Cryptonieuws

JPMorgan onderzoek: 13% van de Amerikanen heeft nu crypto in bezit

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » JPMorgan onderzoek: 13% van de Amerikanen heeft nu crypto in bezit

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 13 december 2022: Ongeveer 13% van de Amerikaanse bevolking – oftewel 43 miljoen mensen – heeft op enig moment in hun leven cryptocurrency in bezit gehad, zo blijkt uit nieuw onderzoek van JPMorgan Chase.

Volgens een rapport van 13 dececember getiteld: “The Dynamics and Demographics of U.S. Household Crypto-Asset Use” is dit aantal dramatisch gestegen sinds vóór 2020, toen het cijfer slechts rond de 3% lag.

Onderzoeksrapport JPMorgan naar bezit Bitcoin (BTC)

De nieuwste gegevens van JPMorgan komen van het analyseren van overboekingen van betaalrekeningen van een steekproef van meer dan 5 miljoen klanten. Het ontdekte dat 600.000 klanten in deze steekproefgroep op enig moment in de periode 2020-2022 contant geld overmaakten naar cryptorekeningen.

De studie merkte ook op dat cryptocurrency-houders typisch hun eerste crypto-aankopen deden tijdens pieken in de cryptoprijzen. Gedurende deze tijd was de hoeveelheid geld die naar crypto-wisselrekeningen werd gestuurd typisch veel groter dan het geld dat werd verwijderd. Met andere woorden, de meeste mensen hielden hun crypto gedurende deze periode vast.

Dit veranderde begin 2022 toen de cryptoprijzen volgens JPMorgan daalden. In de afgelopen maanden waren de geldoverdrachten naar cryptobeurzen slechts iets groter dan de geldoverdrachten eruit.

JPMorgan zegt dat dit een gevolg is van zowel prijsdalingen in crypto als een bredere trend van de dalende spaarquote in de Verenigde Staten sinds de pandemie: “We zien de stijging en daling van het crypto-gebruik sinds het begin van de COVID als consistent met de gezamenlijke relatie tussen retailstromen en marktprijzen die we in eerder onderzoek hebben gezien. Bovendien volgt de trend in cryptostromen ook de dynamiek van de spaartegoeden van huishoudens, die vroeg in de pandemie een historische piek bereikten, maar nu beginnen om te keren.”

Wie koopt er Bitcoin (BTC)?

Het rapport woog ook af of bepaalde demografische groepen eerder crypto kopen. Het ontdekte dat mannen van alle leeftijden significant meer crypto kopen dan vrouwen, en dat jongere mensen significant meer kopen dan ouderen. Uit het rapport bleek bijvoorbeeld dat meer dan 25% van de millennial mannen crypto heeft gekocht, terwijl slechts ongeveer 12% van de millennial vrouwen en 5% van de mannelijke babyboomers dat hebben gedaan.

Uit het onderzoek bleek ook dat cryptobezittingen voor de meeste individuen relatief klein waren, met mediane stromen gelijk aan minder dan een week “nettoloon”. Aan de andere kant had ongeveer 15% van de cryptobezitters meer dan een maandsalaris in crypto geïnvesteerd.

Positie van Bitcoin in de cryptomarkt

De cryptomarkt heeft in 2022 een dramatische val doorgemaakt. Bitcoin (BTC) is gedaald van een hoogtepunt van $47.459 in maart tot $17.208 op het moment van schrijven, terwijl Ether (ETH) is gedaald van $3.521 in april tot $1.273 op het moment van schrijven.

Deze daling van de cryptomarkt is het gevolg van marktschokken zoals de TerraUSD (UST) stablecoin die in mei zijn koppeling verloor en het faillissement van cryptobeurs FTX in november.

Op veel cryptobeurzen zijn de handelskosten gedaald, en Coinbase heeft zelfs verklaard dat zijn inkomsten met bijna 50% zijn gedaald. Maar ondanks deze daling van cryptoprijzen en handelsactiviteit, geeft dit nieuwe rapport aan dat het bezit van crypto's in de loop van de afgelopen jaren nog steeds is toegenomen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *