Cryptonieuws

‘280 miljoen mogelijk terug bij Bitvavo’ – Exchange gered?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » ‘280 miljoen mogelijk terug bij Bitvavo’ – Exchange gered?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 23 december 2022: Er is recentelijk een incident gebeurd bij de crypto exchange FTX, wat grote gevolgen heeft gehad voor de hele cryptomarkt. Ook de Nederlandse exchange Bitvavo is hierdoor getroffen en heeft geld verloren.

Bitvavo is een populair platform onder beleggers en traders in de Benelux en biedt een ruime selectie aan cryptocurrencies aan voor handel. Er zijn nu zelfs geruchten dat Bitvavo mogelijk failliet zou kunnen gaan als gevolg van het incident bij FTX.

Gelukkig lijkt er nu een plan te zijn om Bitvavo uit de brand te helpen en het verloren geld terug te betalen. De partij die verantwoordelijk is voor het verlies van het geld, Genesis, heeft aangekondigd dat zij een plan hebben om het geld terug te betalen aan Bitvavo en andere bedrijven die getroffen zijn door het incident bij FTX.

Hoe zit dit plan er precies uit? Wat gaat er gebeuren? En kan Bitvavo gered worden? Dat, en meer, lees je in dit artikel over het drama bij Bitvavo.

Wat is er aan de hand bij Bitvavo?

Bitvavo nieuws 280 miljoen mogelijk terug

Bitvavo nieuws over mogelijke teruggave 280 miljoen

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die inmiddels in heel Europa gebruikt wordt. Het is een populair platform onder cryptocurrency beleggers en traders in de Benelux, met een ruime selectie aan cryptocurrency's die beschikbaar zijn voor handel.

Onlangs is er echter iets gebeurd bij een andere grote exchange, FTX, wat ook invloed heeft gehad op Bitvavo. FTX is de tweede grootste crypto exchange op de markt en er was een gap van $8 miljard waardoor FTX het geld van hun klanten niet kon uitkeren. Dit leidde tot grote problemen op de hele cryptomarkt en ook Bitvavo werd hierdoor geraakt.

Bitvavo had namelijk geld bij Digital Currency Group (een Amerikaanse crypto investeringspartij), die op hun beurt weer geld bij FTX hadden staan. Zo ging er $280 miljoen van Bitvavo verloren. Het is nog niet helemaal duidelijk wat dit precies betekent voor de exchange en hoe het platform hiermee om zal gaan, maar het is allemaal erg spannend.

Er zijn al geruchten dat Bitvavo mogelijk failliet zou kunnen gaan als gevolg van het incident bij FTX,  maar volgens Bitvavo’s CEO, Mark Nuvelstijn, nog geen reden voor grotere zorgen. Het is dus nog afwachten wat de gevolgen zullen zijn voor Bitvavo en hoe het bedrijf zich hiertegen zal verweren.

In ieder geval heeft het incident bij FTX geleid tot grote onrust en zorgen onder de crypto community, en het zal interessant zijn om te zien hoe Bitvavo en andere bedrijven hiermee om zullen gaan en of er maatregelen genomen zullen worden om soortgelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Bitvavo uit de brand geholpen?

Gelukkig lijkt er nu een plan te zijn om Bitvavo uit de brand te helpen en het verloren geld terug te betalen. De partij die verantwoordelijk is voor het verlies van het geld, Genesis, heeft namelijk aangekondigd dat zij een plan hebben om het geld terug te betalen aan Bitvavo en andere bedrijven die getroffen zijn door het incident bij FTX.

Gedurende het faillissement van Genesis hebben zij namelijk aangevraagd om via een bijzondere structuur toch geld uit te kunnen keren aan klanten. Het is nog niet bekend wat dit precies inhoudt en hoe dit plan eruit zal zien, maar het is in elk geval goed nieuws voor Bitvavo en andere bedrijven die getroffen zijn door het incident bij FTX.

Het is nog onduidelijk of dit plan ook daadwerkelijk doorgaat en hoe het precies zal worden uitgevoerd. Het is wel duidelijk dat Genesis en andere betrokken partijen alles in het werk stellen om het verloren geld terug te betalen en de situatie voor Bitvavo en andere getroffen bedrijven te verbeteren.

Het zal dus binnenkort gaan blijken hoe de situatie zich precies gaat ontwikkelen en of Bitvavo het geld daadwerkelijk terug gaat krijgen. Voor alle investeerders die hun geld bij Bitvavo hebben staan, en voor het bedrijf zelf, is het zeker te hopen! Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hier dan ook over op de hoogte houden!

In het kort samengevat: wat is er aan de hand bij Bitvavo?

Bitvavo is een Nederlandse cryptocurrency exchange die inmiddels in heel Europa gebruikt wordt. Het is een populair platform onder cryptocurrency beleggers en traders in de Benelux. Onlangs is er echter iets gebeurd bij de tweede grootste crypto exchange op de markt, FTX, wat ook invloed heeft gehad op Bitvavo.

Bitvavo had geld bij Digital Currency Group, die op hun beurt weer geld bij FTX hadden staan. Toen het bij FTX allemaal misging, ging er onder andere $280 miljoen van Bitvavo verloren. Het is nog niet helemaal duidelijk wat dit precies betekent voor de exchange en hoe het platform hiermee om zal gaan.

Er gaan al geruchten rond dat Bitvavo mogelijk failliet zou kunnen gaan als gevolg van het incident bij FTX, maar volgens de CEO is er nog geen reden voor grotere zorgen. Gelukkig lijkt er nu een plan te zijn om Bitvavo uit de brand te helpen en het verloren geld terug te betalen. De partij die verantwoordelijk is voor het verlies van het geld, Genesis, heeft namelijk aangekondigd dat zij een plan hebben om het geld terug te betalen aan Bitvavo en andere bedrijven die getroffen zijn door het incident bij FTX.

Het is nog onduidelijk of dit plan ook daadwerkelijk doorgaat en hoe het er precies uit gaat zien. Het zal dus binnenkort gaan blijken hoe de situatie zich precies gaat ontwikkelen en of Bitvavo het geld daadwerkelijk terug gaat krijgen.

Het is in elk geval te hopen voor de mensen die geld bij de exchange hebben staan, maar ook voor het bedrijf zelf. Wij houden de ontwikkelingen in elk geval nauw in de gaten en zullen je hierover op de hoogte houden!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…