Cryptonieuws

Recap: De 5 grootste Bitcoin (BTC) ontwikkelingen in 2022

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Recap: De 5 grootste Bitcoin (BTC) ontwikkelingen in 2022

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws 20 december 2022: Prijscrashes en een bearmarkt domineerden de crypto-krantenkoppen in 2022, maar het was een jaar van grote vooruitgang voor Bitcoin. In 2022 zagen we hoe Bitcoin als protocol ruimte biedt voor wijdverspreide innovatie die voorziet in de behoeften die ontwikkelaars en ondernemers zien in de markt, zonder dat het protocol hoeft te worden gewijzigd. In dit nieuwsartikel hebben wij 5 belangrijke BTC ontwikkelingen uitgelicht.

1. Nog een jaar van 100% uptime

De grootste prestatie in Bitcoin dit jaar was, wederom, Bitcoin zelf. Bitcoin bleef vlekkeloos werken, met ongeveer elke 10 minuten een blok en de uitgifte van munten die precies overeenkomt met wat in 2008 in de whitepaper van Satoshi Nakamoto werd uiteengezet.

Er waren geen noodherstartingen, geen hard forks, geen splitsingen en geen hacks of bugs op protocolniveau. Nogmaals, Bitcoin leverde 100% uptime en was het hele jaar beschikbaar voor iedereen in de wereld, ondanks alles wat 2022 er tegenaan gooide. Miljarden dollars aan Bitcoin werden elke dag overgedragen via de blockchain.

Bitcoin deed dit alles zonder enige stichting die het ondersteunde, zonder directe werknemers, zonder leiders of durfkapitalisten. Zo konden de lopende ontwikkelingen die steunen op de betrouwbaarheid en voorspelbaarheid van Bitcoin weer een jaar lang ononderbroken doorgaan en met het vertrouwen dat ze dat ook in de nabije toekomst zullen kunnen doen.

Bitcoin (BTC) ontwikkelingen 2022 recap

Recap van de grootste Bitcoin ontwikkelingen het afgelopen jaar

2. Groei van het BTC Lightning Network

Terwijl de basislaag van Bitcoin rotsvast blijft, maakte het Lightning Network, het schaalprotocol achter BTC, in 2022 een enorme groei en ontwikkeling door. Lightning Network maakt directe, goedkope betalingen off-chain mogelijk, waardoor het niet meer nodig is te wachten op een blok om transacties te bevestigen. Het is volledig gedecentraliseerd en verbetert de schaalbaarheid van Bitcoin terwijl het nog steeds gebruik maakt van de veiligheid van de basislaag van Bitcoin.

De publiekelijk zichtbare liquiditeitscapaciteit van het netwerk steeg van 1.058 BTC naar meer dan 4.771 BTC in 2022. Het aantal Lightning Network-kanalen steeg met +80%, van 37.298 naar 67.339 kanalen. Het aantal publiekelijk zichtbare Lightning Network-knooppunten steeg met +88%, van 8.295 naar 15.636 knooppunten.

Al met al was de groei van het Lightning Network dit jaar verbazingwekkend, gedreven door talrijke wallets die werden gelanceerd, betere tools voor gebruikers die werden gebouwd, en meer educatieve middelen die werden geproduceerd.

3. Machankura – Transacties met Bitcoin via sms in Afrika

Deze nieuwe dienst werd in een paar weken gecodeerd door de Afrikaanse ontwikkelaar Kgothatso Ngako, die een probleem zag – de meeste Afrikanen hebben eenvoudige telefoons maar geen toegang tot een betrouwbare internetverbinding – dus creëerde hij een oplossing.

Machankura stelt mensen in Afrika in staat om Bitcoin te ontvangen en uit te geven via sms-berichten zonder dat zij een internetverbinding nodig hebben. Volgens een rapport van Caribou vindt 94% van de financiële transacties in Afrika plaats via tekstberichten, en slechts 6% van deze transacties via mobiele apps.

Met deze nieuwe dienst kunnen particulieren in heel Afrika voor het eerst bitcoin gebruiken via technologie die ze al tot hun beschikking hebben. Projecten als Machankura zullen de adoptie van Bitcoin helpen stimuleren in regio's die digitaal gezond geld het hardst nodig hebben.

4. Taro – Activa op het Bitcoin Lightning Network

Dit jaar introduceerde Lightning Labs een protocolvoorstel voor Bitcoin en het Lightning Network dat het maken, verzenden en ontvangen van activa op de netwerken mogelijk moet maken.

Taro maakt gebruik van Bitcoins laatste protocol-upgrade, Taproot, om de uitgifte van theoretisch elk soort activa op de Bitcoin-blockchain mogelijk te maken, terwijl nog steeds gebruik wordt gemaakt van de onveranderlijke verificatie van het proof-of-work-consensusmechanisme van Bitcoin.

Taro zou het mogelijk kunnen maken om allerlei activa zoals stablecoins, aandelen en obligaties uit te geven bovenop het Bitcoin-protocol, wat de deur opent voor meer use cases en meer functionaliteit op het netwerk.

5. Impervious.ai – De eerste P2P Lightning-native browser

Impervious Technologies heeft de eerste webbrowser gelanceerd die gebouwd is bovenop het Bitcoin Lightning Network. Het is een peer-to-peer webbrowser die een volledig pakket tools biedt voor communicatie, gegevensoverdracht en Lightning-betalingen zonder tussenpersonen.

Dit komt in de vorm van veilige peer-to-peer messaging, P2P videogesprekken, P2P werkruimten, gedecentraliseerd identiteitsbeheer, gedecentraliseerde gegevensopslag en directe monetarisering van de gegevens van de gebruiker. Al deze tools zijn volledig versleuteld, en ze verwijderen gecentraliseerde tussenpersonen die de gegevens van de gebruiker verzamelen en verkopen.

Door gebruik te maken van de gedecentraliseerde aard van de Bitcoin en Lightning netwerken, heeft Impervious Technologies ons een hint gegeven van hoe het internet er in de toekomst uit zal zien.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…