Cryptomarkt

Crypto nieuws: Dogecoin stijgt dankzij plannen Twitter 2.0

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws: Dogecoin stijgt dankzij plannen Twitter 2.0

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 28 november 2022: De Dogecoin (DOGE) koers steeg de afgelopen zeven dagen met meer dan 20%, terwijl de meeste cryptocurrencies juist daalden. De populaire memecoin staat bekend om zijn heftige prijsfluctuaties, die vaak zijn te wijten aan één persoon: Elon Musk, de CEO van onder andere Tesla en Twitter.

Tijdens de bearmarkt dit jaar leek Musk echter minder invloed te hebben op de koers dan voorheen. Het bekendje riedeltje van een harde stijging na een tweet van Elon Musk werd doorzien en was niet meer genoeg voor een omkering van de koers. Maar deze week was het na lange tijd wel weer raak, nadat Elon Musk zijn plannen voor Twitter 2.0 bekendmaakte.

Dogecoin bereikte eerder dit jaar een prijs van $0,70, waarna het hard daalde samen met de rest van de cryptomarkt. DOGE daalde met 90% en bereikte zijn dieptepunt op $0,07, maar inmiddels staat de koers weer rond de $0,10.

Hoe gaat Twitter 2.0 eruitzien en wat heeft dit te maken met DOGE?

Elon Musk beschrijft Twitter 2.0 als de ‘Everything App'. In een tweet op 27 november maakte hij zijn plannen voor het nieuwe Twitter bekend.

Twitter 2.0 lijkt een revolutionair concept te zijn van een futuristisch social-media platform. Reclames als entertainment, versleutelde berichten, en betalingen. Hoewel Elon Musk in deze tweet niet specificeerde welke betaalmethodes Twitter zal integreren, wordt er onder beleggers veel gespeculeerd over een mogelijke integratie van Dogecoin-betalingen.

Elon Musk is een openbaar voorstander van Dogecoin en niet zo lang geleden maakte hij het al mogelijk om Tesla-merchandise te kopen met DOGE. Een dergelijke integratie van DOGE op Twitter zou dus niet ondenkbaar zijn.

Ook het Bitcoin Lightning Network wordt veel genoemd als kandidaat voor Twitter's toekomstige betaalmethodes. Elon Musk is naast Dogecoin immers ook altijd openbaar voorstander van Bitcoin (BTC) geweest. Daarbuiten is Bitcoin de populairdere cryptocurrency van de twee en is het Lightning Network – zoals de naam al aangeeft – bliksemsnel en heel goedkoop.

Het is natuurlijk ook gewoon mogelijk dat er uiteindelijk alleen maar betalingen gedaan kunnen worden met euro's, dollars en ander fiatgeld op Twitter. Tot nu toe is alles pure speculatie.

Gaat Dogecoin nog verder stijgen?

Na de tweet van Elon Musk schoot Dogecoin meteen met 20% omhoog, waarna een langzame correctie volgde. De afgelopen zeven dagen is er wel een trend omhoog te zien in de Dogecoin koers, maar op lange termijn zit de koers nog steeds in een dalende trend. Net als de rest van de cryptomarkt lijdt Dogecoin onder de onzekerheid op macro-economisch vlak en het instorten van een aantal grote crypto-projecten.

De verwachting is dat Dogecoin niet veel verder zal stijgen, aangezien er ook helemaal geen zekerheid is dat de memecoin wordt geïntegreerd op Twitter. Ook is het vertrouwen in cryptocurrencies nu op een all-time low na de recente instorting van FTX.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *