Crypto.be » Crypto voor beginners » Coinmerce account aanmaken

Wil je een account bij Coinmerce aanmaken? Dat gaat een stuk makkelijk dan je zou denken. Wij hebben een handleiding geschreven die jou moet helpen bij het aanmaken van een Coinmerce account in België. Zo leggen we je uit aan welke voorwaarden je moet voldoen voordat je een account kunt aanmaken, welke stappen je moet doorlopen om het account te registreren en hoeveel kosten je betaalt voor het gebruik van Coinmerce.

Een Coinmerce account aanmaken? Deze handleiding helpt jou

Maak een Coinmerce account aan

Maak een account op Coinmerce.io aan

Coinmerce is een crypto exchange dat al jaren actief is binnen Europa. Eerst was Coinmerce slechts actief binnen Nederland en België, maar tegenwoordig zien we het aantal gebruikers ook in andere Europese landen groeien.

Een aantal kenmerken maken Coinmerce een interessant platform voor de handel in crypto. Zo kun je natuurlijk cryptocurrency kopen, verkopen en bewaren op Coinmerce. Het aanbod cryptocurrencies op het platform van Coinmerce bestaat uit meer dan 180 verschillende cryptocurrencies. Je kunt bekende crypto’s als Bitcoin, maar ook exotische munten zoals DIA kopen.

Daarnaast kun je een passief inkomen met crypto verdienen. Coinmerce heeft namelijk verschillende staking munten op zijn platform opgenomen. Door deze munten in te zetten voor staking kun je een rente over je crypto tokens verdienen. Coinmerce keert de verdiende tokens direct in je wallet uit, en zal ze opnieuw inzetten voor staking. Compound interest zorgt ervoor dat de rente die je verdient steeds groter wordt. Deze crypto aanbieder wordt hierdoor een steeds populairder platform, zo blijkt uit onze uitgebreide review van Coinmerce.

Wanneer je een account bij Coinmerce wilt aanmaken, zul je een kopie van je Europese ID-kaart of paspoort moeten hebben. Heb je deze niet? Zorgt er dan voor dat je een kopie van je verblijfsvergunning hebt. Deze heb je nodig voordat je een account kunt registeren.

In 5 stappen een account bij Coinmerce aanmaken

We leggen je hieronder in slechts 5 stappen uit hoe je zelf een account bij Coinmerce kunt aanmaken. Wanneer je onderstaande stappen volgt, heb je binnen 5 minuten een account opgezet.

Stap 1: Registratieformulier invullen

Je kunt een account aanmaken door het registratieformulier in te vullen. Vervolgens vul je jouw voornaam, achternaam, geboortedatum, e-mailadres, nationaliteit, wachtwoord en het land van verblijf in. Controleer nog even alle gegevens voordat je het registratieformulier verzendt. Het is ook noodzakelijk om de algemene voorwaarden en het privacybeleid te accepteren. Vergeet hier niet om de uitnodigingscode irOX7aWWiO in te vullen, hiermee ontvang je gratis €10 aan crypto.

Heb je het formulier verstuurd? Dan is het tijd voor de tweede stap.

Stap 2: Jouw e-mailadres bevestigen

Is het formulier verstuurd? Dan heb je een e-mail van Coinmerce ontvangen op het e-mailadres dat je hebt opgegeven. In deze e-mail staat een link, waar je op moet klikken. Er opent zich een pagina waar je kunt inloggen met het e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt opgegeven. Doe dat, en vervolgens is jouw account succesvol geregistreerd.

Stap 3: Verificatie identiteit doorlopen

Zoals je misschien wel weet, moeten financiële bedrijven en instellingen aan bepaalde wetgeving voldoen. Dat geldt ook voor Coinmerce. Zij moeten ten alle tijden de identiteit van gebruikers verifiëren. Daarom moet je een kopie van je ID-kaart of paspoort invoeren. Op basis hiervan kan Coinmerce controleren of jij ook bent wie je zegt te zijn.

Je kunt jouw bewijs van identiteit uploaden op het platform van Coinmerce. Wanneer je dat hebt gedaan, zal een medewerker van Coinmerce jouw identiteit controleren. Is dit gelukt? Dan ontvang je een e-mail van Coinmerce en kun je jouw account meteen gebruiken. Het kan gebeuren dat er iets mis gaat, en dan zal Coinmerce contact met je opnemen om het proces nogmaals te doorlopen.

Pas wanneer je jouw identiteit hebt geverifieerd kun je gebruik maken van alle functies op het Coinmerce-platform. Het is dus niet mogelijk om crypto op het platform van Coinmerce te verhandelen wanneer je jouw identiteit niet hebt geverifieerd.

Stap 4: Jouw Coinmerce account opwaarderen

Voordat je cryptocurrencies kunt kopen, moet je jouw account opwaarderen. Dat kun je doen door geld te storten (hier zijn geen kosten aan verbonden) middels een van de volgende betaalmethoden:

 • Bancontact
 • SEPA
 • Sofort
 • iDEAL
 • Giropay
 • MyBank
 • Creditcard

Nadat de betaling is voltooid zie je een saldo in de vorm van Coinmerce Coins op jouw account staan. Dit is de stablecoin van Coinmerce die altijd een gelijke waarde aan de euro heeft. Met de Coinmerce Coins kun je alle cryptocurrencies op het platform van Coinmerce kopen.

Het is ook mogelijk om crypto te kopen zonder eerst geld te storten. In plaats daarvan ga je naar de pagina van de munt die je wilt kopen en geef je aan hoeveel munten je wilt kopen. Hierna kun je direct afrekenen met een van de ondersteunde betaalmethodes.

Stap 5: Een PRO account aanvragen

Wil je de dagelijkse en wekelijkse limieten verhogen, maar ook gebruik maken van alle functies die Coinmerce te bieden heeft? Dan zul je een PRO account moeten aanvragen. Dit is ideaal voor gevorderde crypto handelaren die grote bedragen willen verhandelen over Coinmerce.

Je kunt een PRO account aanvragen door een formulier in te vullen voor de herkomst van middelen. Ook zal Coinmerce nog een aantal andere documenten vragen, die je naar het e-mailadres van Coinmerce stuurt. Coinmerce zal hierna een videogesprek inplannen waar je jezelf moet legitimeren en moet aangeven waarom je een PRO account wil. Ook kun je tijdens het gesprek aangeven naar welke limieten je jouw account wilt aanpassen.

FAQ – Coinmerce account aanmaken

De uitleg die we je in bovenstaand stappenplan hebben gegeven moeten je helpen bij het aanmaken van een Coinmerce account. Misschien zit je, voordat je een account wil aanmaken, nog met een aantal vragen. Hieronder geven we antwoord op de meest gestelde vragen over Coinmerce.

Mijn Coinmerce account aanmaken lukt niet. Wat nu?

Lukt het niet om jouw account aan te maken? Krijg je een foutmelding? Of weet je niet zeker of je de stappen op de juiste manier hebt doorlopen? Dan kun je contact opnemen met het support team van Coinmerce. Deze is per live chat of per e-mail (support@coinmerce.io) bereikbaar.

Kun je een anoniem account bij Coinmerce registreren?

Coinmerce is onderworpen aan strenge wet- en regelgeving. De AML wetgeving, dat staat voor Anti Money Laundering, zorgt ervoor dat Coinmerce niet toestaat om anoniem een account aan te maken. Deze wetgeving moet het witwassen van crimineel geld tegengaan[1]. Wanneer je een account bij Coinmerce aanmaakt, moet je dus altijd jouw persoonsgegeven opgeven. Doe je dat niet, dan kun je ook geen gebruik maken van Coinmerce.

Coinmerce gebruikersaccount maken

Eenvoudig een Coinmerce gebruikersaccount maken

Zijn er kosten verbonden aan het aanmaken van een Coinmerce account?

Je kunt volledig gratis een account bij Coinmerce aanmaken en betaalt hiervoor geen extra kosten. Dit betekent niet dat het gebruik van Coinmerce ook gratis is. Je betaalt namelijk wel een service fee en transactiekosten.

Welke service- en transactiekosten betaal ik bij Coinmerce?

Je betaalt geen stortingskosten bij Coinmerce. Dit betekent dat je volledig gratis gebruik kunt maken van de betaalmethodes die Coinmerce ondersteunt.

Voor het traden van crypto betaal je wel kosten. De trading fee is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het volume van de transactie en de ordergrootte. Ook verschilt de hoogte van de trading fee per cryptocurrency. Over het algemeen liggen de kosten tussen de 0,4% en 2,5% per transactie. In veel gevallen geldt dat de kosten hoger zijn in het geval van een zeer laag volume.

Wil je cryptocurrencies versturen over het blockchainnetwerk? Dan betaal je transactiekosten, ofwel gas fees. Deze kosten worden door het netwerk van de blockchain gerekend. Coinmerce heeft dus geen invloed op de hoogte van de transactiekosten. Iedere blockchain rekent andere kosten, mede afhankelijk van het moment waarop je de transactie uitvoert.

Hoe verbeter ik de beveiliging van mijn account?

De beste beveiliging van jouw Coinmerce gebruikersaccount begint bij een sterk wachtwoord. Zorg ervoor dat alleen jij in bezit bent van het wachtwoord dat uit minimaal 10 letters, cijfers en speciale teksten bestaat. In het beste geval kies je een wachtwoord dat geen woorden of cijfers bevat die naar jou als persoon te herleiden zijn. Een wachtwoord waar je geboortedatum of de naam van je huisdier in voorkomt is dus niet verstandig.

Ook raden we je aan om gebruik te maken van tweefactorauthenticatie, ofwel 2FA. Zo zorg je ervoor dat alleen jij toegang kan krijgen tot je account.

Wees ten alle tijden alert op phishing en scammers. Tegenwoordig is het lastig om een nep-email te onderscheiden van een echte e-mail. Klik dus niet zomaar op een link en download nooit onbetrouwbare bestanden van het internet.

Kan iedereen een account bij Coinmerce aanmaken?

Wanneer je een account bij Coinmerce wilt aanmaken, moet je aan een aantal zaken voldoen. Je kunt alleen een account bij Coinmerce aanmaken wanneer je:

 • Minimaal 18 jaar oud bent, en;
 • Een Europese bankrekening hebt, en;
 • Een Europese burger bent, of;
 • Een Europese verblijfsvergunning hebt.

Voor het aanmaken van een account moet je een kopie van je ID-kaart of paspoort, of een verblijfsvergunning uploaden. Zorg ervoor dat je deze bestanden in je bezit hebt voordat je een account gaat aanmaken.

Coinmerce account openen

In 5 minuten een Coinmerce account openen

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.