Cryptonieuws

Vorderingen van FTT-beleggers moeten worden onderzocht

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Vorderingen van FTT-beleggers moeten worden onderzocht

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto update: Om de onlangs gedupeerde beleggers van FTX Tokens (FTT) te helpen, heeft advocatenkantoor voor aandeelhoudersrechten – Schall Law Firm – de taak op zich genomen om de claims van de beleggers tegen FTX te onderzoeken op schendingen van de effectenwetten.

Naar schatting hebben meer dan een miljoen mensen hun spaargeld verloren door de financiële fraude van FTX CEO Sam Bankman-Fried. Om de beleggers te helpen hun verliezen juridisch terug te krijgen, is het advocatenkantoor van plan FTX te onderzoeken op misleidende verklaringen of het verzwijgen van cruciale informatie.

Verklaring Schall Law Firm omtrent FTX

In een officiële verklaring benadrukte Schall Law Firm hoe verschillende mediapublicaties de scheuren binnen FTX-Alameda operaties blootlegden, die uiteindelijk leidden tot de crash van FTX's eigen FTT tokens.

Het advocatenkantoor adviseerde alle FTT-beleggers deel te nemen door informatie te delen die verband houdt met hun aan- en verkoop van FTT-tokens. Beleggers moeten weten dat tenzij de klasse gecertificeerd wordt – waarin de rechtbank bepaalt dat een class action de beste optie is om de meerdere claims te beheren – ze niet vertegenwoordigd worden door een advocaat.

Bovendien geloven crypto-ondernemers, waaronder Tether-bestuurders en Binance CEO Changpeng ‘CZ' Zhao, dat SBF proactief probeerde de cryptomarkt te destabiliseren om FTX te redden.

FTX huurt onderzoekers in voor opsporen verloren geld beleggers

FTX heeft onlangs een team van financieel forensisch onderzoekers ingehuurd om het verloren geld van de beleggers op te sporen. Het voornaamste doel van het bedrijf is het uitvoeren van “asset-tracing” om de verdwenen digitale activa te identificeren en terug te krijgen.

Op 22 november verklaarde een advocaat – James Bromley, een partner bij advocatenkantoor Sullivan & Cromwell – die FTX-debiteuren vertegenwoordigt, dat “een aanzienlijke hoeveelheid activa is gestolen of vermist” van FTX. Bovendien onthulde hij dat blockchain analytics bedrijven zoals Chainalysis waren ingeschakeld om te helpen als onderdeel van de procedure.

Bekijk ook eens onze andere cryptonieuws updates

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *