Cryptonieuws

Witte Huis zwijgt of het 5,2 miljoen dollar aan donaties van SBF zal teruggeven

2 minuten leestijd

Crypto.be » Cryptonieuws » Witte Huis zwijgt of het 5,2 miljoen dollar aan donaties van SBF zal teruggeven

 

💡 Tip: Profiteer van Bitvavo's speciale welkomstbonus. Maak een Bitvavo account aan en ontvang 20 euro gratis crypto tegoed en handel de eerste €10.000 zonder kosten! 🤑

Cryptonieuws update 13 december 2022: De perschef van het Witte Huis, Karine Jean-Pierre, weigerde vragen van een verslaggever te beantwoorden over de vraag of de Amerikaanse president Joe Biden de 5,2 miljoen dollar aan campagnedonaties die FTX-oprichter Sam Bankman-Fried eerder gaf, zal teruggeven.

Zeke Miller ondervraagt Karine Jean-Pierre

“Zal de president die donatie teruggeven?” vroeg Associated Press verslaggever Zeke Miller in een persbriefing van 13 december “roept hij alle politici die campagnedonaties hebben gekregen die mogelijk afkomstig zijn van geld van klanten op om die gelden terug te geven?”

“Ik val hier onder de Hatch Act,” antwoordde Jean-Pierre, eraan toevoegend dat ze “beperkt is in wat ik kan zeggen.” Een aansluitend daarop: “Alles wat te maken heeft met politieke bijdragen, zou ik van hieruit moeten doorverwijzen naar het DNC,” zei ze in verwijzing naar het Democratisch Nationaal Comité – het bestuursorgaan van de Amerikaanse Democratische Partij waarvan Biden lid is.

De Hatch Act is een federale wet die degenen die werkzaam zijn in de uitvoerende macht verbiedt betrokken te zijn bij politieke campagneactiviteiten. “Ik vraag echter de mening van de president,” drukte Miller. Jean-Pierre herhaalde dat ze “onder de Hatch Act viel,” en voegde eraan toe:

“Ik kan alleen niet praten over politieke bijdragen of iets wat daarmee te maken heeft, ik kan er vanaf hier niet over spreken.”

Miller drong opnieuw aan op Jean-Pierre's reactie op Biden's mening, waarvan ze zei dat ze niet kon spreken over “zelfs zijn mening, zelfs zijn gedachten over de bijdragen, donaties – ik kan niet spreken”. […] daarover spreken vanaf hier.”

Bankman-Fried werd op 13 december beschuldigd van overtredingen van de wetten op de campagnefinanciering, waaronder overtredingen van de wetten op de bijdragen en het hinderen van de functies van de Federal Election Commission, samen met het leveren van bijdragen in naam van anderen.

Hij was de tweede grootste “CEO-bijdrager” aan Biden's 2020 presidentiële campagne met zijn $5,2 miljoen aan donaties achter alleen de $56 miljoen aan bijdragen van mediamagnaat Micheal Bloomberg.

Sam Bankman-Fried was topdonor tussentijdse verkiezingen

De oprichter van FTX was ook een individuele topdonor bij de tussentijdse verkiezingen van 2022, opnieuw de op een na grootste donateur van de Democratische partij in de cyclus met 36,8 miljoen dollar die naar haar kandidaten werd gesluisd.

Uit openbare gegevens blijkt dat Bankman-Fried tijdens de mid-terms iets meer dan 240.000 dollar naar de Republikeinen stuurde, maar hij gaf toe aan zogenaamde donaties van duister geld in een interview van 16 november met cryptocurrency vlogger Tiffany Fong door te zeggen dat hij ongeveer hetzelfde doneerde aan beide partijen.

Politici aan de ontvangende kant van de politieke donaties van Sam Bankman-Fried en andere FTX-bestuurders kunnen door de faillissementsprocedure hoe dan ook gedwongen worden de bijdragen terug te geven aan de curator.

Crypto.be aanbod handelen

Disclaimer: Alle informatie op Crypto.be – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

34 artikelen

Over de auteur
Dankzij onze actuele cryptonieuws updates blijf je op de hoogte van alles wat er binnen de cryptomarkt gebeurt. Start met het lezen van ons nieuws over cryptocurrency en blockchain.
Artikelen
Gerelateerde artikelen
Cryptonieuws

Is de liefde voor crypto van Donald Trump echt of een verkiezingstruc?

2 minuten leestijd
Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat, heeft onlangs geprobeerd om crypto-enthousiastelingen voor zich te winnen tijdens zijn verkiezingscampagne. Tijdens een rally in Washington…
Cryptonieuws

Record instroom voor Ethereum ETF's in Hong Kong

2 minuten leestijd
Ethereum ETF’s in Hong Kong hebben een recordaantal nieuwe investeringen aangetrokken, terwijl Bitcoin ETF’s blijven uitblinken. Beleggers speculeren op mogelijke goedkeuringen door…
Cryptonieuws

Het Alameda Research van SBF klaagt Grayscale aan

2 minuten leestijd
FTX zusterbedrijf Alameda Research heeft een rechtszaak aangespannen tegen Grayscale Investments wegens het in rekening brengen van onredelijke beheerskosten en het toestaan…

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *