Cryptonieuws

CZ gaat in op redenen achter Binance’s recente FUD

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » CZ gaat in op redenen achter Binance’s recente FUD

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 26 december 2022: De CEO van Binance genaamd Changpeng “CZ” Zhao deelde zijn perspectief op Twitter omtrent de redenen achter de recente angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rond de cryptobeurs.

Volgens CZ in de thread wordt de FUD van Binance vooral veroorzaakt door externe factoren – niet door de exchange zelf. Een van de redenen die de CEO noemde was dat een deel van de cryptogemeenschap een hekel heeft aan centralisatie. “Ongeacht of een CEX helpt bij een snellere adoptie van crypto's, ze haten CEX gewoon,” merkte hij op.

CZ wees er ook op dat Binance door veel spelers in de industrie als concurrentie wordt gezien, waarbij steeds vaker tegen de exchange wordt gelobbyd en “kleine media bedragen worden geleend die vele malen de marktwaarde van het mediakanaal waard zijn, inclusief het kopen van hun CEO's huizen, enzovoort”, verwijzend naar de CEO van The Block, Mike McCaffrey, die in het geheim het cryptonieuwsplatform financierde met leningen van Alameda Research.

McCaffrey trad in december 2022 terug als CEO, nadat hij twee leningen van in totaal $26 miljoen van het hedgefonds onderdeel van FTX Group openbaar had gemaakt. CZ haalde herhaaldelijk de berichtgeving van de media aan als oorzaak van de FUD en beschuldigde sommige ervan “betaald” te worden om die te produceren – zonder enig bewijs te leveren.


Verder merkte de leidinggevende op dat conservatieve politici die zich inzetten om traditionele financiële instellingen te beschermen tegen crypto-disruptie ook verkeerde informatie verspreiden. CZ stelde dat “conservatief zijn niet verkeerd is”, maar dat banken de blockchaintechnologie zouden moeten omarmen in plaats van te vechten tegen disruptie.

Tot slot beweerde CZ ook dat er misschien een “klein aantal mensen is dat jaloers is, of gewoon racistisch tegen Chinees uitziende Canadezen” die bijdragen aan de verspreiding van FUD tegen de exchange.

Beleggers hebben hun crypto-activa verplaatst naar eigen wallets en andere exchanges als reactie op de FUD rond Binance sinds de ondergang van FTX. Een aantal zorgen over de liquiditeit van de exchange, zijn reserves, en de lopende onderzoeken in de Verenigde Staten resulteerden in miljarden aan uitstroom in de afgelopen weken.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…