Cryptonieuws

Spelontwikkelaars verwachten in de toekomst aan Web3-spellen te werken

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Spelontwikkelaars verwachten in de toekomst aan Web3-spellen te werken

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 20 december 2022: Nu blockchain gaming breder ingang vindt, verwachten drie van de vier spelontwikkelaars in de toekomst aan Web3 spelprojecten te werken, zo blijkt uit een recente enquête.

Blockchain entertainment bedrijf Coda Labs liet een enquête uitvoeren, gericht op spelontwikkelaars om een kijkje te nemen in hun gedachten over Web3. Na het uitvoeren van de enquête ontdekten de onderzoekers dat een meerderheid van de respondenten gelooft dat Web3 gaming op weg is naar hun bedrijven. 75% van de deelnemers verwacht in de toekomst aan Web3 projecten te werken.

Daarnaast gelooft meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek dat Web3 een revolutie teweeg zal brengen in de spelindustrie. Sommigen denken dat Web3 invloed zal hebben op het werven en behouden van gebruikers. 40% verwacht dat de invoering van Web3 meer nieuwe gebruikers zal opleveren, terwijl 36% denkt dat de integratie van Web3 ervoor zal zorgen dat spellen gebruikers beter kunnen vasthouden.

Sekip Can Gökalp, de CEO en oprichter van Coda Labs, gaf ook commentaar op de onderzoeksresultaten. Gökalp merkte op dat het potentieel van Web3-spellen altijd ter discussie staat, maar dat de voordelen voor ontwikkelaars altijd duidelijk zijn. Hij legde uit dat:

“Uit dit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de ontwikkelaars al een duik heeft genomen in de ontwikkeling van Web3-spellen, gedreven door voordelen als extra financiering, nieuwe inkomstenstromen en het vasthouden van spelers.”

Naast het verkrijgen en behouden van nieuwe gebruikers, zien ontwikkelaars ook in dat Web3 nieuwe inkomstenstromen met zich meebrengt. 47% van de deelnemers aan de enquête benadrukte dat een van de belangrijkste voordelen van Web3 de verkoop van niet-fungibele tokens is, terwijl 43% gelooft in cryptomunten als bron van extra inkomsten.

Niet iedereen is er echter van overtuigd dat gaming op basis van blockchain een blijvertje is. Uit de enquêteresultaten blijkt ook dat 32% van de deelnemers denkt dat Web3-spellen slechts een rage zijn en niet lang meer zullen bestaan. Terwijl ontwikkelaars die deelnamen aan de enquête geloven in NFT's en cryptomunten als nieuwe inkomstenbronnen, bleek uit een andere recente enquête dat gamers meer geïnteresseerd zijn in het verdienen van Bitcoin tijdens het spelen van spellen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…