Investeren

Wat is Fantom en hoe kun je FTM kopen en veilig opslaan?

4 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Wat is Fantom en hoe kun je FTM kopen en veilig opslaan?

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Als je meer te weten wilt komen over wat Fantom nu precies is, dan is het zeker goed om dit artikel te lezen. In dit kennisartikel lees je namelijk meer over de betekenis, de oprichters, de voordelen en de koopmogelijkheden omtrent FTM. Ook beschrijven wij hoe je veilig Fantom kunt opslaan.

Wat is Fantom (FTM)?

Wat is Fantom (FTM)?

Wat is de cryptomunt Fantom (FTM)?

Fantom is een blockchain- en cryptoplatform dat is ontworpen om snelle en efficiënte transacties te vergemakkelijken. Het is een open source-project dat zich richt op het verbeteren van de efficiëntie, snelheid en schaalbaarheid van blockchain-technologie. Fantom maakt gebruik van een uniek consensusalgoritme genaamd “Opera” om snelle en efficiënte transacties te verzekeren zonder vertragingen of congestie.

De cryptomunt die op het Fantom-platform wordt gebruikt, wordt FTM genoemd. Deze munt kan worden gebruikt om transacties uit te voeren op het Fantom-platform of om te handelen op cryptocurrency beurzen. Fantom heeft ook een aantal andere toepassingen, zoals het verstrekken van financiële diensten, het uitvoeren van smart contracts en het ondersteunen van de ontwikkeling van decentralisatie-toepassingen (dApps).

Het Fantom-project is opgezet door een team van ontwikkelaars en technische experts met veel ervaring in blockchain-technologie. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Seoul, Zuid-Korea. Het project heeft ook kantoren in andere delen van de wereld, zoals Australië, de Verenigde Staten en Europa.

✅ Fantom bij Bitvavo kopen »

Maak een Bitvavo account aan en investeer voordelig in Fantom.
Claim jouw welkomstbonus: Verhandel €1.000 zonder handelskosten!

Maak kennis met de oprichters van FTM

Fantom is opgericht door een team van ontwikkelaars en technische experts met veel ervaring in blockchain-technologie. De oprichters van het bedrijf zijn:

 1. Dr. Ahn Byung Ik: Dr. Ahn is de CEO van Fantom en heeft een achtergrond in computerwetenschappen. Hij is ook de oprichter van Meister, een Zuid-Koreaanse fintech-startup.
 2. Michael Kong: Michael Kong is de Chief Operating Officer (COO) van Fantom en heeft een achtergrond in bedrijfskunde en financiën. Hij heeft ervaring in het leiden van grote teams en het aansturen van grootschalige projecten.
 3. Dr. Brian Park: Dr. Park is de Chief Technical Officer (CTO) van Fantom en heeft een achtergrond in computerwetenschappen. Hij is verantwoordelijk voor de technische strategie en het ontwikkelen van de producten van Fantom.
 4. Dr. Jang Kyung: Dr. Jang is de Chief Scientist van Fantom en heeft een achtergrond in computerwetenschappen. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het unieke consensusalgoritme van Fantom, genaamd “Opera”.

Het team van Fantom bestaat uit een groep ervaren professionals met een breed scala aan expertise in de technologie- en financiële sector. Ze werken samen om de doelstellingen van Fantom te bereiken en de toepassingen van blockchain-technologie te verbeteren.

Wat zijn de voordelen van Fantom?

Er zijn een aantal voordelen die Fantom zou kunnen bieden ten opzichte van andere blockchain- en cryptoplatformen:

 1. Snelheid: Fantom claimt dat het in staat is om transacties te verwerken met een snelheid van meer dan 10.000 transacties per seconde, wat veel sneller is dan de meeste andere blockchain-platformen.
 2. Efficiëntie: Fantom maakt gebruik van een uniek consensusalgoritme genaamd “Opera” om transacties snel en efficiënt te verzekeren zonder vertragingen of congestie.
 3. Scalability: Fantom is ontworpen om te kunnen schalen naar het niveau dat nodig is om de toenemende vraag naar transacties te ondersteunen.
 4. Decentralisatie: Fantom is een open source-project dat zich richt op het verbeteren van de decentralisatie van blockchain-technologie.
 5. Toepassingsmogelijkheden: Fantom kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het verstrekken van financiële diensten, het uitvoeren van smart contracts en het ondersteunen van de ontwikkeling van decentralisatie-toepassingen (dApps).

