Overig

Ripple verwachting 2023: Een prognose van de XRP koers

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Ripple verwachting 2023: Een prognose van de XRP koers

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

De ambitie van Ripple (XRP) is om een oplossing te vinden voor het maken voor internationale betalingen. Dit doen ze samen met internationale betaalverwerkers en banken. In dit artikel kijken we wat we van Ripple kunnen verwachten in 2023 en de verdere toekomst.

Inleiding tot de Ripple verwachting in 2023

Verwachting Ripple (XRP) 2023

Verwachting van Ripple (XRP) in 2023 prognose

Alvorens we vooruitblikken op de Ripple verwachting in 2023, kijken we eerst kort terug naar de voorgaande jaren.

Het idee achter het betalingsnetwerk van XRP werd in 2004 voor het eerst de wereld in geholpen door Ryan Fugger. Maar pas in 2012, toen het project door Chris Larson en Jed McCaleb over werd genomen, kwam Ripple op de markt. Het wordt net als Ethereum gebruikt voor het betalingsnetwerk en om de eigen valuta te beschrijven. Het is belangrijk om het verschil te weten tussen Ripple, XRP en RippleNet.

De cryptomunt wordt Ripple XRP genoemd, terwijl het netwerk eigenlijk RippleNet wordt genoemd. RippleNet is de naam van een betalingsplatform waarop de betalingen met XRP worden uitgevoerd. Ripple is de naam van het bedrijf dat de RippleNet runt.

RippleNet heeft als doel de wereldwijde transacties direct mogelijk te maken. Hiervoor maken ze gebruik van een real time gross settlement. Het goede hiervan is dat het mogelijk wordt om met iedere valuta transacties uit te voeren. XRP heeft natuurlijk een eigen coin. Ripple heeft XRP gemaakt om een goedkoop en snel alternatief te vinden voor het maken van digitale valuta en betalingsplatforms zoals SWIFT.

Ripple is al jaren een gevestigde naam in de crypto wereld. In deze tijd zijn er ontzettend veel ontwikkelingen gebeurd. De prijs van Ripple wordt bepaald door vraag en aanbod. XRP heeft op dit moment 100 miljoen munten, hiervan is momenteel de helft circulerend. Schaarste is dus niet direct een criterium.

🏆 Ripple kopen bij Bitvavo »
Verwachting van Ripple in 2023 prognose

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig Ripple.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachtingen Ripple koers 2023

De verwachting van XRP op de korte termijn is erg lastig te voorspellen. De koers van XRP is namelijk afhankelijk van het nieuws en de ontwikkelingen van de coin. Een van de grootste factoren die daarbij een rol speelt is de uitkomst van het proces dat de SEC tegen de organisatie achter de munt heeft aangespannen.

Inmiddels loopt het proces al een tijd en zijn de verwachtingen voor de munt gunstig. Daarnaast zijn er andere factoren die de XRP prijs voor 2023 bepalen. Deze kun je zelf monitoren door het maken van een technische analyse en het volgen van een goede crypto investeringsstrategie. Daarbij kunnen marktontwikkelingen de XRP koers ook beïnvloeden.

Het is dus van belang dat je het laatste nieuws rondom de coin volgt en een goede investeringsstrategie kiest.

Hoe koop je Ripple?

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om XRP te kopen? Dan is het belangrijk om je eerst aan te melden bij een crypto exchange. Je kunt dit gemakkelijk doen vanaf een computer, tablet of telefoon. Er zijn verschillende brokers en exchanges waar je XRP kunt kopen zoals Bitvavo, Coinmerce en Binance. Met dit stappenplan heb je jouw XRP snel gekocht:

1. Kies een broker of crypto exchange

Bij het kiezen van een crypto exchange of broker is het belangrijk dat je rekening houdt met wat de kosten en  de voor- en nadelen zijn van de exchange. Weet je nog niet goed welke broker het beste bij je past? Dan kun je jezelf registreren bij Bitvavo. Dat is een Nederlandse crypto broker waar je binnen enkele minuten een account aanmaakt en XRP kunt kopen.

2. Maak een account aan en maak geld over

Na het kiezen van een crypto exchange ga je naar de registratiepagina van deze exchange. Vul vervolgens alle gegevens in op het registratieformulier om een account aan te maken. Na het invullen van al je gegevens ontvang je waarschijnlijk een bevestigingse-mail. Klik op de link om je account te bevestigen. Nu je jouw account hebt geactiveerd kun je hier simpel geld op storten door een van de betaalmethoden te kiezen.

3. Koop jouw eerste Ripple (XRP)

Ga op het handelsplatform op zoek naar het handelspaar voor XRP en jouw euro’s. Je kunt vervolgens een kooporder aanmaken voor het bedrag dat je wilt kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een limietorder in te stellen, dan worden de coins automatisch gekocht wanneer deze een door jou opgegeven prijs bereikt. Een marktorder wordt direct tegen de huidige prijs uitgevoerd.

🏆 XRP kopen bij Bitvavo »

Maak gratis een Bitvavo account aan en investeer voordelig in XRP.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachting Ripple (XRP) in 2023 samengevat

Er kan geconcludeerd worden dat de verwachting van Ripple in 2023 positief stemt. Echter, er zijn meerdere factoren die van invloed zijn op de toekomstige koers van XRP.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je Ripple zou willen kopen. Wanneer je uiteindelijk besluit de coin te kopen, dan kun je dat ook op verschillende manieren doen. Dit hangt af van wat je prioriteiten zijn en je eigen ervaring. Wij denken dat Bitvavo de beste plek is voor het kopen van Ripple. Bitvavo is een gereguleerd platform met geweldige beveiligingsfuncties en scherpe prijzen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *