Cryptonieuws

Binance klaar om Voyager Digital assets over te nemen voor $1B

1 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Binance klaar om Voyager Digital assets over te nemen voor $1B

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 19 december 2022: Volgens een nieuw persbericht zal cryptocurrency exchange Binance de activa van de failliete cryptokredietverstrekker Voyager Digital overnemen voor circa $1 miljard. Na een beoordeling van strategische opties zei de firma dat Binance het “hoogste en beste bod voor haar activa vertegenwoordigde.”

Het bod van $1 miljard bestaat uit de reële marktwaarde van de cryptocurrency-portefeuille van Voyager op een nader te bepalen datum in de toekomst, samen met een extra vergoeding gelijk aan $20 miljoen incrementele waarde.

“De vorderingen van het bedrijf op Three Arrows Capital blijven bij de faillissementsboedel, en elke toekomstige inning op deze en andere niet-vrijgegeven vorderingen zal worden verdeeld onder de schuldeisers van de boedel. Het bod van Binance is erop gericht crypto in natura terug te geven aan klanten, in overeenstemming met door de rechtbank goedgekeurde uitbetalingen en mogelijkheden van het platform.

De deal moet op 18 april 2023 worden gesloten. Binance heeft ingestemd met een storting van $10 miljoen te goeder trouw en zal Voyager vergoeden voor bepaalde kosten tot een maximum van $15 miljoen. De voorzittende faillissementsrechtbank zal op 5 januari 2023 een hoorzitting houden om de koopovereenkomst goed te keuren.

Daarnaast is de verkoop afhankelijk van een stemming door de schuldeisers en andere gebruikelijke afsluitvoorwaarden.

Voyager pauzeerde de opnames in juli en vroeg het faillissement aan te midden van liquiditeitsproblemen als gevolg van haar blootstelling aan een lening van 650 miljoen dollar van het ter ziele gegane hedgefonds Three Arrows Capital.

Crypto.be meldde eerder in oktober dat de in moeilijkheden verkerende cryptocurrency exchange FTX US een bod op de activa van Voyager voor $1,4 miljard veiligstelde. Door de eerdere deal konden senior vorderingen volledig worden uitbetaald en konden concurrente schuldeisers ongeveer 71% van de waarde van hun rekeningen terugkrijgen.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…
Cryptonieuws

Uitspraak in Ripple rechtszaak zou vanavond al kunnen komen

1 minuten leestijd
Een Amerikaanse districtsrechter heeft een uitspraak gedaan over het expert-getuigenis in de XRP rechtszaak tussen Ripple Labs en de SEC. Hoewel de…
Cryptonieuws

SEC start onderzoek naar crypto exchange Kraken

2 minuten leestijd
De cryptomarkt wordt steeds serieuzer genomen door serieuze instanties en dat wordt bijvoorbeeld duidelijk door het recente nieuws dat de Amerikaanse Securities…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *