Cryptonieuws

Cryptonieuws recap: Koersen, BTC in 2023, BlockFi en meer

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Cryptonieuws recap: Koersen, BTC in 2023, BlockFi en meer

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws recap 24 december 2022: Ook vlak voor Kerst blikken we natuurlijk terug op de cryptoweek die achter ons ligt. We bekijken de cryptoresultaten van de afgelopen week en maand.

Ook bekijken we de crypto koersverwachting voor de komende week. Daarna delen we het Belgisch en Nederlands cryptonieuws waarna we afsluiten met een overzicht van het internationale cryptonieuws van de afgelopen week.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

Cryptonieuws update hardste crypto stijgers en dalers

Nieuws hardste cryptocurrency stijgers en dalers – recap 24 december 2022

Veel cryptobeleggers hoopten op een eindejaarsrally, maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Sterker nog, de meeste cryptoresultaten waren in de afgelopen week negatief. Zo verloor de Bitcoin (BTC) 3,17%. De grootste daler uit de top 25 was echter Solana (SOL) met -15,74%. Ook deze week was TonCoin (TON) de uitzondering die de regel bevestigde met een winst van +7,06%.

De afgelopen maand blijft daarmee in mineur voor de meeste crypto. Over de afgelopen 30 dagen noteerde Cardano (ADA) -16,89%. De Bitcoin (BTC) noteert over dezelfde periode een winst van +3,82%. De grootste winst over de afgelopen 30 dagen in de crypto top 25 is echter met +37,21% voor Toncoin (TON).

Op het moment van schrijven zien we een opvallend neutrale markt. De meeste koersen bewegen zich tussen de -1% en +1%. De Bitcoin (BTC) is nagenoeg neutraal met -0,06%. De grootste daler is Tron (TRX) met -2,41%. De grootste stijger is Ripple (XRP) met +1,75%. De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.

Crypto koersverwachting voor de komende week en 2023

De komende week hebben we te maken met een zogenoemde gebroken week. Zowel in Amerika als in Europa zijn de beurzen maandag gesloten. In Europa heeft dit natuurlijk te maken met Tweede Kerstdag. Normaal gesproken viert men dit in Amerika niet, maar omdat Eerste Kerstdag als vrije dag geldt maar dit jaar op zondag valt compenseert men dit met een vrije maandag.

Daarnaast is de westerse markt sowieso rustiger vanwege de kerst- en Nieuwjaar periode. De markten in de rest van de wereld zijn echter wel gewoon geopend met uitzondering van 1 januari. Dan zijn ook de belangrijke Aziatische (Chinese en Japanse) markten gesloten.

Traditioneel is de cryptomarkt rustig tussen kerst en nieuwjaar, dus men kijkt al vooruit naar 2023. In onderstaande video-analyse zien we dat whales (grote investeerders) de Bitcoin (BTC) momenteel opkopen. Dit zou normaal leiden tot een bullish outbreak. De technische analyse voorziet deze ook, maar waarschuwt voor een laatste bearish beweging waarbij de BTC-koers zelfs onder de $ 10.000,- kan komen. Hierna verwacht men een bullish herstel.

In onderstaande video-analyse zie je de verwachting.

Inmiddels is het artikel over Bitcoin waar de auteur naar verwijst ook te lezen. Wij hebben een andere visie dan de analist. De analist baseert zich namelijk losjes op het koerspatroon van de Bitcoin halving cycle strategy.

Fundamentele analyse van de Bitcoin (BTC)

Het feit dat veel beleggers Bitcoin (BTC) als onderpand voor leningen gebruiken en hun financiële problemen toenemen naar mate de koersen dalen bespreekt hij echter niet. Ook bespreekt hij de lastige financiële situatie van veel cryptobedrijven naar aanleiding van de gang van zaken bij FTX niet.

Dat is op zich logisch, want deze aspecten horen eerder thuis in een fundamentele analyse, maar zijn natuurlijk wel belangrijk. Wij verwachten dat de markt ver wil gaan om de koers boven de psychologisch belangrijke grens van $ 10.000,- te houden. Wij voorzien dat dit lukt zolang de situatie rond FTX geen grote faillissementen veroorzaakt.

Wel delen we de conclusie dat een dollar-cost-average strategie momenteel een goede keuze is al zouden wij deze combineren met een trailing stop om een onverwachte koersval op te vallen.

Ook interessant om te lezen: Onze verwachting van BTC in 2023

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Vervolgens verleggen we de blik naar het cryptonieuws uit binnen- en buitenland. Om te beginnen gaf minister Kaag in Nederland een toelichting op de ontwikkeling van de Europese MiCA verordening voor het uitgeven van crypto en het verlenen van cryptodiensten. Deze regelgeving moet de consument beschermen.

In het voorjaar van 2023 verwacht men de definitieve tekst. Hierna moet deze goedgekeurd worden en in het staatsblad van de EU gepubliceerd worden. Vanaf dat moment geldt er een algemene inwerkingtredingtermijn van 18 maanden. Voor stable-coins is die termijn teruggebracht naar 12 maanden. In deze tijd moeten de Europese landen de dan definitieve MiCA implementeren in nationale wetgeving.

Verder kunnen de Belgische cryptoliefhebbers de nieuwe documentaire ‘Is Crypto het nieuwe goud' gaan zien op Streamz. Alsmede is er positief nieuws vanuit Bitvavo omtrent het terugkrijgen van de 280 miljoen euro.

Tot slot heeft BlockFi een verzoek ingediend bij het Hooggerechtshof van Bermuda om de tegoeden van klanten terug te geven. De zitting voor de niet-Amerikaanse klanten, waaronder Nederlanders en Belgen vindt plaats op 13 januari.

Ook internationaal was het een drukke week die vooral in het teken stond van Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Cardano (ADA) en FTX.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Inmiddels begint het juridisch steekspel in het faillissement van FTX op alle fronten los te barsten. Sam Bankman-Fried was gearresteerd op de Bahama's maar inmiddels weer vrij na betaling van een borgsom van liefst 250 miljoen dollar. Ook beginnen naaste betrokkenen, zoals ex-Alameda CEO Caroline Ellison schuld te bekennen en uit te leggen hoe men diverse strafbare handelingen verrichtte.

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin blikte vooruit en voorziet voor 2023 de volgende drie kansen:

  • Een wallet voor massa-gebruik
  • Een stable coin die bestand is tegen hyperinflatie en wereldwijd toegankelijk en verhandelbaar is en
  • Het versterken van decentrale platformen in de strijd tegen gecentraliseerde techreuzen zoals Google, Facebook en Twitter.

Daarnaast haalde hij ook uit naar de Ripple (XRP) door te stellen dat deze veel minder decentraal zou zijn dan gedacht. Dit kwam hem direct op een vlijmscherpe reactie van de CTO van Ripple (XRP) te staan.


Een andere ruzie die weer oplaaide is die tussen Binance en persbureau Reuters. Hier draait de volgende episode om de claim dat Binance voor liefst 22 triljoen aan transacties had geprobeerd te verbergen. De opmerking van voormalig SEC-directeur John Reed Stark dat de wijze van zaken doen bij Binance ‘more shady and questionable' is dan bij FTX maakte beleggers nerveus en Binance woedend.

Tot slot van deze hectische week maakte de Cardano (ADA) developers bekend dat naast de te verwachten Voltaire upgrades in 2023 veel meer technische innovaties te verwachten zijn. De eerste versie, een volautomatische Indexer is inmiddels gelanceerd.

Daarmee zijn we aan het slot van ons nieuwsoverzicht en crypto update van deze week. Ons rest nog jou en jouw naasten namens het team van Crypto.be hele fijne feestdagen en een gezond, gelukkig en voorspoedig 2023 te wensen!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…