Cryptomarkt

Crypto nieuws: Genesis ontkent plannen voor faillissement

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptomarkt nieuws » Crypto nieuws: Genesis ontkent plannen voor faillissement

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 23 november 2022: Het gigantische crypto-leenplatform Genesis ontkende deze week speculaties dat het een faillissement zou aanvragen, als het bedrijf er niet in slaagt een tekort van 1 miljard dollar te dekken dat is veroorzaakt door de val van cryptobeurs FTX.

Genesis heeft klaarblijkelijk wel geleerd van de situatie rondom FTX, aangezien het platform geldopnames heeft gepauzeerd om een bank run vergelijkbaar met die van FTX te voorkomen. Volgens Bloomberg zou Genesis zijn klanten echter geïnformeerd hebben spoedig faillissement te moeten aanvragen.

Genesis om de tafel met schuldeisers

Het bedrijf heeft naar verluidt moeite om geld in te zamelen voor het verstrekken van leningen en vertelde investeerders dat het zeer spoedig een faillissement zou moeten aanvragen, volgens een rapport van 21 november van Bloomberg.

Een woordvoerder van Genesis vertelde dat er geen plannen waren om “op korte termijn” het faillissement aan te vragen en dat het “constructieve” gesprekken bleef voeren met schuldeisers:

“We hebben geen plannen om op korte termijn een faillissement aan te vragen. Ons doel is om de huidige situatie consensueel op te lossen zonder de noodzaak van een faillissementsaanvraag. Genesis blijft constructieve gesprekken voeren met schuldeisers.”

Op 16 november kondigde Genesis aan dat het opnames tijdelijk had gepauzeerd onder verwijzing naar “ongekende marktturbulentie” na de ineenstorting van FTX. Het bedrijf onthulde eerder op 10 november dat het ongeveer 175 miljoen dollar aan fondsen had die vastzaten op in een FTX-rekening.

Mogelijk faillissement van Genesis raakt vooral institutionele investeerders

Genesis richt zich op institutionele investeerders en de bedrijfsactiviteiten vallen onder te delen in het bemiddelen van crypto-leningen tussen twee partijen, het beheren van crypto voor instituten en het aanbieden van derivaten.

De omval van FTX, Luna en Celsius raakten vooral de particuliere investeerders, maar de mogelijke val van Genesis zal hard aankomen bij instituten. Zo had de crypto-exchange Gemini veel blootstelling aan Genesis en valt Genesis onder de Digital Currency Group (DCG), eigenaar van Grayscale. Het zou dus kunnen zijn dat deze bedrijven ook in de problemen komen.

Faillissement van FTX veroorzaakt domino-effect

Van te voren werd al voorspeld dat de teloorgang van FTX een domino-effect zou veroorzaken en dat lijkt nu ook echt in werking te treden. Als Genesis een faillissement aanvraagt, zal dat domino-effect alleen maar verder versterkt worden.

Ongeveer 130 aanverwante bedrijven waren na de val van FTX ook genoodzaakt om faillissement aan te vragen. Nog veel meer andere bedrijven liepen flinke schade op, waaronder dus Genesis, maar ook BlockFi, Galois Capital, Galaxy Digital, Sequoia Capital, Crypto.com.

Genesis zal waarschijnlijk niet de enige zijn die op het randje van faillissement balanceert. Veel bedrijven zijn nog aan het herstellen van de crash van Luna en de omval van Celsius. Als ook maar één van de opgenoemde bedrijven uiteindelijk failliet gaat, zou dat kunnen betekenen dat het domino-effect verder wordt doorgezet.

Het wordt telkens duidelijker dat veel bedrijven te grote risico's hebben genomen in een markt die op zichzelf al heel risicovol is. In de toekomst zal er voorzichtiger omgegaan moeten worden met leningen, hefbomen en blootstelling aan andere bedrijven.

Lees meer actueel nieuws uit de cryptomarkt

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptomarkt

Is LiteBit een betrouwbaar platform? – Uitgebreide uitleg

3 minuten leestijd
Met het recente drama rondom FTX in het achterhoofd is de betrouwbaarheid van crypto aanbieders nu belangrijker dan ooit. Het blijkt maar…
Cryptomarkt

Serum decentrale beurs: Voordelen en investeren in SRM token

3 minuten leestijd
In dit artikel kom je te weten wat Serum (SRM) is, wat de voordelen zijn en hoe je kunt investeren in het…
Cryptomarkt

Voordelen van Litecoin: De pluspunten van LTC uitgelegd

3 minuten leestijd
Litecoin is een populaire cryptocurrency die in 2011 is ontstaan als een afsplitsing van Bitcoin. Net als Bitcoin maakt Litecoin gebruik van…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *