Overig

World of Women NFT-collectie uitleg: Alles wat je moet weten

4 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » World of Women NFT-collectie uitleg: Alles wat je moet weten

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Afgelopen jaar werden NFT’s ineens super populair. Een heleboel collecties warden gelanceerd. Echter, er werden maar een aantal collecties daadwerkelijk succesvol. Eén daarvan is World of Women.

World of Women is een collectie die bestaat uit 10.000 unieke NFT’s. Maar wat houdt World of Women precies in? Wat maakt nou juist deze collectie succesvol? En hoe ziet de toekomst van World of Women eruit? Dat, en meer, lees je in dit artikel over de WoW NFT collectie. Laten we snel beginnen!

Wat is World of Women?

World of Women is een NFT collective bestaande uit 10.000 unieke non-fungible tokens. De World of Women collectie is gebouwd op Ethereum en werd gelanceerd in Juli 2021. Destijds was de NFT markt razend populair en er zijn dan ook veel collecties die in deze tijd werden gelanceerd. Veel van die collecties verloren echter langzaamaan populariteit en werden dan ook achtergelaten door de founders. World of Women is echter nog altijd populair.

Het is dus een collectie van 10.000 unieke NFT’s op de Ethereum blockchain. Elke NFT is dus anders. Op elke NFT is een vrouw te zien. Elke vrouw heeft haar eigen eigenschappen. Zo is de een blauw en de ander groen, heeft de een lang haar en de ander kort, heeft de een een bril en wordt de ander gehypnotiseerd, en heeft de een een t shirt aan, waar de ander een hemdje aan heeft.

Sommige kenmerken van de WoW NFT’s zijn zeldzamer dan andere kenmerken. Hierdoor zijn bepaalde NFT’s ook minder voorkomend en dus zeldzamer, omdat deze zeldzamere kenmerken bevatten. Er is dus ook een verschil in prijs tussen de verschillende WoW NFT’s. Vaak zie je dat de minder voorkomende kenmerken een NFT duurder maken.

Op dit moment is de floor price van World of Women bijna 1.7 ETH, oftewel ongeveer $1,850. Dit betekent dat je kunt instappen in deze NFT collectie vanaf dat bedrag. Dat is natuurlijk niet goedkoop en dus ook niet voor iedereen beschikbaar.

Wanneer je het echter weer vergelijkt met een aantal van de andere collecties op de markt, zoals de Crypto Punks en de Bored Ape Yacht Club, die je dat er zeker nóg duurdere collecties op de markt zijn.

In de bijna anderhalf jaar die World of Women inmiddels bestaat is er al voor ongeveer 75.000 ETH aan handelsvolume gedraaid over de hele WoW collectie. Hiermee is World of Women de 16e grootste NFT collectie op de markt aller tijden.

WoW is uiteraard nog altijd kleiner dan collecties als Bored Ape Yacht Club, Mutant Ape Yacht Club en CryptoPunks, maar tegelijkertijd ook weer groter dan collecties als Pudgy Penguins, VeeFriends, en HAPE PRIME.

Wat maakt World of Women uniek?

World of Women NFT collectie

Een NFT uit de World of Women collectie

Het afgelopen jaar zijn er duizenden NFT collecties gelanceerd. Maar een aantal hiervan werden écht een succes. Een van de NFT collecties die je zeker een succes kunt noemen, is World of Women. Maar hoe? Wat maakt deze collectie uniek? En waarom is juist deze collectie wel succesvol.

Het is lastig om dat echt te zeggen. Sommige NFT collecties die in alles lijken te kloppen, worden niet succesvol. Aan de andere kant zijn er collecties waarvan je zou denken, dit is er een als alle andere, en juist die wordt dan ineens super succesvol.

Wat World of Women in zekere zin echter uniek maakt, is dat de collectie echt ergens voor staat. WoW staat namelijk voor de representatie van vrouwen, voor inclusiviteit, en voor gelijke kansen voor iedereen.

Dit is een boodschap waar heel veel mensen zich in kunnen vinden. Hierdoor voelen deze mensen meteen een connectie met deze collectie, wat ervoor zorgt dat ze er sneller geïnteresseerd in raken.

De toekomst van WoW NFT's

World of Women begon ooit als een simpele NFT collectie, maar is inmiddels, waarschijnlijk mede door de grote successen die de collectie heeft behaald, uitgegroeid tot een serieus bedrijf. Inmiddels wordt er dagelijks door maar liefst 16 mensen aan alles wat met WoW te maken heeft gewerkt.

Naast de originele World of Women collectie heb je inmiddels namelijk bijvoorbeeld ook een zijcollectie, genaamd World of Women Galaxy. Dit is een variant op WoW, waarvan er 21.407 zijn. Over het algemeen zijn de NFT’s bij WoW Galaxy goedkoper dan die bij WoW en hierdoor is het een manier voor mensen om toe te treden tot de community, zonder dat ze hiervoor meteen duizenden euro’s hoeven neer te leggen.

Daarnaast is er inmiddels bijvoorbeeld ook merchandise die exclusief beschikbaar is voor mensen die een WoW of World of Women Galaxy in hun bezit hebben. Vergelijkbare dingen zullen er in de komende tijd nog veel meer aankomen. Wat precies, kunnen we echter op dit moment nog niet weten.

Het is in elk geval interessant om te zien dat World of Women is uitgegroeid naar een serieus bedrijf dat elke dag bezig is met het verbeteren van de collectie. Wij houden de ontwikkelingen rondom de WoW NFT's in elk geval nauw in de gaten!

De NFT-collectie World of Women in het kort

World of Women is een NFT collectie bestaande uit 10.000 unieke non-fungible tokens. Op de NFT’s zijn vrouwen te zien. Elke NFT heeft haar eigen kenmerken. Zo draagt de ene een bril en heeft de ander oorbellen in.

Binnen minder dan anderhalf jaar tijd is World of Women uitgegroeid tot de 16e grootste collectie aller tijden op de nog maar jonge NFT markt. Een van de redenen die je vaak voorbij ziet komen wanneer mensen het hebben over het succes van deze specifieke collectie, is dat WoW voor een echte boodschap staat, namelijk: inclusiviteit, gelijke rechten voor iedereen, en de representatie van vrouwen.

Wat vind jij van World of Women? Laat het ons weten! Wij houden de ontwikkelingen rondom deze collectie in elk geval nauw in de gaten en zullen je hier van op de hoogte houden!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *