Crypto nieuws 25 november 2022: De cryptomarkt is flink in beweging, dus het is hoogste tijd voor het laatste crypto nieuws. Uiteraard blikken we terug op de cryptokoersen van vorige week en kijken we vooruit naar de crypto koersverwachting voor komende week. Daarna sluiten we dit overzicht af met het belangrijkste crypto nieuws uit binnen- en buitenland.
Inhoudsopgave
Hardste crypto stijgers en dalers nieuws
Waar we vorige week nog uitsluitend negatieve rendementen zagen is het beeld voor de top 25 crypto over de afgelopen week wisselender. Zo zagen we grote winsten. Litecoin (LTC) presteerde met +19,94% het beste. De Bitcoin (BTC) leidde een klein weekverlies met -1,45%. Slechtste rendement in de top 25 was echter voor Polkadot (DOT), dat 6,45% verloor.
De weekcijfers konden niet voorkomen dat de meeste maandrendementen negatief bleven. Het grootste verlies uit de crypto top 25 over de afgelopen 30 dagen was met -54,02% voor Solana (SOL). Ook de Bitcoin (BTC) liep met – 18,01% fikse schade op. Toch zijn er ook crypto met een positief maandrendement. Investeerders in Dogecoin (DOGE) profiteren met +37,55% het meest.
Vandaag zien we wederom een wisselend beeld. De live Bitcoin (BTC) prijs is met -0,23% zo goed als neutraal. Dogecoin (DOGE) noteert met een dag-rendement van + 8,62% het beste resultaat in de top 25 crypto, terwijl LeoToken (LEO) met -8,39% hekkensluiter is. De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.
Crypto koersverwachting voor de komende week
Met alle zorgen die boven de markt hangen (waarover in het nieuwsoverzicht meer) zijn de experts, zoals Binance-kopman CZ het erover eens dat het leed nog niet geleden is voor de Bitcoin (BTC). Technische analyses bevestigen deze bearish verwachting. Dit kun je zien in onderstaande video-analyse.
Zoals we in de week- en maandresultaten zien is het rendement vooral te halen bij de crypto die voor koersbewegingen zo min mogelijk afhankelijk is van de markt als geheel. Zo verwachten experts dat Ripple (XRP) kan stijgen nu de uitspraak in de rechtszaak die SEC aanspande in zicht komt en de verdediging erg sterke kaarten heeft.
Ook zijn de ogen komende week op Ethereum (ETH) gericht omdat oprichter en topman Vitalik Buterin voor volgende week ‘groot nieuws' heeft aangekondigd. Daarmee blijft de meest voor de hand liggende strategie een strategie die zowel inspeelt op koersdalingen als koersstijgingen en beschermt tegen plotselinge (flash)crashes de beste benadering. De dollar cost averaging met een goede stop loss blijft dan ook een veel gemaakte keuze.
Met deze verwachting in het achterhoofd is het de hoogste tijd voor het meest actuele cryptonieuws.
Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland
Er was goed nieuws voor crypto te noteren uit België. Daar maakte toezichthouder FSMA via een officiële mededeling bekend dat crypto door hen (behoudens enkele uitzonderingen) niet als effect gezien wordt. Daarmee hoeft crypto dus in het algemeen niet te voldoen aan de strenge regels die voor effecten gelden.
Helaas was er ook minder goed nieuws. Minimaal 300 Belgen zijn slachtoffer geworden van een megafraude met crypto bij het Estse HashFlare, dat ook een kantoor in België wilde openen. Ook signaleert Het Laatste Nieuws dat de Belgische Stijn en Wout uit de VRT-documentaire ‘FIRE' nog steeds piramidespellen promoten.
In Nederland brengt PostNL een NFT-postzegel op de markt brengen die bedekt is met 1 gram 24 karaats goud.
Tot slot bekijken we het internationale nieuws, dat nog steeds beheerst wordt door de grote cryptobeurzen.
Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws
Zoals we vorige week al meldden zijn er nog steeds liquiditeitsproblemen bij de grote beurzen. Gemini probeert een debacle af te wenden door een financiering van 500 miljoen dollar op te halen, maar slaagt daar (nog) niet in.
Daarnaast zijn er problemen bij andere grote cryptobeurzen zoals Coinbase (door de lage aandelenkoersen en ontslagen) en crypto.com (waar analisten onzeker zijn over de dekking van de liquiditeit, die bij audit voor meer dan 50% blijkt te bestaan uit de volatiele Bitcoin en nog volatielere Shiba Inu).
Binance heeft inmiddels een noodfonds ingesteld van ruim 1 miljard dollar en heeft zich bereid verklaard dat bedrag te verdubbelen als dat nodig is om de sector overeind te houden. Naast Binance doen ten minste 7 zakelijke investeerders mee.
Het plan oogst veel lof, maar ook kritiek, want ook hier is dit bedrag in crypto op een wallet gezet. Het grootste bezit zit in Bitcoin en BNB. Analisten vrezen dat bij een koerscrash ook het fonds crasht, waardoor het wantrouwen alleen maar toe zal nemen. Het blijft dus een gespannen situatie in crypto.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.