Crypto.be » Cryptocurrency exchanges » KuCoin review: Voordelen crypto exchange, nadelen & tips

Kucoin is één van de grootste cryptocurrency exchanges op de markt. Het bedrijf werd gelanceerd in 2013, maar de exchange ging pas live in 2017. In deze nog maar korte 5 jaar is Kucoin tot een grote speler uitgegroeid, daar er bijna $900 miljoen per dag wordt verhandeld via het platform.

Via Kucoin zijn een heleboel verschillende dingen mogelijk. Zo kun je simpelweg crypto kopen en verkopen, maar er zijn ook tal van andere manieren waarop je een rendement kunt behalen via de exchange.

Maar wat is Kucoin precies? Wat is er allemaal mogelijk? En wat zijn de voor- en nadelen? Dat, en meer, lees je in deze review over de Kucoin exchange.

Wat is Kucoin?

Kucoin is een cryptocurrency exchange die in september 2017 werd gelanceerd, waar het bedrijf al in 2013 werd opgericht. Het idee voor Kucoin ontstond toen één van de oprichters, Michael, Bitcoin (BTC) begon te minen. Al snel kwam hij erachter dat het verkopen van Bitcoin geen eenvoudige taak was, dus bedacht hij het idee dit proces te gaan vereenvoudigen.

En met succes! Inmiddels is de exchange uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt. Op dit moment heeft Kucoin ongeveer 10 miljoen maandelijkse gebruikers en bij elkaar zorgen deze voor een handelsvolume van maar liefst $900 miljoen per dag. Daarmee is Kucoin op dit moment de zesde grootste exchange op de markt.

✅ Crypto handelen bij Kucoin »

Maak een Kucoin account aan om te handelen in crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: 10% korting op de handelskosten!

Wat zijn de mogelijkheden met Kucoin?

Het is natuurlijk niet zomaar zo dat Kucoin heeft kunnen uitgroeien tot de zesde grootste exchange op de markt. Kucoin biedt jou als gebruiker namelijk heel veel mogelijkheden.

Allereerst biedt Kucoin, zoals in principe elke exchange, uiteraard spot trading aan. Spot trading is het simpelweg kopen en verkopen van cryptocurrency’s. Via Kucoin zijn maar liefst 726 verschillende munten beschikbaar, die verhandeld kunnen worden in 1279 verschillende paren.

Om je een perspectief te geven, bij Binance zijn 355 verschillende munten beschikbaar, bij Coinbase 221 en bij OKX 353. Het muntenaanbod van Kucoin kun je dus zien als erg breed.

Leverage trading

Spot trading is niet de enige vorm van cryptohandel die via de exchange mogelijk is. Zo wordt er bijvoorbeeld ook leverage trading aangeboden.

Dit betekent dat je crypto kunt handelen met een hefboom. Je leent dan eigenlijk geld, waarmee je crypto koopt. Op deze manier kun je met een laag bedrag toch een enorm rendement behalen. Als je bijvoorbeeld een hefboom van 10x gebruikt, valt je rendement 10 keer hoger uit dan wanneer je zonder hefboom zou handelen. Echter, je risico wordt ook 10 keer zo groot.

Wanneer je met een hefboom handelt, kun je zelfs meer geld dan je inleg verliezen. Je kunt hierdoor in de schulden komen. Let hier dus altijd mee op en doe goed je eigen onderzoek voordat je van start gaat!

Kucoin interface

De interface van Kucoin bij het handelen van crypto

Trading Bot

Naast spot trading en leverage trading wordt er via Kucoin ook een Trading Bot aangeboden. Een trading bot is een algoritme wat voor jou handelt. Dit algoritme herkent bepaalde patronen in de prijsactie van een cryptocurrency en zoekt op basis hiervan naar de beste koop- en verkoopmomenten.

Op die manier is het mogelijk om op een volledige passieve manier een rendement uit crypto te halen. Uiteraard komen hier ook de nodige risico’s bij kijken. Ook een trading bot kan namelijk de fout in gaan en ook op deze manier is het dus zeker mogelijk je inleg te verliezen.

Doe dus altijd goed je onderzoek naar een crypto trading bot voordat je er daadwerkelijk gebruik van gaat maken!

Kucoin Earn

Crypto trading is niet het enige wat je kunt doen via Kucoin. Zo heeft de exchange ook een afdeling die zij ‘Kucoin Earn’ noemen. Binnen deze afdeling is het op allerlei verschillende manieren om een extra rendement te behalen op je crypto.

Je behaalt hier dus daadwerkelijk een rendement op je crypto, dus wanneer je hier bijvoorbeeld 1 ETH vastzet voor een rendement van 5%, heb je aan het einde van het jaar 1,05 ETH. Als de prijs dan is gedaald, kan het dus als nog dat je in dollarwaarde geld verloren bent.

De verschillende takken binnen Kucoin Earn, zijn: Crypto lending, Kucoin earn, spotlight, KCS bonus, Kucoin pool en cloud mining, Dit alles zijn leuke extra’s waarop je een extra rendement kunt behalen. Zo kun je bij crypto lending je crypto uitlenen en hier een rente voor ontvangen, waar je bij Kucoin Earn je tokens vast kunt zetten om hier een extra rendement op te krijgen.

NFT en Web3 bij Kucoin

Dat is nog altijd niet alles. Zo heeft Kucoin ook een beginnersplatform, wat het verkopen en kopen van cryptocurrency heel erg vereenvoudigd aan de frontend, zodat dit voor iedereen mogelijk is.

Ook lanceerde de exchange kortgeleden een NFT platform, waarop NFT’s verhandeld en gelanceerd kunnen worden, maar er ook voor een klein percentage in grote blue chip NFT’s geïnvesteerd kan worden.

Daarnaast heeft Kucoin een eigen Web3 wallet, vergelijkbaar met MetaMask. Hierin kun jij als gebruiker je cryptocurrency’s en NFT’s op een decentrale manier bewaren.

Overzicht scores KuCoin

De zes criteria zijn in deze KuCoin review beoordeeld en van een toelichting voorzien. Om te verduidelijken hoe de scores zich tot elkaar verhouden, hebben wij ze in één handig overzicht geplaatst. Daarmee kun je eenvoudig voor jezelf nagaan hoe deze cryptobeurs op alle vlakken scoort.
5/5

Crypto aanbod

5/5

Registratieproces

5/5

Transactiekosten

5/5

Transactieverwerking

3/5

Beveiliging / veiligheid

4/5

Klantenservice

De exchange heeft uiteraard meerdere voor- en nadelen. Laten we eens kijken naar wat de voornaamste van deze voordelen en nadelen zijn.

Kucoin voordelen

De voornaamste voordelen van de exchange zijn:

 • + De kosten – de kosten zijn bij Kucoin erg laag en kunnen over het algemeen mee met die van andere grote exchanges. Bij Kucoin betaal je in principe een trading fee van 0,1%, die vervolgens nog eens lager kan worden door wanneer je handelsvolume een bepaalde grens overschrijdt, of wanneer je Kucoin (KCS) balans boven een bepaald meetpunt ligt.
 • + Simpel – de Kucoin exchange zit erg eenvoudig in elkaar en is in principe voor iedereen wel te gebruiken. Dit maakt het een erg toegankelijke exchange voor nieuwe gebruikers.
 • + Breed aanbod – het aanbod van cryptocurrency’s bij Kucoin is erg breed. Dit betekent dat je heel veel munten en tokens hebt om uit te kiezen.

Nadelen

De voornaamste nadelen van de exchange zijn:

 • – Liquidity – in vergelijking tot andere exchanges, heeft Kucoin net wat vaker problemen met liquidity. Door het brede aanbod, zijn er ook een heleboel kleine munten en tokens beschikbaar via Kucoin. Deze hebben vaak lage liquiditeit, wat voor problemen kan zorgen tijdens het traden.
 • – Drukte – bij Kucoin ontstaan er wel eens problemen op momenten dat er heel veel gehandeld wordt. Het lijkt alsof de netwerken van Kucoin deze drukte af en toe niet aan kunnen.
✅ Crypto kopen bij Kucoin »

Maak een Kucoin account aan om te handelen in crypto's.
Claim jouw welkomstbonus: 10% korting op de handelskosten!

De exchange Kucoin in het kort

Kucoin is een exchange die in 2017 werd gelanceerd en inmiddels is uitgegroeid tot één van de grootste exchanges op de markt, met een handelsvolume van bijna $900 miljoen per dag. Via de marktplaats worden maar liefst 726 verschillende munten en tokens aangeboden. Dat is meer dan het dubbele dan op de meeste andere exchanges.

De Kucoin exchange biedt een heleboel verschillende trading producten aan. Zo heb je spot trading, leverage trading en bot trading en zijn er daarnaast nog tal van andere manieren om een rendement op je cryptocurrency te halen.

Uiteraard heeft de exchange zowel voordelen als nadelen. Een aantal van deze voordelen zijn bijvoorbeeld de lage kosten, de eenvoudige interface en het brede aanbod. Een aantal van de nadelen zijn bijvoorbeeld de problemen die af en toe ontstaan met de liquidity en de drukte waar de exchange soms moeite mee lijkt te hebben.

Al met al beoordelen wij Kucoin als een erg goed exchange die zeker geschikt is voor zowel beginners als ervaren handelaren. Of Kucoin ook daadwerkelijk bij jou past, kun je alleen zelf bepalen. Hiervoor zul je goed je eigen onderzoek moeten doen. Hopelijk hebben we je daar vandaag een handje bij kunnen helpen!

Liever een Nederlandstalige exchange?

Uit onze review blijkt dat Kucoin een uitstekende cryptocurrency exchange is. Echter, er zijn tal van beginnende cryptocurrency investeerders die liever voor een Nederlandstalige cryptobeurs kiezen. Hieronder plaatsen wij enkele exchanges en brokers die wij getest en beoordeeld hebben. Deze crypto aanbieders zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde crypto investeerders.


Goedkoop en eenvoudig
 • Ideaal voor beginners
 • 225+ cryptomunten
 • ✅ Keuze uit 175+ munten
 • ✅ €20 gratis crypto*
 • ✅ Lage transactiekosten
 • ✅ Snelle klantenservice
 • * Na storting €10

Klantvriendelijk en snel
 • ✅ Makkelijk voor beginners
 • ✅ Crypto's met Bancontact kopen
 • ✅ €10 gratis crypto*
 • ✅ Telefonisch bereikbaar
 • ✅ Hoge transactiesnelheid
 • ✅ Veel handelsopties
 • * Gratis €10 handelstegoed na KYC