Cryptonieuws

Algorand ondersteunt platform voor bank- en verzekeringsgaranties in Italië

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Algorand ondersteunt platform voor bank- en verzekeringsgaranties in Italië

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 14 december 2022: Layer-1 blockchainplatform Algorand is gekozen als publieke blockchain ter ondersteuning van een “innovatief digitaal garantieplatform” dat gebruikt gaat worden in de Italiaanse bank- en verzekeringsmarkt.

Het door Algorand ondersteunde platform wordt naar verwachting begin 2023 gelanceerd. Volgens de aankondiging van Algorand van 13 dec. is dit de eerste keer dat een EU-lidstaat blockchaintechnologie zal gebruiken voor bank- en verzekeringsgaranties.

Van een bankgarantie is sprake als een kredietverlenende instelling belooft een verlies te dekken als een lener in gebreke blijft met een lening. Het is een alternatief voor het verstrekken van een borgstelling of een waarborgsom aan een leverancier of verkoper. Een verzekeringsgarantie is vergelijkbaar, maar wordt aangeboden door een verzekeringsmaatschappij in plaats van een bank.

Algorand zei dat blockchaintechnologie bij uitstek geschikt was voor het platform “Digital Sureties” vanwege de snelle, efficiënte, goedkope en schaalbare datatransacties, en het vermogen om bescherming te bieden tegen fraude.

Het door blockchain ondersteunde platform Digital Sureties wordt ontwikkeld door The Research Center on Technologies, Innovation and Finance van de Katholieke Universiteit van Milaan (CETIF) en is een onderdeel van Italië's National Recovery and Resilience Plan (NRRP), een initiatief dat het economisch herstel van Italië na de COVID-19 crisis moet stimuleren.

Federico Rajola, professor bij CETIF zei dat ze Algorand kozen vanwege zijn “ongeëvenaarde niveau van innovatie” onder permissievrije DLT's en zijn “leiderschap in duurzaamheid”, eraan toevoegend:

“Ons doel is om Italië niet alleen te helpen herstellen van de economische gevolgen van Covid-19, maar ook uit te blinken door innovatie en leiderschap. […] Wij geloven dat deze platforms een dramatische bijdrage kunnen en zullen leveren aan de concurrerende duurzaamheid van het land, ten gunste van iedereen.”

In september meldde Crypto.be dat Algorand zijn transactiesnelheid, verwerkingscapaciteit en cross-chain functionaliteit had verhoogd met een belangrijke protocolupgrade. Het laag-1 blockchainnetwerk implementeerde State Proofs op zijn mainnet, wat vertrouwensloze communicatie tussen verschillende blockchainprotocollen mogelijk maakt. De upgrade verhoogde de verwerkingssnelheid van Algorand van 1.200 naar 6.000 transacties per seconde.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *