Overig

Ethereum naar euro omzetten: Handleiding voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Ethereum naar euro omzetten: Handleiding voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Heb je na het doen van een goede investering veel winst gemaakt en wil je graag het resultaat van je investering verzilveren? Dan wil je natuurlijk jouw Ethereum zo snel en veilig mogelijk omzetten naar euro’s. Dit is mogelijk, maar dan moet je wel rekening houden met bepaalde factoren. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten als je Ethereum om wilt zetten naar euro’s.

Inleiding tot Ethereum naar euro omzetten

Ethereum (ETH) omzetten in euro's

Uitleg over Ethereum (ETH) in euro's omzetten

Een van de manieren om jouw Ethereum om te zetten in euro's is door ermee te betalen in winkels. Het gebruik van crypto zoals ETH als betaalmiddel is echter vaak lastig, maar als je de cryptomarkt kent is het eigenlijk wel logisch.

De belangrijkste reden is het koersrisico. De koersen van crypto kunnen erg volatiel zijn. Zo kan je vandaag in een restaurant een rekening van 50 euro moeten betalen. Als je dit met Ethereum doet betaal je dus met een deel van die cryptomunt. Als de koers na jouw betaling omhoog schiet mis je de koerswinst over het deel dat je betaald hebt. Andersom geldt dit ook.

Als je met 50 euro betaald hebt en de koers snel daalt kan dat deel van Ethereum dat je betaald hebt ineens nog maar 40 euro waard zijn en heeft de restauranthouder verlies. Daarnaast kan de restaurateur vast niet overal met crypto betalen. Het omwisselen van crypto naar euro's brengt kosten met zich mee en ook die zijn dan voor rekening van de restauranthouder.

Toch verwachten we dat deze manier van Ethereum (of andere crypto) omzetten naar euro snel populairder zal worden. De laatste tijd accepteren namelijk steeds meer mensen en bedrijven cryptocurrency zoals Ethereum als een betaalmiddel. Je kunt hierbij denken aan de mogelijkheid om met crypto te betalen via PayPal. Ook is het een tijd lang mogelijk geweest om een Tesla te kopen met Bitcoin.

Dit laat zien dat er een positieve verandering aan de gang is, waardoor het in de toekomst steeds makkelijker zal worden om te betalen met je cryptocurrency. De vraag is natuurlijk wel welke crypto er wordt geaccepteerd. Vuistregel is: hoe meer de koers van een cryptomunt zoals ETH fluctueert, hoe kleiner de kans dat deze als betaalmiddel kan fungeren.

✅ Ethereum verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig Ethereum naar euro om:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ethereum (ETH) verkopen zonder fees!

Betalen met Ethereum; hoe werkt dat?

Ondanks dat het betalen met Ethereum niet erg gemakkelijk is zijn er toch genoeg mogelijkheden om dit te kunnen doen. Als je die mogelijkheden wil gebruiken is het slim om de waarde van de coin eerst om te rekenen. Op deze website hebben we een handige Ethereum converter waarmee je snel kunt berekenen hoeveel euro jouw ETH op het moment van berekenen waard is.

Er is echter een makkelijkere manier om Ethereum om te zetten naar euro. Je gebruikt hiervoor simpelweg jouw exchange. Hieronder lees je hoe het omzetten van Ethereum in euro's via jouw exchange in zijn werk gaat.

Ethereum converter »

Ethereum naar euro omzetten via jouw crypto exchange

Wanneer je wilt betalen met cryptomunten, kun je er natuurlijk ook voor kiezen je munten eerst te verkopen, en deze daarna om te zetten naar euro’s. Dit kun je binnen enkele klikken doen bij de broker of exchange die je gebruikt. Dit proces duurt vaak slechts enkele minuten.

Veel mensen denken dat het vervolgens lang zal duren voordat je jouw euro's uiteindelijk kunt gebruiken, maar dit is zeker niet altijd het geval. De meeste exchanges en brokers hebben namelijk een mobiele app. Met de app kun je gemakkelijk vanaf je mobiel Ethereum kopen en verkopen. Je kunt dus zelfs wanneer je al in de winkel staat, het geld direct overmaken naar je bankrekening.

Bij de meeste buitenlandse brokers en exchanges kan het enkele dagen duren voor je het geld kunt gebruiken. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg platformen die het geld vrijwel direct naar je over zullen maken. Met name de Nederlandse exchange Bitvavo heeft op dit gebied een goede reputatie. Overigens kan het wel zo zijn dat de uitbetaling van jouw ETH vertraagd wordt door de verwerkingstijd die jouw bank hanteert.

Conclusie: ETH omzetten naar euro

Het omzetten van Ethereum naar euro's is dus voorlopig nog niet de handigste methode. Deze trend verandert en zal de waarde van crypto zoals ETH ten goede komen. Immers, meer transacties betekent meer vraag en meer vraag betekent stijgende koersen.

Totdat betalen met crypto gemeengoed is verdient het omwisselen van jouw Ethereum via jouw exchange of cryptoplatform de voorkeur. Op dat gebied is Bitvavo momenteel een bekende en betrouwbare partij die je jouw Ethereum makkelijk laat omzetten naar euro's en die euro's desgewenst snel naar jouw rekening overboekt.

✅ Ethereum verkopen »

Open een Bitvavo account en zet veilig Ethereum naar euro om:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Ethereum (ETH) verkopen zonder fees!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *