Cryptonieuws

Zuid-Koreaanse rechtbank bevriest $92M aan activa in verband met Terra tokens

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Zuid-Koreaanse rechtbank bevriest $92M aan activa in verband met Terra tokens

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 20 december 2022: Meer dan zes maanden na de instorting van het Terra ecosysteem gaan de Zuid-Koreaanse autoriteiten door met het onderzoeken en bevriezen van de tegoeden van personen die betrokken waren bij Terra.

Nadat in november 140 miljard won (108 miljoen dollar) in beslag werd genomen van Terra medeoprichter Shin Hyun-Seong, heeft de zuidelijke districtsrechtbank van Seoul onlangs besloten om meer tegoeden in beslag te nemen die verband houden met Terra.

Zuid-Koreaanse rechtbank bevriest 92 miljoen dollar

De Zuid-Koreaanse rechtbank heeft de bevriezing bevolen van 120 miljard won (92 miljoen dollar) aan activa van voormalige en zittende CEO's van Terraform Labs' gelieerde onderneming Kernel Labs, meldde The Korea Economic Daily op 20 december.

Kernel Labs, opgericht in 2018, is een blockchainadviesbureau dat zich richt op gedecentraliseerde toepassingen en blockchainbetalingssystemen. Er wordt aangenomen dat Kernel Labs nauwe banden heeft met Terraform Labs, omdat CEO Kim Hyun-joong naar verluidt ooit diende als vicepresident engineering bij Terraform Labs. Volgens sommige bronnen werkten medewerkers van Kernel Labs ook op het Zuid-Koreaanse kantoor van Terraform Labs.

Volgens het nieuwe rapport heeft de Seoul Southern District Court het verzoek van het Openbaar Ministerie aanvaard om beslag te leggen op de eigendommen van zeven mensen die betrokken waren bij de verkoop van vooraf uitgegeven Terra (LUNA) tokens om astronomische winsten te maken.

Kernel Labs CEO Kim is één van de betrokkenen

Kernel Labs CEO Kim is een van de betrokken personen in de zaak, die naar verluidt het grootste bedrag aan illegale opbrengsten van Terra in handen heeft. Aanklagers schatten de illegale winsten van Kim op minstens 79 miljard won (61 miljoen dollar). De aanklagers ontdekten ook dat een ander Kernel Labs bestuurslid, een voormalige CEO, ongeveer 41 miljard won (31 miljoen dollar) aan illegale opbrengsten van Terra ontving.

Kim deed naar verluidt in 2021 enkele grote vastgoedaankopen in Zuid-Korea. In november kocht hij een gebouw in Gangnam-gu, de duurste wijk in Seoul, voor 35 miljard won (27 miljoen dollar). In juni kocht hij ook een appartement in Seongdong-gu voor ongeveer 9 miljard won (7 miljoen dollar).

CEO Terraform Labs houdt zich schuil

Het nieuws komt op een moment dat de wereldwijde autoriteiten blijven zoeken naar de controversiële oprichter en CEO van Terraform Labs, Do Kwon. Volgens de laatste berichten denken de Zuid-Koreaanse autoriteiten dat Kwon zich vanaf half december in Servië schuilhield nadat hij enkele maanden geleden Singapore had verlaten.

Zoals eerder gemeld is de ineenstorting van Terra naar voren gekomen als een van de grootste besmettingen op de cryptocurrency markt in 2022. Terra's algoritmische stablecoin, TerraUSD Classic (USTC), behoorde tot de top 10 van cryptocurrencies voordat het in mei zijn koppeling aan de Amerikaanse dollar verloor. De gebeurtenis veroorzaakte een domino-effect op de cryptomarkten, waardoor massale liquidaties en onzekerheid ontstonden, die vervolgens de crypto-uitleenindustrie ondermijnden.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…