Cryptonieuws

Staat Ripple klaar om deze week te schikken met SEC?

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Staat Ripple klaar om deze week te schikken met SEC?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptocurrency nieuws update 13 december 2022: Geruchten blijven rondzingen dat de twee jaar durende juridische strijd tussen Ripple Labs en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) misschien al deze week tot een einde komt, wat de cryptogemeenschap ertoe aanzet zich over de zaak uit te spreken.

Speculatie over de mogelijke schikking lijkt voort te komen uit een ask-me-anything (AMA) van 10 december met Cardano-oprichter Charles Hoskinson, die zei dat hij geruchten had gehoord dat de zaak op 15 december zou worden geschikt.

In de dagen daarna is er veel commentaar geweest van de gemeenschap die hun mening gaf over wat een schikking zou betekenen voor Ripple en de bredere crypto-industrie.

In een Twitter post van 12 december stelde de pro-crypto voormalige Amerikaanse congres kandidaat January Walker dat een ongunstige schikking van Ripple een “verlies voor de hele wereld & WEB3” zou zijn, en voegde eraan toe: “De wereld volgt de acties van de VS, en hoe de regering één van ons behandelt, schept precedent voor hoe ze ons allemaal behandelen,” zei Walker, en riep de industrie op om “samen te werken.”


David Gokhshtein, de oprichter van het op blockchain gerichte mediabedrijf Gokhshtein Media, mengde zich ook in zijn commentaar in een Twitterbericht van 10 december post: “We hebben Ripple nodig om deze zaak te winnen en niet te schikken,” wat volgens hem een worst-case scenario zou zijn. “In het ergste geval schikt Ripple, maar ik weet niet of ze duidelijkheid zullen verschaffen voor de hele industrie,” voegde hij eraan toe.

Tijdens de AMA van 10 december zei Hoskinson ook dat een schikking “catastrofale gevolgen kan hebben voor de industrie op de ene of de andere manier.” En vervolgt: “Maar weet je, je blijft gewoon doorgaan. Wat er ook gebeurt, het is een gedecentraliseerd ecosysteem waar jullie controle over hebben.”

Hoskinson later herhaalde in een Twitter thread dat dit slechts geruchten waren en dat hij niet per se geloofde dat ze waar waren. Ondertussen zegt crypto-advocaat Jeremy Hogan, partner bij Hogan & Hogan, dat er verschillende mogelijke uitkomsten zijn. In een YouTube-video van 10 december vertelde Hogan zijn 157.000 abonnees dat hij dacht dat er ruwweg 50% kans was dat Ripple wint, maar een “110,6% kans dat er binnenkort iets gebeurt.”

De advocaat voorspelde dat als Ripple wint, de meest waarschijnlijke reden zou zijn dat “het geen wettelijke verplichting had aan kopers van XRP nadat de verkoop plaatsvond, geen verplichtingen na de verkoop, met andere woorden er kan geen investeringscontract zijn zonder een investeringscontract.”

“Het bewijs is duidelijk in de Ripple-zaak dat er geen lopende juridische relatie is tussen Ripple en XRP-kopers. Die is er gewoon niet, en de SEC heeft verzuimd dat probleem aan te pakken,” voegde hij eraan toe.

Hij steunde echter ook een eerdere uitspraak van 4 november voorspelling van verdedigingsadvocaat en voormalig federaal aanklager James Filan dat de zaak op of voor 31 maart 2023 zal worden beslist, en noemde het een “proclamatie van een juridische God”.


Ripple CEO Brad Garlinghouse vertelde panelleden op de 11 oktober DC Fintech Week conferentie dat hij verwacht dat de zaak tegen de firma in de eerste helft van 2023 zal worden afgerond, maar gaf toe dat het moeilijk te voorspellen is.

Hij heeft eerder gezegd dat Ripple een schikking met de SEC zou overwegen op voorwaarde dat XRP niet wordt geclassificeerd als een effect.

Ook interessant om te lezen: Ons artikel over het veilig verkopen van XRP

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *