Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF’s in Hong Kong

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Record instroom voor Ethereum ETF’s in Hong Kong

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Ethereum ETF's in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF's blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), wat de interesse in deze fondsen aanwakkert.

Hoogste dagelijkse instroom voor Ethereum ETF's

Op 21 mei 2024 zagen Ethereum ETF's in Hong Kong hun hoogste dagelijkse instroom sinds de lancering op 30 april. ChinaAMC's fonds trok op deze dag meer dan HK$3,77 miljoen aan. Ook andere ETF's ontvingen aanzienlijke investeringen. De Hongkongse overheid heeft onlangs Bitcoin en Ethereum spot ETF's goedgekeurd. Dit stelt handelaren in staat te investeren in cryptocurrency zonder meteen te worden blootgesteld aan de beweeglijkheid van de markt. Sinds de introductie zijn Bitcoin spot ETF's populairder geweest dan Ethereum ETF's, maar deze week lijkt er een verschuiving plaats te vinden.

Maandag 20 mei was een rustige dag voor de drie Ethereum ETF's die worden beheerd door ChinaAMC, Harvest Global, Bosera en HashKey Capital. Geen van deze fondsen zag nieuwe investeringen binnenkomen. Echter, dinsdag begon de interesse te groeien en beleggers begonnen deze fondsen te kopen. ChinaAMC’s Ethereum ETF verhandelde meer dan 1,28 miljoen aandelen, wat veel meer is dan het gebruikelijke aantal van 500.000. De andere twee Ethereum ETF's zagen een stijging van 18% in netto instroom. Deze positieve trend zette zich woensdag voort, waarbij de drie fondsen gezamenlijk rond HK$5 miljoen aan nieuwe investeringen aantrokken in de vroege uren van de dag.

Speculatie rondom SEC goedkeuring

De verhoogde interesse in Ethereum ETF's wordt mogelijk gedreven door speculatie dat de Amerikaanse SEC Ethereum ETF's zou kunnen goedkeuren. In januari 2024 keurde de SEC Bitcoin ETF's goed, wat de Verenigde Staten het eerste land maakte dat deze fondsen toestaat. Hoewel er optimisme heerst, blijft Hong Kong momenteel de enige plaats waar zowel Bitcoin als Ethereum ETF's beschikbaar zijn voor beleggers.

Bitcoin ETF's in Hong Kong blijven sterke prestaties leveren. Op hun eerste handelsdag, 30 april, hadden zowel Bitcoin als Ethereum ETF's een handelsvolume van meer dan HK$87,5 miljoen ($11,2 miljoen). Dit is bescheiden vergeleken met de $4,6 miljard handelsvolume van Bitcoin ETF's in de VS op hun eerste dag.

Deze week zagen Bitcoin ETF's in Hong Kong opnieuw sterke instromen. Op maandag 20 mei werd er ongeveer $6,62 miljoen geïnvesteerd in deze fondsen. Na 13 dagen handel bezitten uitgevers nu 3.660 BTC, met totale netto activa van rond $246 miljoen en een handelswaarde van $2,78 miljoen. Bosera en HashKey leidden de instromen op maandag met $6,29 miljoen (95 BTC), gevolgd door ChinaAMC met $7,09k (0,11 BTC) en Harvest met $321k (4,85 BTC).

Samenvattend, hoewel Bitcoin ETF's leiden in dagelijkse instromen, winnen Ethereum ETF's in Hong Kong aan momentum door speculatie over mogelijke SEC-goedkeuringen in de VS. Hong Kong blijft een pionier in het aanbieden van zowel Bitcoin als Ethereum ETF's. Dit markeert een belangrijke stap

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

243 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…