttons en kom meer te weten over deze cryptocurrency’s:

Chainlink (LINK) cryptocurrency nieuws” href=”https://crypto.be/cryptomunten/chainlink-link/”>Chainlink (LINK) Dash (DASH) Helium (HNT) Cosmos Hub (ATOM)

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.