Cryptonieuws

Crypto nieuws recap: Koersen, Belasting en trends voor 2023

3 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Crypto nieuws recap: Koersen, Belasting en trends voor 2023

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws recap 3 januari 2023: In deze crypto update blikken wij terug te op de crypto koersen van vorig jaar. Ook blikken we terug op het Nederlandse en Belgische cryptonieuws en het internationale nieuws van de afgelopen week. Natuurlijk kijken we ook vooruit naar de cryptokoersverwachting voor de komende week.

Hardste crypto stijgers en dalers nieuws

In het laatste crypto-overzicht van 2022 zien we dat cryptobeleggers een dramatisch verlopen jaar met verlies af moeten sluiten. De Bitcoin verloor in de afgelopen week 1,99% en daarmee hield ze het verlies relatief beperkt. Solana (SOL) was namelijk de hekkensluiter in de top 25 crypto met -22,57%. Toch werd er ook winst gemaakt. Beleggers in OKB (OKB) haalden met +15,65% het hoogste rendement in een week.

Daarmee blijven ook de meeste maandresultaten van de top 25 crypto negatief. Over de afgelopen 30 dagen wist de Bitcoin (BTC) een plusje van 0,29% te noteren, maar de grootste winst in deze periode was voor OKB (OKB) met +23,46%. Het grootste verlies was voor Dogecoin (DOGE), dat 33,77% in moest leveren.

Op het moment van schrijven zien we wederom vooral rode cijfers. OKB (OKB) is op nieuw de uitzondering die de regel het hardst bevestigt met +5,67%, terwijl de Bitcoin (BTC) 0,68% verliest. Het grootste verlies op dit moment is met -4,65% echter voor Dogecoin (DOGE). De actuele koersen van de top 10 crypto's kun je hier volgen.

Dramatisch rendement voor cryptobeleggers

Daarmee hebben cryptobeleggers dit jaar een dramatisch rendement moeten noteren. De eerste crypto (anders dan stable coins) die (year-to-date) een positief jaarresultaat noteert is de Trust Wallet Token (TWT). Deze vinden we op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie op de 59e plaats met +79,75%. De Bitcoin (BTC) verloor 65,62%. Het grootste verlies in de top 25 crypto was echter voor Solana (SOL) dat 94,87% van haar waarde verloor.

Crypto koersverwachting voor de komende week

Ook de video-analisten zijn er even tussenuit en de markt is bijzonder rustig. Wel zien we dat de Bitcoin whales niet langer accumuleren, maar juist verkopen. Nu de Bitcoin (BTC) voorlopig niet meer boven de $ 17.250,- lijkt te komen neemt de onzekerheid toe en dreigt een winstneming en dus een verkoopgolf. Op dit moment zien we weinig tekenen van herstel. Dit ligt in lijn met de Bitcoin koersverwachting voor 2023, die we vorige week bespraken.

Afgezien van een enkele uitzondering zoals OKB (OKB) verwachten experts dat de altcoins voorlopig in correlatie met de Bitcoin blijven bewegen. Ook daar moeten we dus rekening houden met een bearish begin van 2023. Natuurlijk is er ook in een dalende markt geld te verdienen. Voor beleggers die niet te veel risico willen nemen blijft een dollar-cost-average strategie met trailing stop een passende strategie voor veel cryptobeleggers.

Actuele crypto nieuwsberichten België en Nederland

Ook qua nieuws was het een rustige week. Wel zagen we dat een gokverslaafde hacker die ongeveer een half miljoen aan crypto stal door de rechter in Haarlem veroordeeld is tot 2 jaar cel.

Daarnaast een tip voor onze Nederlandse lezers: in verband met de belastingaangifte is het verstandig om op 1 januari 2023 jouw cryptobezit vast te leggen aangezien 1 januari als peildatum geldt voor de waardering van jouw cryptobezit bij de fiscus.

Opvallend internationaal cryptocurrency nieuws

Er wordt momenteel veel vooruit gekeken naar 2023. Hierbij zien we vooral technische voorspellingen waarom de koers voor een cryptomunt wel zou moeten stijgen. De marktomstandigheden impliceren voorlopig echter nog geen significante stijgingen. Daarom zetten we de belangrijkste factoren voor crypto in 2023 op een rij.

  1. Voor de Bitcoin (BTC) blijven de rentebesluiten van de FED natuurlijk belangrijk. Daarnaast spelen macro-economische factoren zoals de situatie rond Covid19 en de situatie in de Oekraïne van belang. Ook zien we in 2023 regelgeving voor crypto in Amerika en Europa. Tot slot gaan we richting de halving van 2024, waarbij de vraag is on hoeverre de koers ook deze keer op grond van de Bitcoin Halving Cycle Strategy gaat stijgen.
  2. Wanneer de markt gespannen is neigen beleggers naar centralisatie. Daarmee verwachten analisten dat de altcoins steeds meer correlatie met de Bitcoin zullen gaan vertonen. Voor de toekomst van een aantal altcoins is de uitkomst van de juridische procedure tussen Ripple (XRP) en de Amerikaanse toezichthouder SEC van belang, deze wordt ook in 2023 verwacht.
  3. Verder hangt de vraag boven de markt welke gevolgen het faillissement van FTX zal hebben.
  4. Voor groei van de markt is het nodig dat particuliere beleggers weer instappen. De vragen die daarbij in 2023 centraal staan is of zij het vertrouwen in de markt terug krijgen en of de economische situatie in het algemeen ruimte laat om (in crypto) te beleggen.
  5. Tot slot is het de vraag hoe institutionele beleggers zullen reageren. We zagen dat MicroStrategy voor het eerst Bitcoin verkocht, maar per saldo blijft investeren. De vraag is hoe dit voor andere bedrijven zal gelden.

Al met al kunnen we nu al concluderen dat het een druk en volatiel jaar gaat worden. Crypto.be blijft je natuurlijk op de hoogte houden van alle relevante ontwikkelingen, beleggingsstrategieën en het laatste nieuws. Voor nu wensen we je namens het hele team van Crypto.be een gezond en profijtelijk 2023!

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

30 artikelen

Over de auteur
Dagelijks houd ik mij bezig met crypto en blockchain. Als analist en schrijver zet ik sinds 2017 mijn kennis over cryptocurrency in om crypto traders en beleggers te informeren.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Michaël van de Poppe legt uit waarom altcoins crashen

1 minuten leestijd
De cryptocurrency markten staan bekend om hun hoge volatiliteit, maar de recente dalingen hebben zelfs ervaren beleggers verrast. Michaël van de Poppe,…
Cryptonieuws

Ripple en Nationale Bank van Georgië kondigen samenwerking aan

2 minuten leestijd
Al lange tijd staat El Salvador bekend als hét land qua crypto. Dit land heeft Bitcoin jaren geleden namelijk al als officieel…
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…