Cryptonieuws

Sam Bankman-Fried ontkent deel uit te maken van chatgroep ‘Wirefraud’

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Sam Bankman-Fried ontkent deel uit te maken van chatgroep ‘Wirefraud’

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto update 13 december 2022: Slechts enkele uren voor het nieuws over zijn arrestatie door de Bahamaanse politie, ontkende Sam Bankman-Fried op Twitter zijn betrokkenheid bij of kennis van een geheime groepschat met de naam “Wirefraud” – waarbij naar verluidt voormalige leidinggevenden van FTX en Alameda ranking betrokken waren.

Sam Bankman-Fried ontkent betrokkenheid bij chatgroep ‘Wirefraud'

In een reactie van 12 december op een rapport van de Australian Financial Review (AFR) gebruikte Bankman-Fried Twitter om betrokkenheid bij of kennis van een “Wirefraud” groepschat op messaging app Signal te ontkennen, waarin naar verluidt leden van Bankman-Fried's inner circle zaten, waaronder FTX medeoprichter Zixiao “Gary” Wang, FTX ingenieur Nishad Singh en voormalig Alameda CEO Caroline Ellison.

Volgens het AFR rapport werd de chat gebruikt om geheime informatie over FTX en de activiteiten van Alameda te versturen in de aanloop naar het faillissement. Bankman-Fried zei echter op Twitter dat als de groepschat “waar” was, hij “geen lid was” en er “vrij zeker van was dat het gewoon vals is” omdat hij “nog nooit van zo'n groep had gehoord.”

Over de arrestatie van Sam Bankman-Fried

Sam Bankman-Fried zou, tot voor kort, op afstand verschijnen voor een hoorzitting van het Amerikaanse House Committee op 13 december om de ineenstorting van de FTX-beurs toe te lichten, maar werd op 12 december door de Bahamaanse autoriteiten in hechtenis genomen, waarbij uitlevering aan de VS waarschijnlijk zou volgen. Commissievoorzitter Maxine Waters bevestigde op 12 december later dat zij zijn getuigenis “niet zal kunnen horen” tijdens de hoorzitting van de Huiscommissies vanwege de arrestatie.

Bankman-Fried was ook verzocht om een aparte hoorzitting op 14 december bij te wonen bij de Senaatscommissie voor Bankzaken, maar had zijn aanwezigheid nooit bevestigd, terwijl zijn advocaten naar verluidt hadden geweigerd een dagvaarding te accepteren die zijn getuigenis afdwong, volgens een gezamenlijke verklaring van 12 december van de senatoren Sherrod Brown en Pat Toomey.

Chief restructuring officer en FTX CEO John Ray zei in een schriftelijke getuigenis voor zijn verschijning bij de hoorzitting van het House Committee dat FTX klantenactiva “vermengd” waren met die van Alameda.

Ray beweerde dat Alameda “fondsen van klanten gebruikte om zich bezig te houden met margehandel die de fondsen van klanten blootstelde aan enorme verliezen” en dat het bedrijfsmodel van de handelsonderneming vereiste dat die fondsen werden ingezet voor “diverse” transacties. […] beurzen die inherent onveilig waren.”

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *