Cryptomarkt

Crypto vooruitzichten in 2023: Wat kun je verwachten?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto vooruitzichten in 2023: Wat kun je verwachten?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Het zijn bijzondere tijden op de cryptomarkt. Waar iets meer dan een jaar geleden nog de ene na de andere NFT door het dak ging, is het vandaag de dag een stuk rustiger. We naderen echter het einde van 2022 en dat betekent dat er weer een nieuw jaar om de hoek komt kijken. Een jaar vol nieuwe mogelijkheden en kansen. Maar wat zijn de crypto vooruitzichten voor 2023?

Rondom allebei gebieden lijkt er weer van alles te gaan gebeuren. Vandaag maken we onderscheid tussen 3 onderdelen: ontwikkeling, regulatie en prijzen. In dit artikel gaan we diep in op elk van deze 3 onderdelen en bekijken wat je kunt verwachten van 2023 op deze gebieden.

Ontwikkeling in relatie tot de crypto vooruitzichten in 2023

Laten we het allereerst eens hebben over de ontwikkeling van de cryptomarkt. Met ontwikkeling bedoelen we in dit geval het verder verbeteren van cryptoprojecten, maar ook het toetreden van traditionele bedrijven tot de cryptomarkt.

In zo’n bear market wordt dit zeker minder. Veel cryptobedrijven hebben niet de budgetten om jaren van een teleurstellende markt te overleven als bedrijf. Daarnaast is er bijvoorbeeld een stuk minder interesse vanuit investeerders, waardoor het ook nog eens moeilijker is om een cryptobedrijf van de grond te krijgen, voor ondernemers die daar eventueel interesse in hebben.

Dat het moeilijker is, betekent niet dat het onmogelijk is. Ook in deze tijden vindt er zeker enorm veel ontwikkeling plaats op de cryptomarkt. Bedrijven die al bestonden en wel de budgetten hebben om de bedrijfsvoering door te zetten, bouwen volop door.

Zo zie je bijvoorbeeld nu al dat er verschillende nieuwe soorten cryptobedrijven de markt op komen. Een populaire sector is op dit moment bijvoorbeeld de decentralized perpetual exchanges. Dit zijn decentrale exchanges waarop je met leverage (oftewel een hefboom) kunt handelen.

Het is de verwachting dat de ontwikkeling op de cryptomarkt ondanks alles dus ook in 2023 volop doorgaat. Het zou zomaar eens kunnen dat er in dit jaar dan ook geheel nieuwe sectoren gaan ontstaan. Wij houden het nieuws rondom de ontwikkelingen in elk geval constant in de gaten en zullen je hier dan ook altijd van op de hoogte houden!

Vooruitzichten crypto 2023 omtrent regulatie

Ook de regulatie rondom crypto is natuurlijk niet onbelangrijk. Er wordt verwacht dat er steeds meer regulatie in het spel komt, omdat steeds meer mensen en partijen betrokken raken bij crypto, waardoor de belangen, risico’s, en invloed groter worden. Volgens kenners, waaronder advocaten, wordt er in 2023 dan ook een stuk meer regulatie verwacht.

Dat zou natuurlijk ook niet heel verrassend zijn. In 2022 is er van alles misgegaan. Denk bijvoorbeeld aan de instorting van Terra (LUNA), en het vallen van FTX (de tweede grootste exchange op de markt). In beide gevallen was de investeerder (ook wel de consument) flink de dupe. Regulatie zou erbij kunnen helpen dit in de toekomst te verminderen.

Het is niet zo dat we op dit moment al weten dat er bijvoorbeeld op 1 januari bepaalde wetten of regulatie rondom crypto in gang gaan. Wat we wel weten is dat de noodzaak groter lijkt te worden, omdat de consument dus dit jaar meerdere keren op grote schaal de dupe is geweest van bepaalde gebeurtenissen op de markt. Wij houden de ontwikkelingen rondom crypto in elk geval nauw in de gaten, en zullen je hier dan ook altijd over op de hoogte houden.

Crypto koersen / prijzen

Analyse van de crypto vooruitzichten 2023

Wat zal er gaan gebeuren rondom crypto in 2023?

Sinds eind 2021 kun je wel zeggen dat we ons in een crypto bear market bevinden. Een bear market is een tijd waarin de markt er, gekeken naar prijzen, niet erg positief uitziet. Er vinden dalingen plaats en vervolgens beweegt de markt zich voor een lange tijd zijwaarts, of blijft deze zelfs dalen. Wat je in elk geval zelden ziet in een bear market, is dat de prijzen voor een langere tijd blijven stijgen.

Toch is dit wel waar veel mensen die investeren in crypto op hopen. Het is voor vele investeerders dan ook wachten tot de prijzen weer gaan stijgen. Maar hoe groot is de kans dat dit in 2023 gaat gebeuren?

Dat is natuurlijk de vraag. Historisch gezien start een nieuwe bull market, volgens de Bitcoin super cycle, na de nieuwe Bitcoin halving. De Bitcoin halving is een evenement waarbij de mining rewards voor Bitcoin worden gehalveerd, waardoor er dus elke dag minder Bitcoin in de circulatie komt. Hierdoor ontstaat er minder verkoopdruk, wat over het algemeen gezien wordt als een bullish signaal.

De volgende Bitcoin halving lijkt begin 2024 te gaan plaatsvinden. Uitgaande van de theorie dat een nieuwe bull market na deze Bitcoin halving begint, zouden we in 2023 dus nog geen vuurwerk gezien. Echter, theorieën worden wel vaker ontkracht en dit biedt dus ook zeker geen garantie. De enige manier om er écht achter te komen of de prijzen weer gaan stijgen in 2023, is door simpelweg af te wachten.

De crypto vooruitzichten in 2023 in het kort

Het zijn bijzondere tijden op de cryptomarkt en ik ook in 2023 zal ons weer veel te wachten staan. Vandaag keken we naar 3 gebieden waarop er waarschijnlijk veel gaat plaatsvinden in 2023: ontwikkeling, regulatie, en crypto prijzen. We bekeken wat er allemaal zou kunnen gaan gebeuren in 2023, en waar je op kunt letten.

Op het gebied van ontwikkeling zal er in minder mate doorgebouwd worden, maar toch zullen er veel nieuwe ontwikkelingen plaats gaan vinden. Het zou zomaar eens kunnen dat er volgend jaar weer veel compleet nieuwe industrieën binnen crypto gaan ontstaan. Ook is de verwachting dat Ripple in 2023 haar toepassingsmogelijkheden in de praktijk gaat vergroten.

Ook op het gebied van regulatie zou er eventueel veel gaan kunnen gebeuren. In 2022 is er van alles misgegaan en dat zou de regulators reden kunnen geven om er vanaf nu strenger op te gaan zitten. We houden het in de gaten.

Voor veel mensen is ook de ontwikkeling van de prijzen van belang, waaronder de verwachte Bitcoin ontwikkelingen in 2023. Volgens veel investeerders is er een patroon te herkennen waar de bull market pas begint na de volgende Bitcoin halving. Mocht deze theorie ook dit keer uitkomen, zou dit betekenen dat 2023 een jaar is waarin de bear market zich doorzet en we dus nog geen bull market gaan zien. Deze theorie is echter niet bewezen en dit is dan ook zeker niet gegarandeerd.

Vandaag keken we naar de crypto vooruitzichten in 2023. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hier dan ook altijd van op de hoogte houden!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *