Investeren

Beleggen in Ethereum bij Bitvavo: Beginnershandleiding

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Beleggen in Ethereum bij Bitvavo: Beginnershandleiding

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wanneer je geïnteresseerd bent in het beleggen in crypto is beleggen in Ethereum een interessante keuze. Naast Bitcoin is Ethereum namelijk ook razend populair. Bovendien biedt deze crypto veel technische voordelen.

Bij de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo kun je gemakkelijk, veilig en tegen scherpe prijzen ETH inkopen en weer verkopen. Wij leggen uit wat je moet weten over beleggen in Ethereum (ETH) bij Bitvavo.

Voor- en nadelen van beleggen in Ethereum

Ethereum (ETH) beleggen bij Bitvavo

Voordelig in Ethereum (ETH) beleggen bij Bitvavo

Het beleggen in ETH kan erg interessant zijn door de voordelen die deze crypto met zich meebrengt. Veel beleggers zien Ethereum als een investeringsalternatief voor Bitcoin. Omdat Bitcoin steeds groter wordt, neemt ook het risico van het beleggen in BTC steeds meer toe. Beleggers kiezen ook steeds vaker voor Ethereum vanwege de blockchain aangezien de techniek van ETH veel meer mogelijkheden biedt voor de toekomst.

De munt krijgt bovendien steeds meer naamsbekendheid. Dit zorgt er voor dat ook steeds meer mensen beleggen in ETH. Daarbij is de ontwikkeling van usercases voor de blockchain achter de munt volop in ontwikkeling. Beleggers denken dan ook dat er nog veel meer belangrijke toepassingen toegevoegd zullen worden.

Daar tegenover staan twee nadelen. Enerzijds is de schaalgrootte van ETH beperkt, waardoor het lang kan duren voordat transacties uitgevoerd worden. Het andere nadeel, de hogere transactiekosten (oftewel gas fees) houdt daar verband mee. Het is daarom van belang dat je eerst een plan van aanpak maakt.

✅ Voordelig Ethereum kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ethereum (ETH) beleggen zonder fees!

Handelen in ETH bij Bitvavo

Met Bitvavo kun je eenvoudig beleggen in ETH. Het Bitvavo platform werd in 2018 gelanceerd met als doel de kloof tussen digitale valuta en traditionele valuta te overbruggen. De ontwikkelaars zijn constant bezig met analyseren van het verleden om deze informatie te gebruiken voor de toekomst.

Door constant te werken aan verbeteringen van het platform zorgt Bitvavo gegarandeerd voor een stabiel, veilig en betrouwbaar platform voor alle crypto handelaren.

Hoe kun je in Ethereum (ETH) beleggen bij Bitvavo?

Bij Bitvavo kun je snel en gemakkelijk ETH kopen en verkopen wanneer je een account hebt aangemaakt op het platform. Hieronder leggen we je uit hoe je kunt handelen in Ethereum bij Bitvavo:

Stap 1: Maak een account

Je kunt gratis een account aanmaken op het platform van Bitvavo waarmee je snel ETH kunt kopen, verkopen en op kunt slaan. Met je Bitvavo-account krijg je toegang tot je fondsen op iedere apparaat.

Stap 2: Overmaken van fondsen

Na het aanmaken en verifiëren van je Bitvavo-account kun je door middel van acht verschillende betaalmethodes euro’s overmaken naar je Bitvavo wallet.

Stap 3: Het kopen van ETH op Bitvavo

Wanneer je geld hebt overgemaakt naar je Bitvavo wallet, kun je hier ETH mee kopen. Bij Bitvavo betaal je een maximale handelsvergoeding van 0,25%. Wanneer je ETH hebt gekocht kun je ervoor kiezen om deze op te slaan in je Bitvavo wallet of ze te sturen naar een eigen externe wallet. Als je jouw winst wilt nemen kun je jouw ETH uiteraard ook weer verkopen via Bitvavo.

Het opslaan van Ethereum bij Bitvavo

Voor het gebruiken en bewaren van Ethereum bij Bitvavo heb je een wallet nodig. Je kunt kiezen voor verschillende wallets voor het gebruiken en bewaren van ETH. Hieronder bespreken we welke opties je hebt.

Bitvavo voor ETH beleggingen

ETH beleggingen via de cryptobeurs Bitvavo

Bitvavo wallet

De Bitvavo wallet is een hosted wallet. Dit betekent dat de toegangssleutel (private key) tot jouw ETH wordt beheerd door Bitvavo zelf. De toegang tot je wallet is beveiligd met een wachtwoord, en mogelijk andere beveiligingsmethoden. Zodra je bent ingelogd op je Bitvavo-account, kun je gemakkelijk je Ethereum beheren.

Software wallet

Een software wallet is een programma dat je kunt instaleren op je computer of een ander apparaat waar je jouw ETH mee wilt beheren. Wanneer je gebruik maakt van een software wallet, beschik je zelf over de ‘private keys’ en daarmee beheer je jouw Ethereum dus zelf. Hierdoor ben je niet afhankelijk van andere partijen voor het beheren van je Ethereum.

Hardware wallet

Een hardware wallet is een fysiek apparaat waar je jouw Ethereum offline kunt bewaren. Het gebruik van een hardware wallet is een van de veiligste methoden voor het opslaan van je Ethereum.

De toegang tot je Ethereum en de private keys worden namelijk offline op het apparaat opgeslagen. De toegang tot dit apparaat wordt in de meeste gevallen beveiligd met een wachtwoord. Wanneer niemand achter dit wachtwoord kan komen, zal het onmogelijk zijn voor iemand anders om bij jouw Ethereum te komen.

🏆 ETH kopen bij Bitvavo »
Investeer in ETH bij Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en beleg voordelig in Ethereum.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Ethereum kopen bij Bitvavo samengevat

Bitvavo is misschien wel de beste optie voor mensen die graag voordelig willen investeren in Ethereum. Het platform is erg betrouwbaar en voor Belgen en Nederlanders zijn er veel betalingsmogelijkheden. Het overmaken van fondsen van of naar je account kun je vaak al binnen enkele minuten regelen.

Verder is het in de meeste gevallen niet nodig om zelf op zoek te gaan naar een wallet om je Ethereum in op te slaan. Bitvavo spant zich constant in om het platform en ook de hosted wallet zo veilig mogelijk te maken en te houden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *