Cryptonieuws

‘Bitvavo flink geraakt door val FTX’ – Wat betekent dit?

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » ‘Bitvavo flink geraakt door val FTX’ – Wat betekent dit?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 20 december 2022: De wereld van cryptocurrency's is continu in beweging en het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Van de ene op de andere dag kan het er ineens totaal anders uit zien.

Dat blijkt nu ook voor de Nederlandse exchange Bitvavo, die mogelijk geraakt wordt door de val van de FTX crypto exchange. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, aangezien het bedrag dat Bitvavo heeft gestald bij Digital Currency Group enorm is. In dit artikel zullen we deze ontwikkelingen nader bekijken.

Wat is Bitvavo?

Bitvavo cryptobeurs nieuws

Nieuws over de cryptobeurs Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange die in 2018 werd gelanceerd en inmiddels in heel Europa gebruikt wordt. De exchange biedt toegang tot een breed scala aan cryptocurrency's, waaronder Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin.

Een van de belangrijkste voordelen van Bitvavo is dat de kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency's relatief laag zijn, vooral in vergelijking met andere Nederlandstalige exchanges. Zo biedt Bitvavo een zeer eenvoudige kostenstructuur aan, waarbij je ook nog eens korting kunt krijgen naarmate je meer gaat handelen.

Daarnaast is Bitvavo gemakkelijk te gebruiken, zowel voor beginners als ervaren handelaren. De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, en er is ook een mobiele app beschikbaar voor het handelen onderweg.

Bitvavo heeft ook verschillende beveiligingsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de gebruikers te waarborgen. Zo worden alle digitale activa op een offline, beveiligde server bewaard, en zijn gebruikers verzekerd wanneer het mogelijk mis gaat.

In samenvatting is Bitvavo een betrouwbare en gebruiksvriendelijke exchange voor het kopen en verkopen van cryptocurrency's, met lage kosten en goede beveiligingsmaatregelen. Als je op zoek bent naar een manier om in cryptocurrency's te handelen, is Bitvavo zeker een goede keuze.

Wat is er gebeurd met FTX?

De FTX crypto exchange was een populaire platform voor het handelen in cryptocurrency's, maar heeft recentelijk een spectaculaire val doorgemaakt. Het bedrijf had ook een investeringsbedrijf, genaamd Alameda Research, waar geld tussen deze twee bedrijven werd rondgespeeld. Dit leidde tot een gap van $8 miljard aan verloren geld, wat ervoor zorgde dat gebruikers hun geld niet meer van de exchange konden afhalen.

Toen de situatie escalereerde, ging de exchange uit de lucht. Bijna iedereen die geld bij de exchange had staan, is dit kwijtgeraakt. Dit heeft tot grote financiële verliezen geleid voor veel mensen die vertrouwen hadden in deze exchange.

Het is belangrijk om te onthouden dat het investeren in cryptocurrency's altijd een bepaald risico met zich meebrengt. Het is daarom verstandig om je goed te informeren voordat je geld investeert in een bepaalde exchange of investeringsmogelijkheid. Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van een exchange, is het misschien beter om je geld elders te investeren.

Toch blijkt dat je het soms simpelweg niet kunt weten. Van de buitenkant zag FTX er als een betrouwbare exchange uit. Sterker nog, FTX was voor de val de tweede grootste exchange op de markt.

Hoe is Bitvavo geraakt door FTX?

In een recente verklaring heeft de Nederlandse exchange Bitvavo naar buiten gebracht dat ze mogelijk geraakt zullen worden door de val van FTX. Bitvavo werkt namelijk samen met Digital Currency Group, een Amerikaans bedrijf dat investeert in digitale valuta. Dit bedrijf is flink in de problemen gekomen door hun blootstelling aan FTX.

Voor Bitvavo betekent dit dat het nog maar de vraag is of het bedrag van €280 miljoen, dat zij bij Digital Currency Group stallen, ooit nog terug zal komen. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling, aangezien het bedrag dat zij hebben gestald bij Digital Currency Group een enorm bedrag is.

Wat er precies gaat gebeuren is nog maar de vraag. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hiervan op de hoogte houden!

In het kort samengevat: is Bitvavo geraakt door de val van FTX?

Bitvavo is een Nederlandse exchange die in 2018 werd gelanceerd en inmiddels in heel Europa gebruikt wordt. De exchange biedt toegang tot een breed scala aan cryptocurrency's, zoals Bitcoin, Ethereum, Ripple en Litecoin. De kosten voor het kopen en verkopen van cryptocurrency's zijn relatief laag, vooral in vergelijking met andere Nederlandstalige exchanges. Bitvavo is gemakkelijk te gebruiken en heeft goede beveiligingsmaatregelen.

De FTX crypto exchange was een populaire platform voor het handelen in cryptocurrency's, maar heeft recentelijk een spectaculaire val doorgemaakt. Dit kwam door een gap van $8 miljard aan verloren geld, wat ervoor zorgde dat gebruikers hun geld niet meer van de exchange konden afhalen. Bijna iedereen die geld bij de exchange had staan, is dit kwijtgeraakt.

Bitvavo heeft aangekondigd dat ze mogelijk geraakt zullen worden door de val van FTX, omdat zij samenwerken met Digital Currency Group, een Amerikaans bedrijf dat investeert in digitale valuta. Dit bedrijf is in de problemen gekomen door hun blootstelling aan FTX. Het is nog onzeker of het bedrag van €280 miljoen dat Bitvavo bij Digital Currency Group heeft gestald, ooit nog terug zal komen.

Het investeren in cryptocurrency's brengt altijd een bepaald risico met zich mee en het is verstandig om je goed te informeren voordat je geld investeert in een bepaalde exchange of investeringsmogelijkheid.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…