Cryptonieuws

Beleggers achtervolgen Web3 terwijl de blockchain-industrie groeit ondanks de bearmarkt

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Beleggers achtervolgen Web3 terwijl de blockchain-industrie groeit ondanks de bearmarkt

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 10 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

In het derde kwartaal van 2022 nam de durfkapitaalactiviteit in de hele blockchain-industrie af. Beleggers lijken af ​​te stappen van gedecentraliseerde financiering (DeFi) naar Web3.

De crypto-industrie heeft vaak een probleem met het overmatig gebruik van modewoorden, zoals de manier waarop ‘DeFi' nog maar een paar jaar geleden overal was. In 2022 lijkt het erop dat elke nieuwe startup en gevestigd blockchain-bedrijf de “Web3” -mantel op zich neemt. Maar wat is Web3 precies?

Crypto.be heeft zich in de zaak verdiept in het onlangs uitgebrachte Q3 2022 Venture Capital Report. Om het onderwerp beter te begrijpen, hield het een paneldiscussie met durfkapitalistische investeerders om erachter te komen hoe zij Web3 zien.

Web3: het nieuwste modewoord

Het panel werd gevraagd of de term Web3 te veel wordt gebruikt of het volgende grote ding is. Tim Draper, oprichter van Draper Fisher Jurvetson, zei:

“De media spreken tot de verbeelding van mensen, en ze gaan zo'n beetje, ‘Web3! Er komt iets nieuws aan!' En wat het doet, is dat het me dwong – en ik weet zeker dat het ondernemers overal dwingt – om te denken: ‘Oké, met Web3, wat kan ik doen?' En dus worden ze ineens creatiever.”

Draper gaf zijn inzichten in de huidige staat van de crypto-industrie en zijn mening over Web3. Ook in het panel zat Smiyet Belrhiti, managing partner bij Keychain Ventures, dat Web3- en blockchain-investeringsmogelijkheden biedt aan fondsen. Het panel werd afgerond door Julian Liniger, mede-oprichter en CEO van Relai, een Bitcoin (BTC) applicatie.

Over het bearish sentiment dat momenteel wordt geuit door durfkapitalisten, zei Draper:

“Beleggers hebben het altijd mis. Ze komen binnen als het gewoon een hype is en alles geweldig is, en dan moeten de durfkapitalisten allemaal met elkaar concurreren. […] Dit zou natuurlijk het beste moment zijn om te investeren in durfkapitaal.”

Web3 trends in 2023

De gasten van het panel bespraken ook de huidige staat van de cryptomarkt, durfkapitaalactiviteit in de crypto-ruimte, populaire trends in 2022 en wat er in 2023 aan de horizon kan komen – naast het aanraken van Bitcoin en zijn rol in Web3 en DeFi die naar de toekomst.

De meningen in dit artikel zijn alleen voor algemene informatieve doeleinden en zijn niet bedoeld om specifiek advies of aanbevelingen te geven voor een individu of voor een specifiek beveiligings- of beleggingsproduct.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

WazirX hack: Hoe de hackers alles vooraf zorgvuldig planden

2 minuten leestijd
De wereld van cryptocurrency is voortdurend in beweging en niet altijd in positieve zin. Een recent voorbeeld hiervan is de hack bij…
Cryptonieuws

Geheimzinnige Bitcoin donatie voor Julian Assange

2 minuten leestijd
Over Julian Assange is al jarenlang het nodige te doen. Deze Australische journalist richtte jaren geleden WikiLeaks op en werd uiteindelijk voor…
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *