Crypto.be » Kennisbank » Hoe investeer je in Web3?

Volgens velen is Web3 dé toekomst van het internet. Web3 is een vorm van het internet waarin de macht steeds meer in handen is van de gebruikers. De gebruiker zou dan zelfs kunnen verdienen aan zijn of haar bijdrage aan het internet.

Als jij ook denkt dat Web3 een grote toekomst heeft, dan kan het een goede keuze zijn om te investeren in Web3. Maar hoe doe je dat? Er zijn een heleboel verschillende keuzes. De makkelijkste manieren om in Web3 te investeren, zijn: Via cryptomunten, via aandelen en via NFT’s. Vandaag kijken we naar hoe je via deze manieren in Web3 kunt investeren.

Cryptomunten als Web3 investering

Cryptomunten als Web3 investering

Web3 investering middels cryptomunten

Web3 wordt dus een vorm van het internet, die gebruikmaakt van een tokeneconomie. Dit zou dus betekenen dat Web3 draaiende kan blijven door middel van de economie, die gedreven wordt door tokens. Zo wordt er betaald in tokens, door partijen als adverteerders, en worden gebruikers beloond voor hun bijdragen, in tokens. Je hebt de token van een project simpelweg voor alles binnen het project nodig.

Wanneer een bepaald Web3 project dus groeit, betekent dit dat ook de vraag naar de token zal stijgen. Volgens het economische basis principe, zal de prijs stijgen wanneer het aanbod gelijk blijft terwijl de vraag toeneemt. De groei van een Web3 project zal er in die zin dus direct voor zorgen dat de prijs van de cryptomunt zal stijgen.

Als je wil investeren in Web3, kun je er dus voor kiezen om te investeren in de cryptomunten van de projecten die je interessant vindt. Wanneer deze projecten namelijk meer gebruikt gaan worden, is de kans heel groot dat jouw investering in waarde zal stijgen.

Ken je niet zoveel Web3 projecten? Eerder schreven wij al eens een artikel over de bekendste Web3 projecten. Deze kun je hier lezen. In dit artikel bespraken wij Filecoin, Helium en Brave Browser. De tokens van deze projecten zijn respectievelijk FIL, HNT en BAT. Dit zijn dus voorbeelden van cryptomunten waar je in kunt investeren, wanneer je in Web3 wil investeren.

Investeren in Web3 middels aandelen

Je kunt er ook voor kiezen te investeren in aandelen, wanneer je in Web3 wil investeren. Er zijn namelijk ook tal van beursgenoteerde bedrijven die baat hebben bij de groei van Web3. Ook naar deze aandelen zal de vraag stijgen, als Web3 groeit, wat er ook in dit geval hoogstwaarschijnlijk voor zal zorgen dat de prijs van het aandeel toeneemt en jouw investering in waarde stijgt.

Een voorbeeld van een aandeel dat zal profiteren van een mogelijke groei van Web3, is bijvoorbeeld Coinbase ($COIN). Zoals eerder al aan bod kwam, is één van de manieren waarop je kunt investeren in Web3, door te investeren in cryptomunten. Dit kun je bijvoorbeeld doen via Coinbase, de crypto exchange. Wanneer Web3 groeit, zou het dus kunnen dat er meer gehandeld wordt via Coinbase, wat zou betekenen dat het bedrijf betere cijfers neer kan zetten, wat op zijn beurt weer zal betekenen dat het vraag naar het aandeel zal stijgen. Door deze mogelijke stijging van de vraag, zal het aandeel waarschijnlijk meer waard worden. Hetzelfde zou dan gelden voor jouw investering.

Andere voorbeelden van aandelen waarin je kunt investeren, als je in Web3 aandelen wil investeren, zijn: Meta Platforms ($META), Nvidia Corporation ($NVDA) en IBM Common Stock ($IBM). Er zijn tal van mogelijkheden. Het is belangrijk om te vermelden dat het cruciaal is dat je je eigen onderzoek doet en niet blind investeert in voorbeelden die wij noemen. Als je goed je onderzoek doet, weet je écht waar je in investeert en kon je ook beter anticiperen op acute prijsschommelingen.

NFT’s

Investeren in Web3 met NFTs

Met NFT's kun je investeren in Web3

Ook NFT’s zouden zomaar eens een cruciale rol kunnen gaan spelen in de ontwikkeling van Web3. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld terug te zien in blockchain gaming. Bij een game als Fortnite, kon je al skins (oftewel personages) kopen die bruikbaar waren in de game. Deze waren echter niet écht van jou en je kon ze niet verhandelen. Als je dan dus stopt met het spelen van Fortnite, ben je je geld gewoon kwijt.

Bij blockchain gaming zijn de items die je koopt wel écht van jou en je kunt ze dus ook verhandelen. Hierdoor ontstaat er een NFT economie binnen de games. Vaak moet je bepaalde NFT’s hebben om van start te gaan met de game.

Hier geldt dus hetzelfde als bij de voorbeelden van cryptomunten en aandelen: wanneer een bepaalde game groeit in populariteit en meer mensen deze game willen gaan spelen, zal de vraag naar de NFT’s groeien. Hierdoor zullen de NFT’s hoogstwaarschijnlijk in waarde stijgen, waardoor jouw investering ook meer waard wordt. Ook hier geldt weer: doe altijd goed je eigen onderzoek.

Conclusie aangaande in Web3 investeren

De ontwikkelingen rondom Web3 zien er allemaal veelbelovend uit en volgens velen kan het bijna niet meer anders: Web3 is de toekomst van het internet. Als jij deze mening deelt, kan het een overweging zijn om te investeren in Web3.

Dat kan op tal van manieren. Vandaag keken we naar de 3 simpelste manieren: door te investeren in cryptomunten, door te investeren in aandelen en door te investeren in NFT’s. De 3 hebben in ieder geval 1 ding gemeen: naarmate Web3 groter wordt, zal de vraag naar de assets groeien, waardoor de prijs hoogstwaarschijnlijk zal stijgen.

Je moet echter nooit zomaar blind in voorbeeld investeren. Het is uiterst belangrijk dat je goed je eigen onderzoek doet en altijd zelf weet waar je in investeert.

Auteur van dit artikel

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.