Overig

Ripple (XRP) naar euro omzetten: Tips voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Ripple (XRP) naar euro omzetten: Tips voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Ripple (XRP) is op dit moment een van de grootste cryptomunten ter wereld. Zo staat Ripple al jaren in de top 10 van alle crypto projecten als het op marktkapitalisatie aankomt. XRP heeft een totale marktkapitalisatie van $ 26,73 miljard.

Het kopen van een losse XRP munt is erg goedkoop omdat XRP meer dan 45 miljoen munten in de omloop heeft. Wil je weten hoeveel euro jouw XRP op dit moment waard is, zit je er aan te denken je Ripple te verkopen? Lees dan dit artikel om er achter te komen hoe je jouw Ripple het beste naar euro's kunt omzetten.

Ripple omzetten naar euro bij Bitvavo

Heb je al Ripple in je bezit en wil je deze graag omzetten naar euro? Dan kun je dat eenvoudig doen op de website van Bitvavo. Hieronder vind je het stappenplan om gemakkelijk XRP te verkopen bij Bitvavo.

Maak een account aan bij Bitvavo

Wanneer je nieuw bent op het platform van Bitvavo, dan kun je hier snel en kosteloos registreren. Het maken van een nieuw account duurt ongeveer 10 minuten. Vervolgens kun je direct aan de slag.

Voor het registreren worden enkele persoonlijke gegevens gevraagd. Het verzamelen van die gegevens is een verplichting die de Nederlandsche Bank oplegt aan crypto handelsplatformen als een van de voorwaarden voor hun vergunning. Het vragen naar deze informatie is dan ook verplicht.

✅ Ripple verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig Ripple naar euro om:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan XRP verkopen zonder fees!

Kies het aantal Ripple dat je wilt verkopen

Je hebt nu een account aangemaakt bij Bitvavo. Je kunt nu jouw XRP eenvoudig verkopen op het platform. Let er wel op dat je minimaal 20 XRP in je wallet moet hebben om te kunnen verkopen. Wanneer je minder dan 20 XRP hebt om te verkopen, kan het protocol van Ripple helaas geen transactie toestaan. Als je meer dan 20 XRP hebt kun je het volgende stappenplan volgen.

Stappenplan om Ripple (XRP) om te zetten in euro's:

  1. Log in op de hoofdpagina van Bitvavo.
  2. Kies op het orderformulier de optie ‘verkopen’. Daarna kun je in het menu kiezen voor XRP.
  3. Aan de linkerkant van deze pagina kun je aangeven hoeveel XRP je wilt verkopen. Aan de rechterkant zie je vervolgens het aantal euro’s dat je zult ontvangen tegen deze koers.
  4. Vervolgens klik je op de knop ‘Ripple verkopen’. Je komt nu uit op het orderformulier.
  5. Hier kun je jouw rekeningnummer invullen. Wanneer je dit al eerder hebt gedaan, kun je gemakkelijk jouw IBAN kiezen uit de rekeningnummers die al bekend zijn bij Bitvavo.
  6. Accepteer de algemene voorwaarden en klik op ‘XRP Verkopen’.
  7. Nu is het tijd om jouw XRP te versturen. Op het scherm zul je een ontvangstadres zien. Je kunt jouw Ripple versturen naar dit adres door dit ontvangstadres te kopiëren.

Het versturen van Ripple naar je wallet

Na het volgen van stap 2 krijg je een uur de tijd om jouw XRP naar de Bitvavo wallet te versturen. Hieronder leggen we je uit hoe je dit kunt doen:

  1. Ga naar je XRP wallet. In de meeste kun je jouw XRP verzenden door op de knop ‘Send’ of ‘Verzenden’ te drukken. Wanneer je gebruik maakt van de wallet van GateHub, kies je voor de optie ‘Send Payment’.
  2. Je kunt vervolgens het ontvangstadres invullen dat je hebt gekopieerd op de website van Bitvavo. Ook vul je hier in hoeveel XRP je wilt verkopen.
  3. Vervolgens klik je op ‘Send’ of ‘Verzenden’. Jouw XRP zal nu worden verzonden naar de Wallet van Bitvavo.

Bitvavo maakt de euro’s over naar je bankrekening

Ripple (XRP) omzetten naar euro's

Ripple (XRP) omzetten naar euro's stappenplan

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen heb je alles gedaan wat je moet doen om je Ripple te verkopen. Bitvavo gaat nu aan de slag om je order te verwerken. Wanneer de transactie op de blockchain staat, voert Bitvavo gelijk jouw order door en zullen ze de euro’s overmaken naar jouw bankrekening.

Bitvavo verstuurt vervolgens een bevestiging per e-mail wanneer de order is afgerond. In deze e-mail kun je terug zien hoeveel Ripple je hebt verkocht en hoeveel euro je hebt ontvangen op je bankrekening.

Het overschrijven via de bank duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen. Wanneer je jouw Ripple vlak voor het weekend verkoopt, dan ontvang je het bedrag waarschijnlijk pas op maandag of dinsdag op je bankrekening.

✅ Eenvoudig XRP verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig Ripple naar euro om:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ripple (XRP) verkopen zonder fees!

Conclusie: Veilig Ripple omzetten naar euro

In dit artikel heb je geleerd hoe je veilig je Ripple kunt omzetten naar euro. In slechts drie simpele stappen kun je bij Bitvavo jouw Ripple verkopen voor euro’s op jouw bankrekening. Je hoeft hiervoor slechts een account aan te maken, een verkoop order te plaatsen en de Ripple te versturen. Bitvavo doet de rest voor je.

Liever XRP kopen? Lees dan het volgende kennisartikel: 

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *