Cryptomarkt

Cryptonieuws: Cryptobedrijf BlockFi vraagt faillissement aan

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Cryptonieuws: Cryptobedrijf BlockFi vraagt faillissement aan

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 30 november 2022: Het crypto-leenplatform BlockFi heeft op 28 november 2022 zijn faillissement aangevraagd. BlockFi stelde zijn gebruikers in staat om crypto te kopen, op te slaan en er een passief inkomen mee te verdienen. Het werd gezien als grote concurrent van Celsius, een cryptobedrijf dat eerder al failliet ging.

Het faillissement komt niet geheel onverwachts, aangezien er sprake was van blootstelling aan FTX. Evenwel meldde BlockFi een week geleden nog geen plannen te hebben voor een faillissementsaanvraag.

Crypto-leenplatformen zoals BlockFi in de problemen

BlockFi kondigde eerder deze maand aan dat het opnames had stopgezet, onder verwijzing naar “aanzienlijke blootstelling” aan Bankman-Fried's FTX beurs, evenals zijn zuster hedgefonds Alameda. FTX, Alameda en tientallen andere bedrijven vroegen op 11 november faillissement aan.

“Sinds de pauze heeft ons team elk beschikbare strategische optie en alternatief onderzocht, en is het zich blijven richten op onze primaire doelstelling om het beste te doen voor onze klanten,” zei het bedrijf in een verklaring.

Kort na de aanvraag voor Chapter 11, heeft BlockFi een rechtszaak aangespannen tegen Bankman-Fried's Emergent Fidelity Technologies, met de eis dat hij het onderpand overdraagt dat BlockFi beweert tegoed te hebben. Dat onderpand, volgens de Financial Times, is Bankman-Fried's 7,6% aandeel in online handelsapp Robinhood.

BlockFi's faillissementsaanvraag komt nadat twee van BlockFi's grootste concurrenten, Celsius Network en Voyager Digital, in juli faillissement aanvroegen, onder verwijzing naar extreme marktomstandigheden die bij beide bedrijven tot verliezen hadden geleid.

Crypto-leenplatformen, de ‘banken' van de cryptowereld, presteerden heel goed tijdens de pandemie en trokken klanten aan met dubbelcijferige rentes in ruil voor hun cryptocurrency-stortingen.

Cryptokredietverstrekkers zijn niet verplicht om kapitaal of liquiditeitsbuffers aan te houden zoals traditionele kredietverstrekkers. Daarom waren deze bedrijven ook niet goed voorbereid op de crisis die de bearmarkt in leven riep.

Domino-effect na val FTX zet zich door

Sinds de ondergang van FTX heerst er grote paniek onder crypto-investeerders en -bedrijven. Het heeft een domino-effect in gang gezet van faillissementsaanvragen, omdat veel bedrijven blootstelling hadden aan FTX.

Doordat veel bedrijven nu failliet gaan, neemt het vertrouwen in cryptocurrencies ook af. Hierdoor dalen prijzen, waardoor nog meer bedrijven die niet goed ingedekt zijn in de problemen komen.

De val van BlockFi betekent een flinke klap voor particuliere beleggers en benadrukt wederom waarom het zo belangrijk is om cryptocurrencies zelf te beheren. Het is namelijk goed mogelijk dat er nog meer bedrijven zullen volgen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *