Cryptonieuws

BTC prijsniveaus om in de gaten te houden nu Bitcoin onder de $17,5K duikt

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » BTC prijsniveaus om in de gaten te houden nu Bitcoin onder de $17,5K duikt

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 15 december 2022: Bitcoin (BTC) is trending down na het raken van hoogtepunten van een maand rond de laatste macro-economische gegevens en beleidsupdate uit de Verenigde Staten.

Na op 14 december op Bitstamp te zijn getopt op ongeveer $18.200, geeft BTC/USD nu zijn winsten terug, waardoor traders in de gaten houden waar de volgende ommekeer kan plaatsvinden. De meningen lopen uiteen – sommigen waarschuwen dat de steunniveaus voor stieren om vast te houden al aan het tuimelen zijn, terwijl anderen geloven dat de recente gebeurtenissen slechts een volgende stip zijn op het pad naar veel lagere niveaus.

Crypto.be neemt een kijkje naar wat enkele populaire commentatoren voor ogen hebben als het gaat om BTC-prijsactie op korte termijn.

$17.100 moet vastgehouden worden voor kans op $20.000

Michaël van de Poppe, CEO en oprichter van handelsfirma Eight, zegt dat steunniveaus al dichtbij zijn voor BTC/USD. Met het paar op het moment van schrijven bijna $1.000 lager dan de lokale hoogtepunten, ziet Van de Poppe $17.100 als streefpunt voor stieren.

Na de winst zou een higher low (HL) de volgende stap kunnen zijn. Aan de bovenkant kunnen de stieren die steun vasthouden nog een Santa-rally opleveren die een tocht voorbij de $20.000 omvat. Al met al krijgen we wat consolidatie op Bitcoin, op zoek naar een higher low,” zegt hij.

“Gebied om vast te houden blijft hetzelfde; $17,2-17,4K. Als we dat doen, ligt de weg naar $20,5K in 2-4 weken open.”

BTC/USD handelde voor het laatst boven $20.100, vlak voordat het FTX-debacle de hele cryptomarkt met 24% of meer deed tuimelen.

$17.200 “zal klappen krijgen” volgens Crypto Tony

Collega-handelaar Crypto Tony zei intussen dat hij ervan uitging dat $17.200 op de dag zelf een herkansing zou maken.

“Hedge short doet het aardig en stop loss op Bitcoin op mijn eerdere long op $17.200 zal vandaag ongetwijfeld geraakt worden. Nam slechts gedeeltelijke winst op die push, maar niet veel. Niet de beste handel en niet de slechtste,” hij verklaarde aan volgelingen.

Nog een tweet toegevoegd dat BTC/USD extra koopinteresse nodig had voor nieuwe opwaartse beweging. Zoals Crypto.be meldde, zijn er veel meer bearish takes op de prijsactie van BTC, waaronder die van Il Capo of Crypto, die nog steeds gelooft dat een massale capitulatie nog moet komen.

Op langere termijn weigert Crypto Tony ook een duik naar zo laag als $10.000 uit te sluiten. BTC/USD handelde op het moment van schrijven op ongeveer $17.300, bleek uit gegevens van TradingView, vlak voor het begin van de handel op Wall Street.

Markt wil “iedereen uitschakelen”

Bitcoin grijpt op en neer naar liquiditeit, zegt de populaire handelaar en analistenaccount Daan Crypto Trades.

Als zodanig was het duidelijk dat zowel longs als shorts op korte tijdframes konden worden afgestraft. “Alle grappen terzijde, de markt is er op dit moment op uit om iedereen aan beide zijden uit te schakelen,” zei Daan schreef in een daaropvolgende tweet.

“Goed om kennis te nemen van alle onbenutte highs & lows om te zien waar de prijs mogelijk naar toe wil.”

Die onbenutte liquiditeit strekte zich op het moment van schrijven uit tot net boven $17.000, terwijl aan de bovenkant $17.700 en hoger verkoopdruk vertegenwoordigden. Daan wees eerder al op $18.200 als een belangrijk niveau om om te buigen naar steun in het geval van een aanhoudende terugkeer naar boven.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *