Overig

Litecoin verwachting 2023: Een vooruitblik op de LTC koers

3 minuten leestijd

Crypto.be » Overig crypto nieuws » Litecoin verwachting 2023: Een vooruitblik op de LTC koers

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Litecoin bewees al eerder dat investeerders met deze alttcoin mooie resultaten kunnen boeken. De vraag is of de Litecoin koers in 2023 nog verder kan stijgen? In dit artikel bespreken we de Litecoin (LTC) verwachting voor zowel de korte en de lange termijn.

Wat is Litecoin (LTC)?

Oprichter Charlie Lee ontwikkelde Litecoin om als cryptocurrency uit te groeien tot wettig betaalmiddel. Daarbij is LTC gedecentraliseerd. De ontwikkelaars streven er naar om zonder tussenkomst van verschillende partijen transacties tegen extreem lage fees te kunnen faciliteren. Omdat Charlie Lee zich bij de code voor deze crypto liet inspireren noemt men het LTC project ook wel het kleine broertje van Bitcoin.

✅ Litecoin kopen bij Bitvavo »

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig LTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Minen van Litecoin – ook in 2023 interessant?

Het grootste verschil tussen LTC en Bitcoin is het algoritme dat wordt gebruikt voor het minen van de coin. Bitcoin maakt namelijk gebruik van het SHA-256 algoritme, Litecoin gebruikt het scrypt algoritme. Het scrypt algoritme zorgt dat ervoor dat dat er minder rekenkracht nodig is voor het minen van de munt. Hierdoor is het minen van LTC aantrekkelijker voor beginnende en kleinere miners, wat ook voor 2023 geldt.

LTC is opgericht door Charlie Lee, een oud medewerker en programmeur van Google. Hij introduceerde het project op GitHub aan het einde van 2011. Een week later werd de coin al gelanceerd. In 2013 bereikte LTC een marketcap van meer dan een miljard dollar. Vanaf dat moment is LTC nog bekender geworden. Ondertussen ligt de marketcap vele malen hoger.

Verschillen tussen LTC en BTC

Bitcoin en LTC lijken dus veel op elkaar. Toch zijn er ook verschillen. Zoals eerder aangegeven is het doel van LTC om een wettig betaalmiddel te creëren dat over de hele wereld gebruikt kan worden. Om dit doel te bereiken voerden Charlie Lee en zijn team enkele veranderingen in de code door met de volgende resultaten:

Bij LTC wordt er iedere 2,5 minuten een nieuw block gemaakt. Bitcoin maakt ongeveer iedere tien minuten een nieuw block aan. Dit betekent dat de betalingen via LTC ongeveer vier keer sneller zijn dan die via Bitcoin.

Het grootste verschil tussen Litecoin en Bitcoin is het algoritme dat wordt gebruikt door beide coins. Het SHA-256 algoritme waar Bitcoin gebruik van maakt, wordt steeds moeilijker wanneer meer mensen hier gebruik van maken. Het Scrypt algoritme van LTC zorgt ervoor dat het de stijging van de moeilijkheidsgraad tegen kan gaan. Dit maakt het minen ook een stuk aantrekkelijker.

Verwachting Litecoin als investering in 2023

Verwachting Litecoin (LTC) in 2023

Verwachting van Litecoin (LTC) in 2023

Er zijn veel factoren die bepalend zijn voor het beïnvloeden van de LTC koers. Het is goed om te weten dat veel beleggers in 2017 erg zijn teleurgesteld in de oprichter. De oprichter nam namelijk het besluit om uit het project te stappen zodat de coin minder afhankelijk van hem zal zijn. Na een aantal maanden bleek dat de munt op het moment van uitstappen ook direct de hoogste koers had genoteerd. Dit leidde tot verlies en onzekerheid bij beleggers.

Ondertussen is LTC weer uitgegroeid tot een cryptocurrency waar veel beleggers vertrouwen in hebben. Het voorspellen van de LTC koers voor 2023 is op dit moment erg lastig. Er kan veel veranderen op de korte termijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan negatief Litecoin nieuws dat naar buiten komt, maar ook plotselinge gebeurtenissen zoals het faillissement van FTX kunnen veel invloed hebben op de koers van LTC.

Waarom is investeren in LTC interessant?

Het doel van LTC is erg simpel en verfrissend. Het is namelijk bedoeld als wettig betaalmiddel waar je over de hele wereld mee kunt betalen. Steeds meer webshops en winkels accepteren LTC als een betalingsmethode. Wanneer je het laatste nieuws van Litecoin in de gaten houdt zie je dat steeds meer grote bedrijven LTC accepteren. Tevens is het omzetten van Litecoins naar euro iets wat steeds gemakkelijker gaat.

Ook is het goed naar de verschillende eigenschappen van Litecoin te kijken. Litecoin lijkt dus erg veel op Bitcoin. Het grote verschil is dat LTC in principe alles vier keer meer doet. Het doel hiervan is dat het beter zal zijn voor het doen van transacties. Ook ligt de verwerkingssnelheid hoger dan bij Bitcoin. Wanneer veel mensen gebruik zullen maken van LTC als betaalmiddel zal de coin schaarser worden.

✅ Litecoin kopen bij Bitvavo »
Litecoin kopen met Bancontact

Maak gratis een Bitvavo account aan en koop veilig LTC.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Verwachting Litecoin (LTC) in 2023 samengevat

In dit artikel hebben we gekeken naar de verwachting van Litecoin in 2023 en de toekomst. We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter beeld hebt gekregen van het project. Het kopen van Litecoin kun je gemakkelijk doen bij verschillende exchanges en brokers. Met het laatste nieuws van Crypto.be en het kiezen van de juiste strategie ben je altijd volledig op de hoogte over Litecoin.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Overig

Bitcoin versus Ethereum, de ultieme clash!

3 minuten leestijd
Er zijn binnen de cryptowereld tal van verschillende afwegingen die worden gemaakt. Eén van de vaakst gemaakte afwegingen is deze die betrekking…
Overig

Litecoin (LTC) naar euro omzetten: Complete uitleg

3 minuten leestijd
In dit artikel helpen we je met het omzetten van Litecoin naar euro. Heb je LTC in je crypto wallet en wil…
Overig

Smart contracts uitleg: Betekenis, voordelen, toepassingen

3 minuten leestijd
Vraag jij jezelf af wat smart contracts zijn? Dan ben je niet de enige. Door dit artikel te lezen, kom je achter…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *