Investeren

Investeren in Ripple (XRP): 3 tips en weetjes voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Investeren in Ripple (XRP): 3 tips en weetjes voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Ripple, ook wel bekend als XRP, is een cryptocurrency die voor veel mensen lastig te begrijpen is. Het is misschien nog wel lastig om uit te leggen. In dit artikel bespreken we enkele tips en weetjes over Ripple als investering. Zo kun je goed geïnformeerd investeren in Ripple (XRP).

1: Waarom investeren in Ripple?

Ripple (XRP) investeren tips

Tips over het investeren in Ripple (XRP)

Om de cryptomunt Ripple (XRP) echt te kunnen begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe banken met elkaar communiceren. Het is belangrijk om je te realiseren dat het geld dat je op de bankrekening hebt staan, een schuld is van de bank aan jou. Je hebt dit geld uitgeleend aan de bank en wilt dit terug op het moment dat je het nodig hebt. Ripple begreep dat ze een belangrijke rol kunnen spelen in de communicatie tussen banken bij het overmaken van deze schulden naar een andere bank. Hier kunnen instanties en mensen geld overmaken met een vorm van geld dat door beide partijen betrouwbaar is.

Dit is iets wat in de financiële wereld dagelijks voorkomt op een enorme schaal. ING doet bijvoorbeeld miljarden transacties per jaar tussen honderden banken en miljoenen mensen over de hele wereld. Deze transacties moeten ook ergens bijgehouden worden. Je kunt je voorstellen dat betalingen tussen ING en ABN-Amro wel een dag kunnen duren. Betalingen tussen de ING en een bank in Mexico kunnen zelfs meer dan een week duren.

XRP geeft zelf aan gebruik te maken van een universeel gedistribueerd systeem om het netwerk voor banken een stuk simpeler te maken. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat er vertrouwen tussen banken zal zijn waardoor transacties sneller gedaan kunnen worden. Dit wordt vervolgens gemakkelijk bijgehouden met de hulp van de blockchain.

Ripple kopen bij Bitvavo


Direct Ripple (XRP) kopen
 • Ideaal voor beginners
 • Meest gebruiksvriendelijk
 • ✅ Goedkoopste XRP aanbieder
 • ✅ Speciale welkomstbonus*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * €1.000 verhandelen zonder handelskosten
Coinmerce XRP kopen


Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Ripple met Bancontact kopen
 • ✅ Mooie welkomstbonus*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ❌ Flexibele handelskosten
 • * Gratis €10 handelstegoed

2: Wat kun je doen met XRP als investering?

Hierboven hebben we een redelijk uitgebreide uitleg gegeven over de gedachte achter het betaalsysteem van XRP. Maar wat is nu het nut van investeren in XRP? Om het kort samen te vatten is het Ripple netwerk zo gebouwd dat er altijd een keten van vertrouwen tussen meerdere financiële instanties zal zijn.

Maar wat gebeurt er wanneer deze keten ontbreekt? In dat geval kunnen de financiële instanties ook gebruik maken van XRP. Doordat deze instanties zich hebben aangesloten bij Ripple, geeft dit direct al aan dat ze vertrouwen hebben in XRP. Zo zorgt XRP er altijd voor dat er een keten van vertrouwen kan worden gemaakt.

Op dit moment maken nog niet alle banken gebruik van alle mogelijkheden van XRP. De meeste financiële instanties gebruiken vooralsnog slechts het betalingsnetwerk van Ripple voor het vervangen van IOU’s. Hieronder lees je de grootste voordelen van Ripple vergeleken met IOU’s:

 • Iedereen die is aangesloten op het netwerk van Ripple accepteert XRP.
 • Er komen geen extra handelskosten of overboekingskosten bij kijken.
 • Gebruikers van XRP lopen geen risico wanneer de tegenpartij zich niet aan het contract houdt.

3: De prijs van Ripple (XRP)

De prijs van XRP is net zoals bij de rest van de cryptomunten altijd volatiel. XRP heeft in het verleden hoge pieken en lage dalen gehad. Vaak beweegt de marktwaarde van XRP mee met de rest van de cryptomarkt. Echter, zijn er meer specifieke factoren die de prijs van Ripple kunnen bepalen. Bijvoorbeeld nieuwe partnerschappen en upgrades.

Ook kan de lopende rechtszaak met het SEC impact hebben op de waarde van XRP. Mocht Ripple deze zaak winnen, dan is de kans groot dat de prijs van XRP hiervan profiteert. Een negatieve uitkomst van de rechtszaak kan daarentegen leiden tot een prijsdaling.

Beleggers die XRP kopen en voor een langere tijd vasthouden zullen de waardeschommelingen van XRP en Ripple meemaken. Toch zijn de mensen die XRP voor een langere tijd vasthouden ervan overtuigd dat de munt in de toekomst zal gaan stijgen. Zo kun je de XRP prijsvoorspelling gebruiken om zelf een beslissing te maken of Ripple een goede investering is voor de lange termijn.

De meeste traders maken zich vooral zorgen om de prijsbeweging op de korte termijn. De handelaren die van plan zijn om XRP voor een korte periode vast te houden, kunnen het laatste Ripple nieuws, handelsstrategieën en technische analyses gebruiken om het beste instap- en uitstap moment te bepalen. Het is aan te raden om XRP te kopen bij een Nederlandse broker.

Investeren in Ripple (XRP) samengevat

Wij denken dat Ripple een veelbelovende munt is voor de toekomst. Maar het is verstandig om er rekening mee te houden dat de cryptomarkt erg bewegelijk is. Het is daarom nooit een goed idee om meer te investeren in crypto dan dat je bereid bent om te verliezen. Het doen van je eigen onderzoek is zeker aan te raden voordat je besluit om te investeren in Ripple.

Houd daarom het laatste nieuws over Ripple in de gaten en volg de actuele XRP koers om te zien hoe de prijs zich ontwikkelt.

🏆 Ripple kopen bij Bitvavo »
Ripple als investering uitleg

Maak gratis een Bitvavo account aan en investeer veilig in XRP.
🎁 Speciale welkomstbonus: Verhandel €1.000 zonder handelskosten!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

3 minuten leestijd
Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen onder nieuwe of potentiële investeerders in crypto heeft te maken met de hoeveelheid kapitaal die…
Investeren

Hoe betrouwbaar is het passief inkomen uit crypto?

3 minuten leestijd
De cryptomarkt biedt ons als mensen (net als de traditionele markt) verschillende manieren om een bepaald inkomen te realiseren. We maken hierbij…
Investeren

Vormt crypto een alternatief voor je (fiat) spaargeld?

3 minuten leestijd
Het vermogen waar mensen vandaag de dag over kunnen beschikken kan verschillende vormen aannemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ervoor kan kiezen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *