Investeren

Beleggen in Litecoin bij Bitvavo: Tips voor beginners

3 minuten leestijd

Crypto.be » Crypto investeren nieuws » Beleggen in Litecoin bij Bitvavo: Tips voor beginners

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Wil je graag beleggen in Litecoin, maar je weet niet welke broker je hiervoor moet gebruiken? Dan adviseren we je te beleggen bij Bitvavo. Bitvavo is een Nederlandse crypto broker waar je tegen de scherpste prijzen tot wel 150 verschillende cryptomunten kunt kopen. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt beleggen in LTC bij Bitvavo.

Wat is Litecoin (LTC)?

Beleggen in Litecoin (LTC) bij Bitvavo uitleg

Uitleg Litecoin (LTC) belegging bij Bitvavo

Litecoin (LTC) is misschien wel het populairste alternatief voor Bitcoin. LTC maakt het net als Bitcoin mogelijk om fondsen over te maken door het gebruik van de cryptomunten. Bij zowel Litecoin als Bitcoin kunnen er betalingen worden gedaan, zonder dat hier een bank tussen hoeft te komen.

Dit wordt ook wel een decentraal betaalsysteem genoemd. Litecoin is ontwikkeld door Charlie Lee. Chalie Lee is een voormalige medewerker van Google. LTC wordt gebruikt als een alternatief voor het betalingsverkeer tussen exchanges.

Litecoin bestaat al sinds 2011. Litecoin wordt afgekort tot LTC en in 2013 kreeg de munt veel bekendheid. Tot 2016 was LTC zelfs de tweede grootste cryptocurrency. Momenteel ontwikkelt de munt zich meer en meer los van Bitcoin en focust zij zich op de privacy van gebruikers. Overigens is niet iedere altcoin bedoeld voor het maken van betalingen. Zo staat bij Ethereum bijvoorbeeld het faciliteren van slimme contracten (smart contracts) centraal.

✅ Voordelig Litecoin kopen »

Open een Bitvavo account en claim jouw welkomstbonus:
Nu €20 gratis crypto en jouw eerste €10.000 aan Litecoin (LTC) beleggen zonder fees!

Litecoin kopen bij Bitvavo

Om LTC te kunnen kopen bij Bitvavo, moet je eerst een account bij Bitvavo aanmaken. Hieronder leggen we je precies uit hoe je dit kunt doen:

  1. Ga naar de website van Bitvavo.
  2. Klik op “aan de slag”. Vul vervolgens jouw gegevens in op de registratiepagina.
  3. Na het afronden van stap 2 ontvang je een bevestigingse-mail. Klik op de link en jouw account is klaar.

Het aanmaken van een account bij Bitvavo is dus erg makkelijk. Zoals je ziet is jouw account in slechts 3 simpele stappen klaar waarna je kunt beginnen met beleggen in crypto zoals LTC.

Hieronder lees je stap voor stap hoe je kunt beleggen in LTC bij Bitvavo:

  1. Na het aanmaken van je account log je in op de website van Bitvavo om naar je dashboard te gaan.
  2. Je kunt gemakkelijk geld storten op je Bitvavo account met een van de geaccepteerde betalingsmethoden.
  3. In het dashboard kun je zoeken naar Litecoin (LTC). Klik hier vervolgens op.
  4. Vervolgens zul je naar de pagina van LTC worden gebracht. Hier kun je aan de linkerkant invullen voor hoeveel euro je LTC wilt kopen.
  5. Na het invullen het aantal euro dat je wilt omwisselen voor Litecoin zie je direct hoeveel LTC je zult ontvangen.
  6. Klik op de knop ‘Kopen’ en je zult het aantal gekochte LTC direct ontvangen in jouw Bitvavo wallet.
LTC bij Bitvavo als belegging

Bitvavo voor het beleggen in LTC

De kenmerken van Litecoin

Eerder in dit artikel hebben we al aangegeven dat LTC en Bitcoin qua achterliggende technologie en functie veel op elkaar lijken. Beide coins zijn zeer simpel en (bijna) anoniem te gebruiken. Toch doet LTC het beter op het gebied van transactiekosten en de snelheid van de transacties.

Dit was precies de bedoeling van Charlie Lee. Hij voorzag al snel schaalproblemen bij Bitcoin (BTC) en bedacht dat een BTC met 4x zoveel munten in omloop op lange termijn meer kans van slagen had. Daar heeft hij deels gelijk in gehad, ware het niet dat beide munten nu dus naast elkaar in de top 25 populairste crypto staan.

Transactiekosten

LTC heeft als doel om gebruikt te worden voor verschillende alledaagse betalingen. Dit maakt het des te belangrijker dat de transactiekosten zo laag mogelijk zijn. Zoals bij vele andere crypto projecten, wordt er hard gewerkt aan de schaalbaarheid zodat de gebruiker kan profiteren van de lage fees.

Bloktijden

Bitcoin heeft bloktijden van ongeveer 10 minuten. Litecoin daarentegen heeft bloktijden die vrij stabiel rond de 3 minuten liggen. Dit betekent dat de transacties van LTC veel sneller worden verwerkt.

Het gebruik van Litecoin

Net als Bitcoin wordt Litecoin steeds vaker geaccepteerd door webshops of winkels als betaalmiddel. Het doel van LTC voor de toekomst is om een conventioneel betaalmiddel te worden. Voorlopig zijn cryptomunten hiervoor vaak nog te volatiel. We zullen dus nog even moeten wachten of dit doel behaald zal worden.

🏆 LTC kopen bij Bitvavo »
Investeer in LTC bij Bitvavo

Maak gratis een Bitvavo account aan en beleg voordelig in Litecoin.
🎁 Speciale welkomstbonus: Ontvang €10 crypto bonus en verhandel €10.000 zonder handelskosten!

Conclusie: Koop Litecoin bij Bitvavo

In dit artikel hebben we besproken wat Litecoin is en hoe je gemakkelijk LTC kunt kopen. Ben je van plan om Litecoin te kopen bij Bitvavo? Dan kun je eenvoudig euro’s overmaken naar jouw Bitvavo account met Bancontact en iDeal.

Je kunt later ook simpel de winst op jouw bankrekening laten storten. Bij Bitvavo kun je binnen enkele minuten LTC kopen en verkopen. LTC. handelen bij Bitvavo is erg voordelig. Je kunt de eerste 1000 euro zelfs gratis verhandelen. Je betaalt dan dus geen extra fees.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Investeren

Hoe Solana memecoins kopen met BONKBot?

3 minuten leestijd
Solana memecoins zijn zeer populair in 2024 en mensen proberen steeds vaker memecoins in een vroeg stadium te snipen. Dit is het…
Investeren

De 5 bekendste DeFi cryptocurrencies

3 minuten leestijd
Of je nou nog maar pas begonnen bent met je crypto portfolio, of al een ervaren trader bent, er is nog een…
Investeren

Crypto's veilig opslaan – 6 handige tips

3 minuten leestijd
Als je eenmaal een eigen crypto wallet met Bitcoins of andere coins hebt gecreëerd, wil je natuurlijk wel dat deze zo veilig…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *