Cryptonieuws

MicroStrategy blijft geloven in Bitcoin en investeert $55M

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » MicroStrategy blijft geloven in Bitcoin en investeert $55M

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 30 december 2022: MicroStrategy, het Amerikaanse tech-bedrijf dat onder leiding staat van Michael J. Saylor, blijkt niet bang te zijn voor de huidige crisis die zich afspeelt in de cryptowereld. Het bedrijf versterkte in november en december zijn positie als een van de grootste Bitcoin-holders door een totaal van $55 miljoen te investeren. Op het moment van schrijven bezit MicroStrategy in totaal $2,2 miljard aan BTC.

Netto-aankopen van $44,6 miljoen in november en december

Volgens een nieuwe filing bij de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) zei software-analysebedrijf MicroStrategy dat het 2.395 Bitcoin (BTC) verwierf tegen een gemiddelde prijs van $17.181 voor een totaal van $42,8 miljoen in de periode van 1 november tot 21 december. Vervolgens verkocht het bedrijf op 22 december 704 BTC tegen $16.776 per munt voor in totaal $11,8 miljoen.

Op 24 december kocht MicroStrategy weer ongeveer 810 BTC voor $13,6 miljoen, tegen een gemiddelde prijs van $16.845 per munt. De netto-aankopen van het bedrijf bedroegen dus $44,6 miljoen aan BTC in de periode van 1 november tot en met 24 december.

Michael Saylor: “We verwerven en houden Bitcoin alleen, we zijn geen verkopers.”

In een eerder dit jaar gepubliceerd Bloomberg-interview vertelde CEO en blockchain-persoonlijkheid Michael Saylor aan verslaggevers: “We verwerven en houden alleen Bitcoin, toch? Dat is onze strategie. We zijn geen verkopers.” De aangifte van van 24 december is de eerste publiekelijk gemelde BTC-verkoop door het bedrijf in de recente geschiedenis. Ter ondersteuning van de beslissing schreef MicroStrategy:

“MicroStrategy is van plan om de kapitaalverliezen die voortvloeien uit deze transactie over te dragen tegen eerdere vermogenswinsten, voor zover dergelijke overdrachten beschikbaar zijn onder de federale wetten op de inkomstenbelasting die momenteel van kracht zijn, wat een belastingvoordeel kan opleveren.”

MicroStrategy blijft investeren, ondanks de bearmarkt

Saylor's MicroStrategy is het afgelopen jaar al vaker in het nieuws gekomen met grote BTC-aankopen en dat lijkt niet op te houden. Saylor staat erom bekend groot vertrouwen te hebben in zijn investeringen en dat te laten doorschemeren in zijn aankopen, dus de kans is groot dat we ook in 2023 nog grote BTC-aankopen van MicroStrategy zullen zien.

Voor de cryptomarkt is het belangrijk dat grote investeerders niet hun interesse verliezen, want die hebben het vermogen om de prijzen in stand te houden. Saylor's interesse is dus van groot belang en geeft ook weer vertrouwen aan kleinere beleggers.

Na de bovengenoemde transacties bezit MicroStrategy nu 132.500 BTC met een gemiddelde aankoopprijs van $30.397 en een totale boekwaarde van $4,03 miljard. De marktwaarde ervan is echter gedaald tot $2,20 miljard op het moment van publicatie.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

11 artikelen

Over de auteur
Wekelijks voorzie ik jou van actueel crypto nieuws. Daarvoor volg ik nauwlettend de laatste trends en ontwikkelingen binnen de Belgische, Nederlandse en internationale cryptomarkt.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…