Cryptonieuws

Saylor’s grote plannen voor het Bitcoin Lightning Network

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Saylor’s grote plannen voor het Bitcoin Lightning Network

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Crypto nieuws 31 december 2022: Als Bitcoin ooit de potentie wil vervullen die vele denken dat het heeft, is het belangrijk dat serieuze bedrijven er ook in gaan geloven. Eén van de grote beursgenoteerde bedrijven die al lange tijd veel vertrouwen in Bitcoin toont, is het MicroStrategy van Michael Saylor.

Al meer dan een jaar lang lijkt de hype rondom Bitcoin echter een beetje gedaald, maar geldt dit ook voor MicroStrategy? Hoe kijkt dat bedrijf op dit moment tegen de cryptomarkt aan? Dat, en meer, lees je in dit artikel over uitspraken die Michael Saylor onlangs deed in een interview, waarin de situatie rondom Bitcoin en MicroStrategy werd aangekaart.

Wat zegt MicroStrategy over de huidige situatie van Bitcoin?

 

Nieuws MicroStrategy over Bitcoin (BTC)

Crypto nieuws omtrent MicroStrategy en Bitcoin (BTC)

MicroStrategy is een beursgenoteerd bedrijf dat zich richt op B2B software. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het van plan is om het Lightning Network te gebruiken om haar Bitcoin bezit te beheren, maar vooral te maximaliseren. Het Bitcoin Lightning Network is een layer 2 op de Bitcoin blockchain die is ontworpen om transacties sneller en goedkoper te maken. In een interview met Cryptodaily, heeft de CEO van MicroStrategy – Michael Saylor – zijn plannen voor het gebruik van het Bitcoin Lightning Network uitgelegd.

Saylor zei in dit interview dat het gebruik van het Bitcoin Lightning Network voor MicroStrategy een logische stap is om haar Bitcoin positie te optimaliseren. Het Lightning Network stelt gebruikers in staat om transacties een stuk sneller te verrichten zonder dat ze lang hoeven te wachten op bevestiging van het Bitcoin netwerk. Dit betekent dat MicroStrategy in staat gaat zijn om snel te reageren op veranderingen in de markt, waardoor ze op een betere manier kunnen profiteren van de volatiliteit op de markt.

Bovendien kan het Lightning Network ook helpen om de kosten die komen kijken bij het beheren van MicroStrategy’s Bitcoin positie te verlagen. Omdat transacties op het Lightning Network goedkoper zijn dan op het Bitcoin netwerk, kan het gebruik van het Lightning Network de kosten van het beheren van MicroStrategy’s Bitcoin positie verlagen. Dit kan leiden tot een hogere opbrengst voor het bedrijf, waardoor ze hun Bitcoin positie sneller kunnen vergroten.

Saylor benadrukt ook dat het gebruik van het Lightning Network niet alleen voordelig is voor MicroStrategy, maar ook voor het Bitcoin ecosysteem in zijn geheel. Het Lightning Network kan helpen om de adoptie van Bitcoin te verhogen door transacties sneller en goedkoper te maken, wat volgens Saylor zou leiden tot meer gebruikers en een groter vertrouwen in het Bitcoin netwerk.

MicroStrategy heeft ook aangekondigd dat het van plan is om in 2023 software te lanceren voor het Lightning Network, waarmee gebruikers hun Bitcoin positie gemakkelijker kunnen beheren. Deze software is gebaseerd op de bestaande MicroStrategy software voor Bitcoin, die al door veel grote bedrijven wordt gebruikt. De lancering van deze software zal het gebruik van het Lightning Network verder vereenvoudigen en kan helpen om de adoptie ervan te verhogen. Al met al een win-win voor Bitcoin dus.

MicroStrategy heeft onlangs ook een groot deel van zijn kasreserve omgezet in Bitcoin, wat aantoont hoe serieus het bedrijf is over het gebruik van cryptocurrency. Na de abrupte daling van Bitcoin de afgelopen tijd kwam MicroStrategy voor het eerst bijna in de problemen. Het ging echter allemaal net goed.

Kortom heeft MicroStrategy dus duidelijk gemaakt dat het van plan is om het Lightning Network te gebruiken om zijn Bitcoin-bezit te beheren en te maximaliseren. Dit zou leiden tot een hogere opbrengst voor het bedrijf en, waardoor ze hun Bitcoin positie sneller kunnen verhogen. Bovendien heeft MicroStrategy aangekondigd dat het in 2023 software voor het Lightning Network zal lanceren, wat het gebruik ervan verder zal vereenvoudigen. Het is duidelijk dat MicroStrategy het Bitcoin Lightning Network ziet als een belangrijke tool om de toekomst van het bedrijf te versterken en te verzekeren.

In het kort: wat zegt Michael Saylor over Bitcoin?

MicroStrategy heeft dus aangekondigd dat het van plan is om het Lightning Network te gebruiken om haar Bitcoin positie te beheren en te vergroten. Het Bitcoin Lightning Network is een layer 2 op de Bitcoin blockchain die is ontworpen om transacties sneller en goedkoper te maken.

De CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, heeft uitgelegd dat het gebruik van het Bitcoin Lightning Network een logische stap is voor MicroStrategy om haar Bitcoin acties te optimaliseren. Het Lightning Network zal de snelheid van transacties verhogen zonder dat er lang hoeft te worden gewacht op bevestiging van het Bitcoin netwerk. Dit zal MicroStrategy in staat stellen om snel te reageren op veranderingen op de markt en beter te profiteren van de volatiliteit op de markt.

Het Lightning Network kan ook helpen om de kosten van het beheren van MicroStrategy's Bitcoin positie te verlagen. Omdat transacties op het Lightning Network goedkoper zijn dan op het Bitcoin netwerk, kan het gebruik van het Lightning Network de kosten van het beheren van MicroStrategy's Bitcoin positie verlagen. Dit kan leiden tot een hogere opbrengst voor het bedrijf, waardoor ze hun Bitcoin positie sneller kunnen vergroten.

MicroStrategy heeft daarnaast aangekondigd dat het in 2023 software gaat lanceren voor het Lightning Network, waarmee gebruikers hun Bitcoin positie gemakkelijker kunnen beheren. Dit zal het gebruik van het Lightning Network verder vereenvoudigen en kan helpen om de adoptie ervan te verhogen. Al met al is het duidelijk dat MicroStrategy van plan is om het Lightning Network te gebruiken om haar Bitcoin positie te beheren en te maximaliseren en met name dat het bedrijf onlangs alles wat er gebeurd is dus nog altijd enorm in Bitcoin gelooft.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

86 artikelen

Over de auteur
Sinds enkele jaren houd ik mijzelf bezig met cryptocurrency en blockchain. Mijn kennis op dit gebied zet ik graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…