Cryptonieuws

Arrestatie van Sam Bankman-Fried laat crypto Twitter ontploffen

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Arrestatie van Sam Bankman-Fried laat crypto Twitter ontploffen

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto update 13 december 2022: Crypto Twitter is opgeblazen over het schokkende nieuws van Sam Bankman-Fried's arrestatie op de Bahama's, waarbij velen verbaasd waren dat het zo snel was gebeurd.

Op 12 december werd de in ongenade gevallen FTX oprichter gearresteerd door de Royal Bahamas Police nadat ze bericht hadden ontvangen dat de regering van de Verenigde Staten een strafrechtelijke aanklacht tegen hem had ingediend. Binnen enkele uren hadden politici, crypto executives en influencers allemaal hun Twitter apps opgestart om commentaar te geven op de arrestatie van de voormalige CEO.

Alexandria Ocasio-Cortez over arrestatie Sam Bankman-Fried

De New Yorkse Democratische vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez, die zich tot nu toe vrij neutraal heeft opgesteld tegenover de crypto-industrie, vertelde haar 13,4 miljoen volgers op Twitter dat Bankman-Fried's een stap was in de richting van “gerechtigheid die gediend wordt,” maar merkte op dat de arrestatie Bankman-Fried's getuigenis voor het House Financial Services Committee, die gepland stond voor 13 december, zou uitstellen.

Cynthia Lummis over arrestatie SBF

De Amerikaanse senator Cynthia Lummis was ook tevreden en twitterde dat aanklagers de juiste beslissing namen om Bankman-Fried ter verantwoording te roepen voor de “goede, ouderwetse fraude” die hij zou hebben gepleegd.

Andere Twitter reacties op nieuws arrestatie Sam Bankman-Fried

Collega VS senator en crypto scepticus Elizabeth Warren was het ermee eens, verklaarde in een tweet van 13 december aan haar 7 miljoen volgers dat het Amerikaanse ministerie van Justitie meer wetsovertredende bedrijfsleiders ter verantwoording moet roepen.

Anderen maakten van de gelegenheid gebruik om er luchtig over te doen. Benjamin Cowen, de chief executive en oprichter van het crypto-analyse kanaal genaamd Into The Cryptoverse, gebruikte ChatGPT om poëzie te maken over Bankman-Fried's laatste hachelijke situatie.


Ondertussen doen memes al de ronde op Twitter:


Er wordt ook veel gesproken over Bankman-Fried's Twitterberichten en mediaoptredens sinds de verbluffende ineenstorting van FTX in november.

De co-host van Not Investment Advice, Trung Phan, vertelde zijn 538.000 volgers op Twitter op 13 december dat Bankman-Fried's grillige publieke gedrag het leven van zijn verdedigingsadvocaat moeilijker zal maken, terwijl anderen geloven dat Bankman-Fried's arrestatie hem waarschijnlijk met de vinger zal zien wijzen naar collega's en mensen die verbonden zijn aan het FTX debacle, inclusief degenen die zijn omvangrijke politieke donaties hebben ontvangen.

In wat waarschijnlijk zijn laatste Twitter Spaces interview is, met Unusual Whales op 12 december, verklaarde Bankman-Fried “Ik denk niet dat ik gearresteerd zal worden” toen hij onder druk werd gezet over de mogelijkheid.

De Royal Bahamas Police Force deed de arrestatie na de formele kennisgeving van de VS dat het een strafrechtelijke aanklacht heeft ingediend tegen Bankman-Fried, volgens een aankondiging van 12 december door het kantoor van de procureur-generaal van de Bahama's.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *