Cryptonieuws

Amerikaanse senator roept SEC’s Gensler op zich te verantwoorden

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Amerikaanse senator roept SEC’s Gensler op zich te verantwoorden

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 12 december 2022: Senator Tom Emmer uit Minnesota heeft de voorzitter van de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) Gary Gensler bekritiseerd voor zijn gebrekkige “inspanningen om crypto-informatie te verzamelen” en dringt erop aan dat Gensler voor het Congres verschijnt om de kosten van zijn “regelgevingsfouten” uit te leggen.

Senator Tom Emmer stelt SEC-voorzitter op de hoogte

Emmer's opmerkingen kwamen uit een 10 dec. tweet aan zijn 67.500 volgers op Twitter, waarin hij verwees naar een brief die hij op 16 maart mede schreef aan de SEC-voorzitter.

Emmer zei, “we weten nu dat Gensler's inspanningen om crypto-informatie te verzamelen niet effectief waren”, waarbij hij de instortingen van het Terra ecosysteem en de failliete cryptoplatformen Celsius, Voyager en FTX aanhaalde.


“Gensler moet voor het Congres getuigen en vragen beantwoorden over de kosten van zijn falende regelgeving,” voegde de senator eraan toe. Hij wees erop dat Gensler sinds 5 oktober 2021 niet meer is verschenen voor het House Committee on Financial Services, waardoor de cryptomedia de leegte voor de onderzoeksfouten van de SEC volgens Emmer moesten opvullen.

Schrijvers van de Blockchain Caucus brief van maart stelden dat de inspanningen van de SEC bij het opvragen van informatie bij cryptobedrijven niet “doelgericht, opzettelijk of duidelijk” waren, maar eerder “lukraak en ongericht.”

Emmer stelde dat Genslers antwoord – dat twee maanden later kwam – verschillende vragen omzeilde die informeerden naar de methoden en processen die de SEC zou hanteren bij het toezicht op de industrie van digitale activa. “In plaats daarvan besloot Gensler aan het Congres de rol van de afdelingen Handhaving en Onderzoek van de SEC uit te leggen,” stelde Emmer.

Tom Emmer had eerder al kritiek op de SEC geuit

Emmer heeft eerder kritiek geuit in de richting van de crypto-toezichtstrategie van de financiële waakhond. “Het Congres zou de details over de toezichtsagenda van de SEC niet moeten vernemen via geplante verhalen in progressieve publicaties,” verklaarde hij op 26 november. Een paar dagen eerder, op 23 november, tweette Emmer dat Gary Genslers gebrek aan leiderschap bijdroeg aan de catastrofale ondergang van FTX, die begin november inging.


Veel van de inspanningen van Gensler en de SEC in de afgelopen jaren waren gericht op het bepalen of cryptocurrencies binnen de definitie van de Howey-test vallen en dus onder de Amerikaanse effectenwetgeving vallen, met name de lopende Ripple-zaak met zijn XRP (XRP) token” href=”https://crypto.be/cryptomunten/ripple-xrp/” rel=””>XRP (XRP) token.

Emmer is al sinds 2020 een voorstander van cryptocurrencies als financiële activa en is van mening dat de Amerikaanse overheid de weg moet vrijmaken om ervoor te zorgen dat ze de innovatie in de crypto-industrie niet verstikt.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *