Cryptonieuws

SEC dient afzonderlijke aanklachten in tegen FTX’s SBF

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » SEC dient afzonderlijke aanklachten in tegen FTX’s SBF

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws 13 december 2022: Het ergste is nog niet voorbij voor de in ongenade gevallen oprichter van crypto-beurs FTX, Sam Bankman-Fried.

Op 12 december zei de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat ze voorbereidingen treft om aanklachten in te dienen tegen Sam Bankman-Fried, die los zullen staan van de aanklachten die leidden tot zijn meest recente arrestatie op de Bahama's.

Verklaring Securities and Exchange Commission (SEC) op Twitter

In een verklaring op Twitter tweette de SEC op 12 december een citaat van haar divisie van handhaving directeur Gurbir Grewal waarin staat dat het agentschap “afzonderlijke aanklachten heeft goedgekeurd met betrekking tot zijn overtredingen van de effectenwetgeving.”


Grewal zei dat de aanklachten “morgen” op 14 december openbaar zullen worden ingediend bij het Southern District of New York (SDNY). De aankondiging van de SEC komt slechts enkele uren na het bekend worden van de arrestatie van Sam Bankman-Fried op de Bahama's op 12 december.

Verklaring senator Ryan Pinder over arrestatie SBF

In een verklaring van senator Ryan Pinder, de procureur-generaal van de Bahama's, zei Pinder dat de arrestatie volgde op de ontvangst van een formele kennisgeving van de Verenigde Staten dat zij strafrechtelijke aanklachten hebben ingediend tegen SBF en waarschijnlijk om zijn uitlevering zullen vragen.

Specifieke details over de aanklachten zijn nog niet bevestigd, maar men gaat ervan uit dat ze betrekking hebben op draad- en effectenfraude, samenzwering om draad- en effectenfraude te plegen en het witwassen van geld. In zijn laatste verklaring prees Grewal de “wetshandhavingspartners” van de SEC voor het veiligstellen van de arrestatie van Bankman-Fried op grond van federale strafrechtelijke aanklachten.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *