Cryptonieuws

Aanklagers SBF graven in donaties aan Amerikaanse topdemocraten

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Aanklagers SBF graven in donaties aan Amerikaanse topdemocraten

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 18 december 2022: De aanklagers die onderzoek doen naar de voormalige FTX CEO Sam Bankman-Fried (SBF) hebben naar verluidt de hand gelegd op topleden van de Democratische Partij en informatie geëist over de politieke donaties van de ondernemer.

Democratische leden van het Democratic National Committee (DNC), het Democratic Congressional Campaign Committee (DCCC) en Congreslid Hakeem Jeffries werden door de aanklagers van SBF benaderd voor informatie om hun lopende onderzoeken te helpen, volgens een verslag van de New York Times.

Het kantoor van de openbare aanklager van de Verenigde Staten voor het zuidelijke district van New York stuurde een e-mail naar de verkiezingsadvocaat van de Democratische Partij, Marc Elias, en vroeg om details over donaties van SBF. Soortgelijke e-mails werden doorgestuurd naar andere leden van de Democratische en Republikeinse partijen.

De Royal Bahamas politie arresteerde SBF op 12 december op basis van een verzoek van de Amerikaanse regering, slechts een dag voordat de verdachte zou getuigen voor het Congres. De ondernemer werd beschuldigd van acht aanklachten wegens financiële en verkiezingsfraude, die draaien om het vermeende overhevelen van $1,8 miljard aan klantengelden.

De lopende onderzoeken rond de politieke donaties van SBF kregen aandacht omdat hij de op één na grootste individuele donor van de Democraten was, die 39,7 miljoen dollar uitgaf.

Op 17 december hebben drie prominente Democratische groepen – de DNC en de DCCC – naar verluidt besloten om SBF-gelieerde donaties aan FTX-investeerders, die samen meer dan 1 miljoen dollar bedragen, terug te geven. Zoals eerder gemeld door Crypto.be, bevestigde een woordvoerder van DNC het besluit:

“Gezien de beschuldigingen rond mogelijke schendingen van de campagnefinanciën door Bankman-Fried, zetten we middelen opzij om de 815.000 dollar aan bijdragen sinds 2020 terug te geven. We zullen teruggeven zodra we de juiste richting krijgen in de juridische procedure.”

De andere twee comités, DSCC en DCCC, hebben naar verluidt ook toegezegd respectievelijk $102.000 en $250.000 opzij te zetten voor terugbetaling.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *