De cryptomarkt blijft vol verrassingen zitten, en de afgelopen 24 uur brengen daar flink wat nieuwe beweging in. Terwijl investeerders reageren op onduidelijkheid rond de Amerikaanse rente, blijft het grote geld wel degelijk zijn weg vinden naar crypto. Ook wereldwijd zien we nieuwe stablecoins opduiken en bedrijven die alles inzetten op bitcoin.
Inhoudsopgave
Zwaargewichten bouwen verder aan bitcoinposities
De grote nieuwkomer van de dag is BlackRock’s IBIT, dat binnen slechts 341 dagen de kaap van 70 miljard dollar aan beheerd vermogen rondt. Daarmee gaat het maar liefst vijf keer sneller dan het ooit zo legendarische GLD goud ETF. Ook MicroStrategy zit niet stil en koopt nog eens 1.045 bitcoin voor meer dan 110 miljoen dollar, gefinancierd via aandelenuitgiftes van STRK en STRF. In totaal houdt het bedrijf nu 582.000 BTC vast, goed voor meer dan 62 miljard dollar.
Ook kleinere spelers duiken dieper in de markt. KULR, bekend van batterijtechnologie, wil 300 miljoen dollar ophalen via een zogeheten ATM aanbieding om hun bitcoin posities uit te breiden. Het bezit momenteel 920 BTC. The Blockchain Group wil via een aandelenverkoop van 300 miljoen euro haar belang in bitcoin fors vergroten. Als de deal volledig doorgaat, groeit hun exposure van 3 naar 39 procent.
Onzekerheid zorgt voor gemengde investeringsstromen
De instroom van geld in cryptofondsen neemt deze week af tot 224 miljoen dollar, deels door de onzekerheid rond het rentebeleid van de Fed. Toch doet Ethereum het opvallend goed met een instroom van 296,4 miljoen, terwijl Bitcoin juist een uitstroom van 56,5 miljoen moet slikken.
Circle zorgt voor opwinding op de beurs na de IPO. Het aandeel stijgt flink, en dat inspireert fondsen als Bitwise en ProShares om ETF’s aan te vragen die gebaseerd zijn op CRCL, inclusief hefboom en optiestrategieën.
Stablecoins duiken overal op
In Zuid-Korea komt Kaia, een dochterbedrijf van techgigant Kakao, met plannen voor een won gekoppelde stablecoin, op het moment dat het land net een pro-crypto president heeft aangesteld. Tegelijk maakt de Kirgizische Republiek zich klaar om in het derde kwartaal van 2025 een goudgedekte stablecoin te lanceren, de USDKG, gekoppeld aan de dollar en ondersteund door 300 miljoen dollar aan goudreserves, met ruimte om uit te breiden naar 2 miljard.
In Latijns-Amerika is de economische chaos ook zichtbaar. In Bolivia prijkt USDT op prijsetiketten in winkels, terwijl consumenten vluchten voor inflatie en dollartekorten. In Paraguay is het iets minder vrolijk: het officiële X-account van de president werd gehackt en verspreidde valse info over bitcoin als wettig betaalmiddel.
Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt. Crypto assets zijn zeer volatiel en mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Je kunt jouw gehele investering verliezen.