Houd er wel rekening mee dat het altijd belangrijk is om grondig onderzoek te doen voordat je besluit om in een bepaalde cryptocurrency of blockchain-project te investeren.

Hoe kan ik FTM kopen?

Er zijn verschillende manieren om FTM te kopen:

 1. Via een cryptocurrency exchange: Je kunt FTM kopen op een cryptocurrency exchange die FTM aanbiedt. Er zijn verschillende exchanges die FTM aanbieden, zoals Bitvavo, Binance, Kraken en Bitfinex. Je zou moeten controleren welke exchange FTM aanbiedt en vergelijken welke de beste optie voor jou is. Je zult ook een account moeten aanmaken op de exchange en je identiteit moeten verifiëren voordat je FTM kunt kopen.
 2. Via een peer-to-peer-marktplaats: Er zijn ook peer-to-peer (P2P) marktplaatsen waar je FTM van individuen kunt kopen. Deze marktplaatsen zijn vaak minder gereguleerd dan cryptocurrency exchanges en hebben meestal lagere kosten, maar ze kunnen ook meer risico's met zich meebrengen.
 3. Via een over-the-counter (OTC)-desk: OTC-desks zijn bedrijven die grote hoeveelheden cryptocurrency kopen en verkopen aan professionele beleggers en instituties. Als je FTM in grote hoeveelheden wilt kopen, kan een OTC-desk een goede optie zijn.

✅ FTM bij Bitvavo kopen »

Maak een Bitvavo account aan en investeer voordelig in FTM.
Claim jouw welkomstbonus: Verhandel €1.000 zonder handelskosten!

Hoe kan ik veilig Fantom (FTM) opslaan?

Er zijn een aantal opties om FTM veilig op te slaan:

 1. Gebruik een hardware wallet: Een hardware wallet is een fysiek apparaat dat is ontworpen om cryptocurrency op te slaan. Deze wallets zijn veilig omdat ze niet verbonden zijn met het internet en ze hebben meestal beveiligingsfuncties zoals een wachtwoordbeveiliging en twee-factor-authenticatie. Sommige populaire hardware wallets die FTM ondersteunen zijn de Ledger Nano en de Trezor.
 2. Gebruik een software wallet: Een software wallet is een digitale wallet die je op je computer of mobiele apparaat kunt installeren. Deze wallets zijn gemakkelijk te gebruiken, maar ze zijn minder veilig dan hardware wallets omdat ze verbonden zijn met het internet. Zorg ervoor dat je een software wallet kiest die sterk beveiligd is en regelmatig updates uitbrengt.
 3. Gebruik een paper wallet: Een paper wallet is een manier om FTM op te slaan door je privé- en openbare sleutels op te schrijven op een stuk papier. Dit is een veilige manier om FTM op te slaan als je ervoor zorgt dat het papier goed beveiligd is en niet verloren gaat. Houd er wel rekening mee dat het moeilijker is om toegang te krijgen tot je FTM als je een paper wallet gebruikt.

Houd er rekening mee dat elke manier om FTM op te slaan bepaalde risico's met zich meebrengt. Het is raadzaam om grondig onderzoek te doen voordat je besluit hoe je FTM wilt opslaan en altijd voorzichtig te zijn met het beheren van je cryptocurrency.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

229 artikelen

Over de auteur
Graag zet ik mijn kennis van en passie voor crypto in om jou dagelijks met artikelen over cryptocurrency en blockchain te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoeveel kapitaal heb je nodig om te investeren in crypto?

3 minuten leestijd
Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen onder nieuwe of potentiële investeerders in crypto heeft te maken met de hoeveelheid kapitaal die…
Investeren

Hoe betrouwbaar is het passief inkomen uit crypto?

3 minuten leestijd
De cryptomarkt biedt ons als mensen (net als de traditionele markt) verschillende manieren om een bepaald inkomen te realiseren. We maken hierbij…
Investeren

Vormt crypto een alternatief voor je (fiat) spaargeld?

3 minuten leestijd
Het vermogen waar mensen vandaag de dag over kunnen beschikken kan verschillende vormen aannemen. Dat betekent bijvoorbeeld dat je ervoor kan kiezen…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *